Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Ανάπλαση πλατείας Παπαφλέσσα στην Πύλο !



ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ
Προς τον Δήμο Πύλου Νέστορος
Υπ’ όψιν Δημάρχου κ. Δημητρίου Καφαντάρη
Πλατεία Νέστορος, ΠΥΛΟΣ 240 01

Θέμα: Προσωρινή και Οριστική παραλαβή του έργου της ανάπλασης Πλατείας Παπαφλέσσα. Ένσταση επί της Οριστικής παραλαβής του Έργου.

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης που προβλέπεται στις 12-09- 2019, πρόκειται να γίνει προσωρινή και οριστική παραλαβή του συγκεκριμένου Έργου.
Θέλω να επισημάνω με τον πιο σαφή τρόπο, ότι ΔΕΝ μπορεί να γίνει οριστική παραλαβή του έργου, διότι δεν έχουν τοποθετηθεί πινακίδες με την σχετική σήμανση πλατείας και με την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων.
Λόγω της απουσίας της κατάλληλης σήμανσης, στην πλατεία κυκλοφορούν παντός είδους οχήματα και προς τις δύο κατευθύνσεις με κίνδυνο ατυχήματος. Επίσης τα οχήματα αυτά έχουν ήδη προκαλέσει βλάβες στην διατηρητέα οικία ιδιοκτησίας μου, για τις οποίες η δημοτική αρχή είναι προφανώς πλήρως υπεύθυνη.
Ως προς την μελέτη υπενθυμίζω και την σχετική τροποποίηση όπως την υπέβαλε ο καθηγητής αρχιτεκτονικής Παν/μίου Πατρών κ. Π. Κουφόπουλος τον Ιούνιο 2017 και με την οποία συνιστούσε την τοποθέτηση στύλων προστασίας πλησίον της όψης των κτιρίων της πλατείας Παπαφλέσσα. Αντί αυτού, επελέγη από τον Δήμο η τοποθέτηση λίθινων σφαιρών 30 εκ διαμέτρου στην απέναντι πλευρά, με αποτέλεσμα να καθίσταται ευπρόσβλητη η όψη της διατηρητέας οικίας μου, αλλά και να καθίσταται επικίνδυνη ή και αδύνατη η έξοδος από αυτήν, από το ισόγειο κατάστημα και από την παρακείμενη οικία και κατάστημα της αδελφής μου Ελένης Παναγιωτοπούλου.
Επίσης λόγω της ανυπαρξίας σήμανσης σταθμεύουν παντός είδους οχήματα, ακριβώς έξω από τις εξόδους των κτιρίων, με αποτέλεσμα την αδυναμία εξόδου μας από αυτά και τον κίνδυνο εγκλωβισμού μας. Ακριβώς ένα τέτοιο γεγονός συνέβη στην αδελφή μου προ καιρού όταν σταθμευμένο όχημα είχε φράξει εντελώς την έξοδο από την οικία της και αναγκάστηκε να καλέσει για βοήθεια την αστυνομία, από όπου της επεσήμαναν την ανυπαρξία σήμανσης.
Επειδή από τα παραπάνω αφ’ ενός κινδυνεύει η ασφάλεια και η ζωή μου, αλλά και επειδή προσβάλλεται το δικαίωμα της ιδιοκτησίας μου και η πολιτιστική κληρονομιά λόγω της υποβάθμισης και βλάβης του διατηρητέου κτιρίου μου, καθιστώ τον Δήμο απολύτως υπεύθυνο για ο,τιδήποτε συμβεί και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος
Πολιτικός Μηχανικός







  Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής και οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση πλατείας Παπαφλέσσα Πύλου και οδών Μαιζώνος, Πεισιστράτου και Μισυρλή», σύμφωνα με την Α.Μ. 74/2012 και σε συνέχεια του με αριθ. πρωτ. 12201/02-08 -2019 εγγράφου από την Δ/νση Π.Δ. & Π.Ζ. του Δήμου Πύλου Νέστορος και έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Καφαντάρη να εισηγηθεί το θέμα. Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Δήμαρχος έθεσε υπόψη του συμβουλίου: Το με αριθμό 12201/02-08 -201 9 έγγραφο της Δ/νση Π.Δ. & Π.Ζ., Τμήμα τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πύλου - Νέστορος που εισηγείται την έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση πλατείας Παπαφλέσσα Πύλου και οδών Μαιζώνος, Πεισιστράτου και Μισυρλή». Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου διάβασε στο σώμα επιστολή του κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου που διαφωνεί με την Προσωρινή και Οριστική παραλαβή του παραπάνω έργου, αναφέροντας τους λόγους στην επιστολή του. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση, τέθηκαν ερωτήσεις στο Προεδρείο, σχετικά και με την επιστολή του κ. Παναγιωτόπουλου, δόθηκαν απαντήσεις από τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου κ. Γεώργιο Τσιβίσκο , που αφορούν την εκτέλεση του έργου και στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε τα ανωτέρω και με ψήφους 12 υπέρ και 1 λευκό, Σοφία Αποστολοπούλου του Παναγιώτη,κατά πλειοψηφία αποφασίζειΤην Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση Πλατείας Παπαφλέσσα Πύλου και οδών Μαιζώνος, Πεισιστράτου και Μισυρλή», σύμφωνα με την Α.Μ. 74/2012 και σε συνέχεια του με αριθ. πρωτ. 12201/02-08 -2019 εγγράφου από την Δ/νση Π.Δ. & Π.Ζ. του Δήμου Πύλου Νέστορος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου