Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Π. Γιαννόπουλος «Τα κατεπείγοντα προβλήματα της Κορώνης μπορούν να περιμένουν. Προέχουν τα ιδιωτικά λιμενικά έργα του βασιλιά του τσιμέντου»

       
giannopoulos panagiotis
   06/09/2014
Ευ­θεί­α ε­πί­θε­ση ε­ξα­πέ­λυ­σε κα­τά του δη­μάρ­χου Πύ­λου – Νέ­στο­ρος ο πρώ­ην δη­μο­τι­κός σύμ­βου­λος και κο­ρυ­φαί­ο στέ­λε­χος του συν­δυα­σμού «Κοι­νω­νί­α σε Κί­νη­ση»  Πα­να­γι­ώ­της Γι­αν­νό­που­λος, μέ­σω του προ­σω­πι­κού του λο­γα­ρια­σμού στο f­a­c­e­b­o­ok, με α­φορ­μή τα ό­σα δι­α­δρα­μα­τί­στη­καν για να εγ­κρι­θεί η ΜΠΕ για το αγ­κυ­ρο­βό­λιο στην βί­λα με­γα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τί­α.
Συγ­κε­κρι­μέ­να ο κ. Γι­αν­νό­που­λος το­νί­ζει ό­τι: «Η ελ­λη­νι­κή δι­οί­κη­ση και δη η το­πι­κή αυ­το­δι­οί­κη­ση (Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου και Δή­μος Πύ­λου Νέ­στο­ρος) τσι­μεν­τώ­νον­τας τη νο­μι­μό­τη­τα υ­πο­τάσ­σον­ται στα συμ­φέ­ρον­τα της ε­ται­ρεί­ας J­A­R­O­S­I­TE L­TD συμ­φε­ρόν­των του Ρώ­σου με­γι­στά­να γνω­μο­δο­τών­τας για τη ΜΠΕ ι­δι­ω­τι­κών λι­με­νι­κών έρ­γων, μπρο­στά α­πό την έ­παυ­λή του που θα ε­νερ­γη­θούν α­πό αυ­τόν και γι’ αυ­τόν. Προ­φα­νώς, για το Δή­μο Πύ­λου-Νέ­στο­ρος και ει­δι­κώς για το Δή­μαρ­χο, τον Πρό­ε­δρο του α­περ­χό­με­νου δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου Π. Πε­τρό­που­λο και τα μέ­λη του, που υ­περ­ψή­φι­σαν την υ­π’ αρ. 138/2014 α­πό­φα­ση, η ι­κα­νο­ποί­η­ση των ι­δι­ω­τι­κών συμ­φε­ρόν­των του ως ά­νω με­γι­στά­να συ­νι­στούν τον ο­ρι­σμό του κα­τε­πεί­γον­τος που δι­και­ο­λο­γεί τη δι­ε­νέρ­γεια τρι­ών συ­νε­δρι­ά­σε­ων του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου σε μί­α ώ­ρα την ί­δια η­μέ­ρα. Για τα α­νω­τέ­ρω μέ­λη της κα­φαν­τα­ρι­κής πλει­ο­ψη­φί­ας του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου η νο­μι­μό­τη­τα τσι­μέν­το να γί­νει.»
«Η Κο­ρώ­νη δεν έ­χει λι­μά­νι. Δεν έ­χει ε­παρ­κές δι­δα­κτή­ριο μέ­σης εκ­παί­δευ­σης (Γυ­μνά­σιο, Λύ­κει­ο). Δεν έ­χει στοι­χει­ώ­δεις α­θλη­τι­κές εγ­κα­τα­στά­σεις. Δεν έ­χει προ­στα­σί­α α­πό τη θα­λάσ­σια δι­ά­βρω­ση. Ό­λες οι α­πο­φά­σεις που α­φο­ρούν στο μέλ­λον της χρο­νί­ζουν και βρα­δυ­πο­ρούν α­κυ­ρώ­νον­τας το πα­ρόν της. Η Κο­ρώ­νη ό­μως έ­χει ι­δι­αί­τε­ρη τύ­χη. Έ­χει λα­ο­πρό­βλη­το δή­μαρ­χο, που η κοι­νω­νί­α της τον υ­περ­ψή­φι­σε, ε­πει­δή με­τα­ξύ άλ­λων, αυ­τός της υ­πο­σχέ­θη­κε ό­τι θα κα­τα­σκευά­σει το μο­να­δικ.­..ό ε­πί του αι­για­λού υ­πο­βρύ­χιο γή­πε­δο πο­δο­σφαί­ρου στην Ελ­λά­δα, για να το πά­ρει η θά­λασ­σα, α­φού και τα ψά­ρια έ­χουν δι­καί­ω­μα στο λα­ο­φι­λές αυ­τό ά­θλη­μα. Η τύ­χη της αυ­ξά­νε­ται και α­πό το γε­γο­νός ό­τι στην πε­ρι­ο­χή της βρί­σκε­ται η έ­παυ­λη Ρώ­σου με­γι­στά­να ελ­λη­νι­κής κα­τα­γω­γής, α­πο­κα­λού­με­νου και «βα­σι­λιά του τσι­μέν­του», που έ­χει, ό­πως κά­θε με­γι­στά­νας, φα­ρα­ω­νι­κά σχέ­δια και αν­τί­στοι­χες ε­πι­δι­ώ­ξεις. Ε­πι­θυ­μεί ι­δι­ω­τι­κές λι­με­νι­κές εγ­κα­τα­στά­σεις και ι­δι­ω­τι­κά αγ­κυ­ρο­βό­λια, ώ­στε να υ­πο­δέ­χε­ται α­ξι­ο­πρε­πώς άλ­λους με­γι­στά­νες για να α­πο­λαμ­βά­νουν με ά­νε­ση τις κο­σμι­κές τους συ­νά­ξεις. Η ελ­λη­νι­κή δι­οί­κη­ση και δη η το­πι­κή αυ­το­δι­οί­κη­ση (Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου και Δή­μος Πύ­λου Νέ­στο­ρος) τσι­μεν­τώ­νον­τας τη νο­μι­μό­τη­τα υ­πο­τάσ­σον­ται στα συμ­φέ­ρον­τα της ε­ται­ρεί­ας J­A­R­O­S­I­TE L­TD συμ­φε­ρόν­των του Ρώ­σου με­γι­στά­να γνω­μο­δο­τών­τας για τη ΜΠΕ ι­δι­ω­τι­κών λι­με­νι­κών έρ­γων, μπρο­στά α­πό την έ­παυ­λή του που θα ε­νερ­γη­θούν α­πό αυ­τόν και γι’ αυ­τόν. Προ­φα­νώς, για το Δή­μο Πύ­λου-Νέ­στο­ρος και ει­δι­κώς για το Δή­μαρ­χο, τον Πρό­ε­δρο του α­περ­χό­με­νου δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου Π. Πε­τρό­που­λο και τα μέ­λη του, που υ­περ­ψή­φι­σαν την υ­π’ αρ. 138/2014 α­πό­φα­ση, η ι­κα­νο­ποί­η­ση των ι­δι­ω­τι­κών συμ­φε­ρόν­των του ως ά­νω με­γι­στά­να συ­νι­στούν τον ο­ρι­σμό του κα­τε­πεί­γον­τος που δι­και­ο­λο­γεί τη δι­ε­νέρ­γεια τρι­ών συ­νε­δρι­ά­σε­ων του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου σε μί­α ώ­ρα την ί­δια η­μέ­ρα. Για τα α­νω­τέ­ρω μέ­λη της κα­φαν­τα­ρι­κής πλει­ο­ψη­φί­ας του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου η νο­μι­μό­τη­τα τσι­μέν­το να γί­νει. Τα κα­τε­πεί­γον­τα προ­βλή­μα­τα της Κο­ρώ­νης μπο­ρούν να πε­ρι­μέ­νουν. Προ­έ­χουν τα ι­δι­ω­τι­κά λι­με­νι­κά έρ­γα του βα­σι­λιά του τσι­μέν­του. Άλ­λω­στε, για ποι­ο λό­γο να πο­λι­τεύ­ον­ται δι­α­φο­ρε­τι­κά; Η κοι­νω­νί­α της Κο­ρώ­νης τους υ­περ­ψή­φι­σε προ­σφά­τως και τώ­ρα τους λού­ζε­ται χρη­σι­μο­ποι­ών­τας για μα­λα­κτι­κό κα­νέ­να κα­θρε­φτά­κι ή μπι­χλιμ­πί­δι, που εν­δε­χο­μέ­νως ο ι­σχυ­ρός με­γι­στά­νας σπα­τα­λή­σει, ό­ταν και ό­πως εί­θι­σται.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου