Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ομως και οι πολίτες αδιαφορούν για το πρόβλημα -ψηφίζοντας άρχοντες ή κυβερνήτες που συναλλάσσονται με τη μαφία των σκουπιδιών.....!!!!!!

Τοξικό ντουμάνι από σκουπίδια στην Πυλία Γράφτηκε από την 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Φωτογραφία
Τοξικό ντουμάνι από σκουπίδια στην Πυλία
 
 
Τοξικός καπνός από τη φωτιά που έπιασαν οι μπάλες των σκουπιδιών στον Αγιο Νικόλαο, σκέπασε χθες την Πυλία βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και των τουριστών που βρίσκονται στην περιοχή.
Η πυρκαγιά έφερε στο προσκήνιο για μια ακόμα φορά το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, που παραμένει άλυτο επειδή δεν μπορούν να συνεννοηθούν δήμοι, Περιφέρεια και κυβέρνηση. Ομως και οι πολίτες αδιαφορούν για το πρόβλημα  -ψηφίζοντας άρχοντες ή κυβερνήτες που συναλλάσσονται με τη μαφία των σκουπιδιών- και το θυμούνται μόνο όταν ξεσπάσει κάποια πυρκαγιά σε σκουπιδότοπο ή όταν ανακοινωθεί κάποιο σχέδιο για εγκατάσταση σκουπιδομονάδας στην περιοχή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σκουπιδόμπαλες που κάηκαν χθες είχαν αφεθεί στον Αγιο Νικόλαο στο πλαίσιο περιφερειακού σχεδιασμού που είχε παρουσιαστεί ως η οριστική λύση για τη διαχείριση των σκουπιδιών. Τότε είχαν σπαταληθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ για την αγορά δεματοποιητών, η τύχη των οποίων αγνοείται σήμερα. Επίσης οι αρμόδιοι φορείς είχαν προφανώς εγκρίνει περιβαλλοντικές μελέτες αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ. Τελικώς οι μπάλες αφέθηκαν στο… περιβάλλον και χθες κάηκαν θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Είναι λογικό λοιπόν οι πολίτες να μην εμπιστεύονται τόσο τις μελέτες που παρουσιάζονται, όσο και τις νέες υποσχέσεις των πολιτικών και των αρχόντων για οριστική λύση του προβλήματος της διαχείρισης των σκουπιδιών Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/38761-toxiko-doumani-skoupidia-pylia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου