Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Οι "Λαγοί" των διαγωνισμών, ερωτήματα για Τατούλη - Νικολάκου (video)

Καταπληκτικά πράγματα λέει ο κ. Γόντικας, για τους περισσότερους πολίτες της Πελοποννήσου μάλλον άγνωστος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και Περιφερειακός Σύμβουλος για τα χρήματα που διατίθενται για τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Καταγγέλλει λοιπόν και ζητά ενημέρωση, με στοιχεία εγγράφως, τιμολόγια, προσφορές και αναθέσεις και για το πρώτο πακέτο 1.200.000 και το συμπληρωματικό των 800.000 Ευρώ αλλά και για το καινούργιο που φτάνει τα 5.897.000 Ευρώ, ποσά τουλάχιστον εξωφρενικά.

Μέχρι στιγμής και με διάφορες υπεκφυγές δεν του έχουν δώσει κανένα στοιχείο, αλλά αυτός επιμένει.

Είναι στην ουσία ο μόνος που κάνει αντιπολίτευση στον Τατούλη εδώ και τέσσερα κοντά χρόνια, άντε και ο Πατσαρίνος που το κόμμα του τον αντάμειψε βάζοντας υποψήφιο για τις προσεχείς εκλογές τον κ. Βουδούρη.

Ο κ. Γόντικας λοιπόν, σκληρός που δεν παίρνει χαμπάρι, κατονομάζει μεθόδους και απαιτεί απαντήσεις, που θα δοθούν έστω και με προσφυγή σε κάθε μέσο.

Ξέρετε, υπάρχουν διάφοροι τρόποι που ακόμα και οι διαγωνισμοί γίνονται διάτρητοι, όταν γράφει ο Prefadoros ότι, τρεις προσφορές από τρεις εργολάβους που ασχολούνται διαχρονικά με εργολαβίες σε ένα Δήμο, για να καλυφθεί η απαίτηση του Νόμου, προσφέρουν έκπτωση 0, 1 και 2%, τότε κάθε άλλο πειστική είναι η διαδικασία, ακόμα και αν δεν υπάρχει σκοπιμότητα, δύσκολα το πιστεύει κανείς.

Ο κ. Γόντικας το πάει παραπέρα, στην καρδιά, για ένα πεντοχίλιαρο εμφανίζονται στους διαγωνισμούς οι λεγόμενοι "Λαγοί", που "διευκολύνουν" τη διαδικασία.

Για να μην υπάρχουν λοιπόν σκιές, υποψίες αλλά και ευθύνες, ζητά όλα τα στοιχεία τα οποία με διάφορες δικαιολογίες μέχρι τώρα του τα αρνούνται.

Φαντάζομαι συνειδητοποιείτε γιατί νούμερα μιλάμε, και κυρίως για παροχή υπηρεσιών, απροσδιόριστου κόστους, αλλά πληρωμένης δαπάνης.

Για να έχουμε καλό ερώτημα, να ρωτήσω και γω, πόσα από αυτά τα χρήματα θα δοθούν ώστε να ωφεληθεί άμεσα η Αργολίδα; Μέχρι τώρα δεν είδαμε κάτι συγκεκριμένο για την προβολή του Νομού μας, πέραν της συμμετοχής σε κάποιες Τουριστικές Εκθέσεις που από όσο γνωρίζουμε δεν υπήρχε ούτε εκπροσώπηση από την περιοχή μας.

Παραθέτω αυτούσια την επιστολή του κ. Γόντικα που αξίζει να διαβάσετε, επίσης μια συνέντευξη που πρέπει να δείτε, θα καταλάβετε πολλά.

"Τρίπολη 4-3-2014

Προς την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Κα. Νικολάκου

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 24-2-2014 και κατά τη συζήτηση σχετικής με την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου επερώτησης μου, δηλώσατε να προσφύγω στην Οικονομική Επιτροπή για να μου χορηγηθούν τα στοιχεία που ζητούσα.

Επανέρχομαι λοιπόν σε εσάς και ζητώ να μου χορηγηθούν κατά προμηθευτή ή πάροχο υπηρεσιών τα ποσά που διατέθηκαν για την τουριστική προβολή κατά τα έτη 2011-2012 και 2013 καθώς και το είδος της εργασίας που εκτελέστηκε.

Επίσης να χορηγηθούν φωτοαντίγραφα των προσφορών που παρουσιάσατε στην Οικονομική Επιτροπή για κάθε έργο ή υπηρεσία που αναθέσατε.

Τέλος σας γνωρίζω ότι, μετά την άρνηση και τη δική σας και του Περιφερειάρχη να δοθούν τα στοιχεία που ζητούσα για το τεράστιο ποσό των 5.897.200€ που διατίθενται από το ΕΣΠΑ μέσω της Πελοπόννησος ΑΕ για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας και την Μυθική Πελοπόννησο!!!

Θα προσφύγω στην Πελοπόννησο ΑΕ Αναπτυξιακή της Περιφέρειας και παρακαλώ όχι μόνο να μην παρεμποδιστεί να δοθούν τα στοιχεία, αλλά να δώσετε εντολή για την παροχή αυτών.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης
Νίκος Γόντικας"

Να παρατηρήσω μόνο ότι όταν ο Prefadoros επισημαίνει και απλώς ζητά απαντήσεις για παρόμοια θέματα, λοιδορείται ως λασπολόγος και συκοφάντης.

Prefadoros
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου