Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Στον αέρα η λειτουργία του παιδοβρεφονηπιακου σταθμού στην Πύλο ,κίνδυνος να ζητηθούν να επιστραφούν πίσω τα λεφτά του ΕΣΠΑ κατά τον δήμαρχο ....




ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΥΛΟΥ


Στον αέρα η λειτουργία του παιδοβρεφονηπιακου σταθμού στην Πύλο ,κίνδυνος να ζητηθούν να επιστραφούν πίσω τα λεφτά του ΕΣΠΑ κατά τον δήμαρχο ....
παρόλο οτι το 95% του έργου είναι έτοιμο ,υπολείπονται κάποιες εργασίες στον προαύλιο χώρο 
Αναλυτικά 

Το υπό κατασκευή κτίριο Βρεφονηπιακού Σταθμού στην πόλη της Πύλου είναι έργο προϋπολογισμού 1.374.000,00€, συνολικής επιφάνειας 791,40 μ­­2 και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του ΕΣΠΑ (Ε.Π. Πελοποννήσου). Το κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο το οποίο συνορεύει στη βόρεια πλευρά του με οικόπεδο που φιλοξενεί σχολικό συγκρότημα με Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο.
Το κτήριο διαμορφώνεται σε δύο επίπεδα με ξεχωριστές εισόδους, όπου στο Ισόγειο δημιουργούνται Βρεφικό Τμήμα, αίθουσες ύπνου νηπίων, βοηθητικοί χώροι, συνολικού εμβαδού 288μ2 και στον Όροφο Νηπιακό Τμήμα, Τραπεζαρία, Λειτουργίες Διοίκησης και Υποστήριξης, συνολικού εμβαδού 540μ2.
Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός προβλέπεται να διαθέτει διακριτό βρεφικό και νηπιακό τμήμα. Το βρεφικό τμήμα θα μπορεί να φιλοξενεί 10 βρέφη ηλικίας από 2 μηνών έως 18 μηνών και το νηπιακό τμήμα 50 νήπια ηλικίας από 1,5 ετών μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στο δημοτικό σχολείο. Ο Σταθμός μπορεί επίσης να φιλοξενήσει νήπια με αναπηρία, καθώς έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές.
Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός θα παρέχει συγκεκριμένες υπηρεσίες στα παιδιά που θα φιλοξενεί για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας και θα εξασφαλίζει τα ακόλουθα:
  • Υγιεινή και ασφαλή παραμονή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε ηλικίας φιλοξενουμένων παιδιών.
  • Απασχόληση, διαπαιδαγώγηση, παιχνίδι, ψυχαγωγία, ανάπαυση, ψυχολογική βοήθεια ανάλογα με την ηλικία.
  • Μέριμνα για την ομαλή ψυχοσυναισθηματική και υγι­εινή ανάπτυξη των παιδιών και παροχή συμβουλευτικής ενημέρωσης και υποστήριξης στις οικογένειές τους.
  • Υγιεινή και επαρκή διατροφή με σωστή ποιοτική σύν­θεση.
  • Φροντίδα για την ατομική καθαριότητά τους, καθώς και την καθαριότητα των χώρων της Μονάδας.
  • Τακτική ιατρική παρακολούθηση.
Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, το κτίριο προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στο τέλος του έτους 2018.
Eιναι όμως έτσι ? έρχεται ρεπορτάζ από την συνεδρίαση του ΔΣ 23/7
ΚΑΙ ΤΙ ΈΧΕΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΊΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΎ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ  ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ !!!

Παίρνοντας από τον έναν κωδικό στον άλλον, δηλαδή απο  τα 215.000 ευρώ απο  την πώληση του δημοτικού κτηνιατρείου τα 163,711 για περαιτέρω  έξοδα και μαλλιστα εκ τον υστέρων ! για τον εκβραχισμό λόγο το ότι ευρεθεί κατά την εκσκαφή θεμελίων ,  κατ άλλους πολυβολεία η καταφύγια  απο τον β παγκόσμιο πόλεμο  !!! και βεβαίως για την ιστορία ,ποιος τα κατέγραψε? τα χαρτογράφησε τα φωτογράφησε έστω ? διερεύνησαν σωστά για τυχόν υπολείμματα ?
σκαρίφημα καταφυγίου στο προαύλιο χώρο του παλιού δημοτικού σχολίου Πύλου την δεκαετία του 1970   με ενεργά βλήματα απο τον β παγκόσμιο πόλεμο 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου