Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

εξαιρετικά επείγον προς τον δήμο απο τις 10 Αυγουστου προς συγκληση ΔΣ ,σιγή απο τον δήμο

 


10 Αυγούστου στις 11:00 π.μ.
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ»
Προς τον
Αξιότιμο Κύριο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Ρομπάκη Κωνσταντίνο
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Πύλου – Νέστορος
Δημοτικό Κατάστημα Πύλου
Πύλος Μεσσηνίας 24001 Πύλος 10-08-2020
Κοινοποίηση: Αξιότιμο Κύριο Παναγιώτη Καρβέλα - Δήμαρχο Πύλου –Νέστορος
Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου και τους Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να φέρετε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ για λόγους οδικής ασφάλειας, το θέμα της Κυκλοφοριακής Ρύθμισης στην Κεντρική Πλατεία της Πύλου και του τμήματος της Εθνικής Οδού Καλαμάτας – Πύλου - Μεθώνης εντός της Πόλεως.
Συγκεκριμένα, πρόσφατα και χωρίς καμία σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Δήμαρχος αναρμοδίως και παρανόμως αποφάσισε να διαγραμμισθεί η Κεντρική Πλατεία της Πύλου και μέρος της εθνικής οδού στην είσοδο – έξοδο της πόλεως με θέσεις στάθμευσης σε σημεία που απαγορεύεται η Στάθμευση. Οι θέσεις είναι διαγραμμισμένες μέσα στο οδόστρωμα με έλλειψη ορατότητας των οδηγών διερχόμενων αυτοκινήτων με κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος μεταξύ οχημάτων αλλά και διερχόμενων πεζών κυρίως παιδιών που πάνε στην Πλατεία.
Επιπρόσθετα, έχει γίνει αυθαίρετος χρωματισμός του οδοστρώματος με κεραμιδί – κόκκινο χρώμα σε πολλά σημεία περιμετρικά της πλατείας χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι με βάση τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και αναντίστοιχα με την παρόδια σήμανση με ταμπέλες του ΚΟΚ. Έτσι οι επισκέπτες της πόλης δεν κατανοούν γιατί ΤΑΞΙ, ταμπέλες καταστημάτων, καφάσια μαναβικής, αυτοκίνητα και τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων εστίασης όλα επιτρέπονται στην κόκκινη αυτή λωρίδα. Επιπρόσθετα, ούτε οι Αστυνομικοί του Τ.Α. Πύλου κατανοούν που και τι απαγορεύεται με αποτέλεσμα άλλοι να δίνουν κλήση σε οχήματα με βάση τις ταμπέλες του ΚΟΚ και άλλοι με βάση τις παράνομες διαγραμμίσεις.
Τελικά, τι σημαίνει αυτή η λωρίδα για όσους την εμπνεύστηκαν και την υλοποίησαν αυθαίρετα γιατί κανείς δεν την κατανοεί. Επιπρόσθετα, η εν λόγω παρέμβαση είναι παράνομη χωρίς καμία άδεια από την Περιφέρεια Τμήμα Συγκοινωνιών και φυσικά χωρίς εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη που να έχει εκπονήσει Συγκοινωνιολόγος Μελετητής με πτυχίο εγκεκριμένο από το Μητρώο του Υπουργείου Μεταφορών ως ο νόμος ορίζει.
Επιπρόσθετα, επειδή η Πύλος είναι παραδοσιακός οικισμός ο χρωματισμός με κόκκινο δεν επιτρέπεται χωρίς άδεια αρχιτεκτονικής επιτροπής και άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών, προστασία μνημείων, διατηρητέων κτιρίων, κ.λπ.
Σας καλούμε λοιπόν να φέρετε το θέμα ως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης με την παρούσα επιστολή καλούμε και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και Δημοτικές Παρατάξεις να προσυπογράψουν την αίτησή μας αυτή με σχετικές υπογραφές για επείγουσα συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και λήψη απόφασης για τον αποχρωματισμό του οδοστρώματος πριν να γίνει ατύχημα.
Αναμένουμε τις δικές σας άμεσες ενέργειες αλλά και όλων των αιρετών του Δημοτικού Συμβούλιου να υπηρετήσουμε τον Νόμο και την Δημοκρατία της πλειοψηφίας και όχι την αυθαιρεσία του Δημάρχου ο οποίος και είναι υπεύθυνος για όποιο ατύχημα γίνει,
Για την Δημοτική Παράταξη «ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ»,
Με Εκτίμηση,
Δημήτρης Βρεττάκος Ιωάννης Καστόρας
Οικονομολόγος – Δημοσιολόγος Δημοτικός Σύμβουλος
Απόφοιτος Πανεπιστημίου Χάρβαρντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου