Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020

 

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Στις 3 Οκτωβρίου 2020 οι Σύλλογοι της Μεθώνης εκδώσαμε κοινό Δελτίο Τύπου με το οποίο μεταφέραμε στο ευρύ κοινό την απογοήτευση και αγανάκτηση των ντόπιων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής για την αδιαφορία αποκατάστασης του φωτισμού του κάστρου. Το κείμενο κατέληγε ότι «θα είναι ντροπιαστικό στην επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης το ιστορικό κάστρο να είναι σκοτεινό» και ότι «θα επιδιωχτεί με κάθε νόμιμο τρόπο η αποκατάσταση του φωτισμού του μνημείου». Το Δ.Τ. δημοσιεύτηκε σε όλο τον τοπικό τύπο και όχι μόνο αλλά δεν είχαμε ακόμα καμία αντίδραση από τους αρμόδιους.
Το Δ.Σ. του συλλόγου στη διαδικτυακή συνεδρίαση της 14ης Οκτωβρίου αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στη συγκέντρωση υπογραφών και να απευθυνθεί στην κ. Υπουργό Πολιτισμού «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΑΙΤΗΜΑ» ζητώντας την προσωπική της παρέμβαση για την αποκατάσταση του φωτισμού του εμβληματικού ιστορικού μνημείου. Το κείμενο είναι:

«Οι υπογράφοντες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Μεθώνης και οι επισκέπτες της πόλης διαμαρτυρόμαστε έντονα διότι το καλοκαίρι του 2020 το κάστρο της Μεθώνης ήταν σκοτεινό.
Στηρίζουμε σθεναρά την προσπάθεια των συλλόγων της Μεθώνης όπως εκφράστηκε με το Δελτίο Τύπου της 3ης Οκτωβρίου 2020 και ζητάμε την προσωπική παρέμβαση της κ. Υπουργού Πολιτισμού για την αποκατάσταση του φωτισμού ώστε η επέτειος των 200 χρόνων να γιορταστεί με το κάστρο φωτισμένο».

Ζητάμε από τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, από κάθε πολίτη της τοπικής κοινωνίας και από κάθε επισκέπτη της ευρύτερης περιοχής να μας βοηθήσει στη συλλογή υπογραφών για να διατρανωθεί η απόφαση όλων μας να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να ξαναδούμε το κάστρο φωτισμένο.
Στο λογαριασμό μας στο Facebook (Σύλλογος Φίλων κάστρου Μεθώνης) υπάρχει σχετική δημοσίευση και μπορείτε να κατεβάσετε τη φόρμα συλλογής υπογραφών, να την συμπληρώσετε και να την στείλετε στο info@methoni-castle.gr). Όσες περισσότερες υπογραφές συγκεντρωθούν τόσο εντονότερη θα γίνει η φωνή μας και θα δικαιωθεί η προσπάθειά μας η οποία άρχισε το 2012.
Μπορείτε επίσης να στείλετε μήνυμα στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση γράφοντας «προσυπογράφω τη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΑΙΤΗΜΑ του Συλλόγου» και το ονοματεπώνυμό σας.
Η ανταπόκριση του κοινού στη δημοσίευσή μας στο Facebook ήταν άμεση, συγκινητική και πολύ ενθαρρυντική. Μέσα σε τρεις μόλις ημέρες είχε περισσότερες από 4.800 απηχήσεις, 740 αλληλεπιδράσεις και 42 κοινοποιήσεις. Έχουμε ακόμα λάβει 5 φόρμες με 100 υπογραφές και πολλά μηνύματα. Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε την προσπάθεια συλλογής υπογραφών μέχρι το τέλος Νοέμβρη και να στέλνετε τις συμπληρωμένες φόρμες στο info@methoni-castle.gr.

Με την κινητοποίηση και την προσπάθεια όλων μας το σύνθημα της εκστρατείας μας, «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ ΝΑ ΞΑΝΑΦΩΤΙΣΤΕΙ», θα πραγματοποιηθεί.
ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ ΤΟ 2021 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ.

https://methoni-castle.gr/%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b1%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου