Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Πληρώθηκε 40 εκατομμύρια ευρώ περίπου το χιλιόμετρο!

Παραδείσια – Τσακώνα: Πληρώθηκε 40 εκατομμύρια ευρώ περίπου το χιλιόμετρο!

Τελευταία Ενημέρωση: 09/09/2014   
24 χρόνια για το “γιοφύρι” της Πελοποννήσου


Έκθεση-καταπέλτης του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης από το 2005


Του Αντώνη Πετρόγιαννη


«Στη θέση μιας καταστροφικής διαδικασίας που συντελέστηκε πριν από πολλά χρόνια, λόγω κακοτεχνιών, συντελείται σήμερα ένα μεγάλο επίτευγμα της Μηχανικής, ένα σπουδαίο έργο που κατασκευάζουν Έλληνες μελετητές και κατασκευαστές, Έλληνες επιστήμονες, και για αυτό χρειάζονται συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια».
Οι παραπάνω είναι ορισμένες από τις... πανηγυρικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, όταν επισκέφτηκε στο τέλος Αυγούστου το πολύπαθο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη- Καλαμάτα, Παραδείσια- Τσακώνα.
Κι όμως, πίσω από τις θριαμβευτικές δηλώσεις κρύβονται ατασθαλίες, εισαγγελικές έρευνες, καταγγελίες για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, καταθέσεις μαρτύρων, αλλά και παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μετά το φάκελο που κατέθεσε ο τότε βουλευτής και σήμερα υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ι. Λαμπρόπουλος. Τον ογκώδη φάκελο παρέδωσε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Μπόμπολη, ενώ περιλαμβάνει έγγραφα και φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται κατασκευαστικές αστοχίες.

*Διαβάστε αναλυτικά το περιεχόμενο της έκθεσης στο σημερινό φύλλο του "Θάρρους" 
 http://www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου