Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Οι εν Αθήναις Μεσσήνιοι εόρτασαν την απελευθέρωση της Καλαμάτας και την Ελληνική Επανάσταση

Ιστορική επέτειος απελευθέρωσης της Καλαμάτας

Με δοξολογία και κατάθεση στεφάνων
 εορτάσθηκε η  ιστορική επέτειος
απελευθέρωσης της Καλαμάτας
γράφει ο Πλοίαρχος Λ.Σ. ε.α. Νικόλαος Γκλεζάκος
Αντιπρόεδρος Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ.
     Η ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ, όπως κάθε χρόνο, τίμησε πανηγυρικά την επέτειο απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον Τουρκικό ζυγό την 23η Μαρτίου 1821.
    Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν, με την τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση Αθηνών, το πρωί του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2019.
  Μετά το πέρας της δοξολογίας τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ενώσεως Υποναύαρχος Λ.Σ. ε.α. κ. Αλέξανδρος Δασκαρόλης, ο οποίος  αναφέρθηκε στο χρονικό της επανάστασης της 23ης Μαρτίου 1821 στην Καλαμάτα, καθώς και στα γεγονότα που επακολούθησαν.
     Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνου στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και στο μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων που κάλυψε την εκδήλωση.
      Η εκδήλωση έκλεισε με την παράθεση δεξίωσης στο σύγχρονο πολυχώρο της Αίγλης Ζαππείου.
      Στην εκδήλωση, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου,  παρέστησαν επίσης από την Περιφέρεια Αττικής ο κ. Αθανάσιος Αλεξίου, από τον Δήμο Αμαρουσίου ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος που είναι και πρόεδρος των Μεσσηνίων Αμαρουσίου, ο Αντιπρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Μπουλούκος ο κ. Άγγελος Συρίγος, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών, η κ. Καίτη Καγκαράκη, Νομικός – ποιήτρια, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες από τη Μεσσηνία.
      Τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος , εκπροσώπησαν ο Μεσσήνιος Πρόεδρος Αντιναύαρχος Λ.Σ. – Επίτιμος Α΄. Υπαρχηγός Λ.Σ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος και ο Μανιάτης Αντιπρόεδρος Πλοίαρχος Λ.Σ. ε.α. Νικόλαος Γκλεζάκος, ενώ την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού εκπροσώπησαν οι Πλοίαρχοι ε.α. κ.κ. Χαράλαμπος Αϊδίνης Π.Ν. και Ιωάννης Καστελιώτης Λ.Σ.

Δείτε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου