Τη δημόσια διαμάχη του Δημάρχου Πύλου Δημήτρη Καφαντάρη και της θεματικής αντιπεριφερειάρχου Αντωνίας Μπούζα, προκάλεσε μια ανάρτηση του Δημήτρη Πανοσκάλτση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook με μια φωτογραφία με πλημμυρισμένο αγροτικό δρόμο.
Από τούς πρώτους που έσπευσαν να σχολιάσουν την ανάρτηση ήταν η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, η οποία… καρφώνοντας τον Δήμαρχο Πύλου ανέφερε: «η ευθύνη για υλοποίηση αυτών των έργων είναι σαφής αρμοδιότητα των ΔΗΜΩΝ».
Ο Δήμαρχος Πύλου προσπέρασε αυτήν την παρέμβαση, αλλά αργότερα απαντώντας σε συντοπίτη του (Theodoros Haramaras) που σχολίασε την ανάρτηση έγραψε: «Θεόδωρε μας πήρανε και το γκρέιντερ και το έχουν αραγμένο αντί να κάνει αγροτικούς δρόμους…»
Τα αναφερόμενα από τον Δήμαρχο Πύλου στην προηγούμενη ανάρτησή του για το γκρέιντερ, δεν τα άφησε ασχολίαστα η κα Μπούζα, η οποία το Σάββατο το απόγευμα σχολιάζοντάς την ανέφερε: “πως πρέπει να διορθώσετε ό,τι γράψατε. Άλλωστε την υποχρέωσή σας για την αγροτική οδοποιία μην προσπαθείτε να την περάσετε ως υποχρέωση άλλων θεσμών”.
agrotikos dromos
Ειδικότερα την φωτογραφία την οποία ανάρτησε ο Δημήτρης Πανοσκάλτσης, σχολίαζε ως εξής:
«Έπειτα από ένα χρόνο η ίδια εικόνα σε αγροτικό δρόμο στο Ελαιόφυτο της Πύλου. Από αυτούς τους αγροτικούς δρόμους καλούνται οι αγρότες να μαζέψουν την οποία παράγωγη ελαιοκάρπου τους έμεινε από τις θεομηνίες και την αδιαφορία του δήμου εδώ και ένα χρόνο».
Η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, στην παρέμβασή της ανέφερε:


fb 1
Antonia Bouza Οι αγροτες μας πρεπει να μπορουν να ασκούν τη γεωργική τους δραστηριότητα με τον καλύτερο τροπο .Αλλωστε γι αυτο και η ευθυνη για υλοποίηση αυτων των εργων ειναι σαφης αρμοδιότητα των ΔΗΜΩΝ προκειμένου λογω της εγγύτητας να παρεμβαίνουν αμεσα.
Πιστευω πως ολοι οι Δημοι, προσπαθουν στα μετρα των δυνατοτήτων τους να ανταποκριθούν στην υποχρεωση τους αυτη, διοτι η υποστήριξη των αγροτων μας, ειναι υποχρεωση .
Ο Δήμαρχος Πύλου προσπέρασε αυτήν την παρέμβαση, αλλά αργότερα απαντώντας  σε συντοπίτη του (Theodoros Haramaras) που σχολίασε την ανάρτηση έγραψε:

fb 2
Dimitris Kafantaris Θεοδωρε μας πήρανε και το γκρέιντερ και το έχουν αραγμένο αντί να κάνει αγροτικούς δρόμους , για να δούμε στείλαμε επιστολή να μας το παραχωρήσουν για να βελτιώσουμε τους αγροτικούς δρόμους μετα τη θεομηνία. Θα περιμένουμε .
Λίγο αργότερα σε νέα παρέμβασή του ο κ. Καφαντάρης σημείωνε:
fb 3
Dimitris Kafantaris Η αγροτική οδοποιία στοιχίζει στο Δήμο 150.000 ευρώ το χρόνο απο τα 400.000 που πέρνει για έργα και μελέτες απο το κράτος . Μπορεί να κάνεις κάτι άλλο ; μπορούν όμως και πολίτες να μην κλείνουν τις γράνες για να φεύγει το νέρο και φυσικα όταν τις ανοίγουμε να μην τις κλείνουν , για τη συγκεκριμένη φωτό επειδή ξέρω πολυ καλά και που είναι και γιατι μαζεύει νερό καλό θα είναι οι γείτονες ναανοίξουν τις γρανες που έκλεισαν και μετα να δημοσιεύουν .
Τα αναφερόμενα από τον Δήμαρχο Πύλου στην προηγούμενη ανάρτησή του για το γκρέιντερ, δεν τα άφησε ασχολίαστα η κα Μπούζα, η οποία το Σάββατο το απόγευμα έδωσε την εξής απάντηση στον κ. Καφαντάρη:
fb 4
Antonia Bouza Κυριε Δημαρχε το γκρέιντερ δεν ειναι μηχάνημα μονο για τις ανάγκες του Δήμου Πύλου Νεστορος .Σάς είχε παραχωρηθεί οπως ξέρετε πολύ μεγαλο χρονικό διαστημα χωρις επίβλεψη και επεστραφη με πολλες ζημιές και βλαβες τις οποιες τις γνωρίζετε .Τα μηχανήματα αυτα εξυπηρετούν τις ανάγκες ολων των Δήμων και της Περιφερειας και ιδιαίτερα τις περιόδους αιχμής δηλ. Αντιπυρική περίοδο και χειμερινούς μήνες με πλημμυρες κλπ πρεπει να μπορουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του Νομου .Απορω με την αναρτηση σας και με το σχολιο σας περι » αραγμένου» Νομιζω πως πρεπει να διορθώσετε οτι γράψατε .Αλλωστε την υποχρεωση σας για την αγροτική οδοποιία μην προσπαθείτε να την περάσετε ως υποχρεωση αλλων θεσμών. Ειμαστε παντα δίπλα στους Δήμους και το εχουμε δείξει αλλωστε , αφου τα αιτηματα των δήμων για εργα ικανοποιούνται απο την Περιφερεια , ακομη και εκει που ειναι καθαρά δικη σας ευθυνη.
Με φιλικη διαθεση σας απαντω και ελπιζω να αναλάβετε οσα αναλογούν στο βαθμό αυτοδιοίκησης που υπηρετείτε.
Εμεις σαν Περιφερεια ειμαστε παντα δίπλα σας και το ξέρετε πολύ καλυτερα απο τον καθένα .Για να μην υπαρχει και η παραμικρή παρανόηση θα γινει προςεχως εκτενής αναφορα στα οσα εργα έχει στηρίξει η Περιφερεια Πελοποννησου στους δημους και στο δικο σας. Αλλωστε ολοι προσπαθούμε για το καλό του τόπου .
  • Δείτε την ανάρτηση εδώ
  • ΣΗΜ: Κρατάμε τα κείμενα των αναρτήσεων, όπως έχουν γραφεί
  • http://messinia24.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85/