Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Δέδες με τον ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μια “ακομμάτιστη” υποψηφιότητα για την Πελοπόννησο με “όχημα” το Υπουργείο Υποδομών!


Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές έκανε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Δέδες.
Και το όνομα του συνδυασμού “Νέοι Δρόμοι” για την Πελοπόννησο,επικοινωνιακός συνειρμός που έχει να κάνει με την ανάπτυξη αλλά κυρίως με το Υπουργείο Υποδομών, βασικό πυλώνα, όπως φάνηκε, της προεκλογικής του εκστρατείας.
Και αυτό γιατί ο κ. Δέδες αναφέρθηκε πολλές φορές και αναλυτικά στο έργο που έχει επιτελέσει το Υπουργείο Υποδομών στην Πελοπόννησο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η επανεκκίνηση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων είναι η “έμπρακτη απόδειξη πως έχει αφήσει το προσωπικό του αποτύπωμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”, καθώς και ο προγραμματισμός άλλων έργων όπως και ανακοινώσεις για τον προαστιακό του Λουτρακίου, τη διάβρωση των ακτών της Κορινθίας, το αλιευτικό καταφύγιο Κιάτου,τον οδικό άξονα Καλαμάτας – Ρυζόμυλος -Πύλος Μέθώνη κτλ.
Ο κ. Δέδες προσπάθησε να ισορροπήσει ανάμεσα στην πολιτική του θέση και στο ανεξάρτητο της αυτοδιοικητικής του πορείας επιχειρώντας επι της ουσίας “λογικά άλματα”.
Στην προσπάθειά του να “οικειοποιηθεί” τα έργα της Πελοποννήσου ως προσωπικό του αποτύπωμα,απομόνωσε την ουσία,πως δηλαδή, όλα αυτά έγιναν και γίνονται στα πλαίσια μιας κυβερνητικής πολιτικής συγκεκριμένης και με εντολές και αποφάσεις του υπουργού Υποδομών.
Αν θυμηθούμε το Αναπτυξιακό Συνέδριο πέρυσι στην Τρίπολη με την παρουσία του Πρωθυπουργού και πλήθος υπουργών και ανακοινώσεων, επι της ουσίας αυτά υλοποιούνται
Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην πραγματικότητα υποστήριξε πως ο συνδυασμός του έχει τα “δικά του πιστεύω” και είναι “ιδεολογικά ακομμάτιστος.”
Και μπορεί και πολύ σωστά να ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του πριν την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, το “ακομμάτιστο” του συνδυασμού βεβαίως και δεν μπορεί να τεκμηριωθεί αφού παραμένει στο Υπουργείο Υποδομών , αναφέρεται στα έργα της κυβέρνησης και ανακοινώνει νέα έργα που εντάσσονται στα πλαίσια του κυβερνητικού σχεδιασμού, ενώ έχει επίσης δίπλα του τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Πελοπόννησος Πρώτα” Νίκο Πατσαρίνο, γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο και αν στόχευσε να αντιπαραβάλει την δική του υποψηφιότητα ως ¨μια ενωτική αυτοδιοικητική δημοκρατική κίνηση” 
( αυτό το πιστοποίησε σημειολογικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΕΣΥΠ Γιώργος Πουλοκέφαλος) απέναντι στην διαμάχη των εκπροσώπων της “γαλάζιας πολυκατοικίας” δεν μπόρεσε να πείσει πως δεν έχει εισέλθει στον εκλογικό στίβο των Περιφερειακών εκλογών με τις ευλογίες του κυβερνώντος κόμματος , αφού τόσο το πλαίσιο της διακήρυξης αρχών όσο και η τοποθέτηση του Νίκου Πατσαρίνου(που τελικώς επείσθη απο το κόμμα να συνταχθεί με την υποψηφιότητα Δέδε παρά τα περί του αντιθέτου απο τον ίδιο δηλωθέντα) διαπνέονται απο την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ.
Προφανώς ο κ. Δέδες διαπίστωσε την …ζημιά που επήλθε απο την “έντονη κομματικοποίηση ” της υποψηφιότητας Νίκα ,και εντείνει τις προσπάθειές του για μια υποψηφιότητα με πιο “χαλαρό προφιλ” που όμως δεν είναι απόλυτα αληθής για το αυθόρμητο και το ανεξάρτητο , αφού εδώ και καιρό έχει πάρει το πράσινο φως απο την Κουμουνδούρου..
Τζένη Σουκαρά
https://moriasnews.gr/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%80%CF%8C%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου