Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Μέσα στο 2021 δημιουργείται στην Καλαμάτα Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο

 

Μέσα στο 2021 δημιουργείται στην Καλαμάτα Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο. Δύο χώρες είχαν «παλέψει» για να το αποκτήσουν. Το νέο εκπαιδευτικό κέντρο, (μόλις υπογραφεί η σύμβαση) αναμένεται να δώσει άμεσα ανάσα στην Πολεμική Αεροπορία η οποία έως σήμερα πραγματοποιεί την εκπαίδευση των εκπαιδευόμενων της Σχολής Ικάρων με εξαιρετική δυσκολία λόγω του πεπαλαιωμένου υλικού και προφανώς δεν μπορεί να προσελκύσει πιλότους από την ευρύτερη περιοχή. 

Η σύμβαση για τη δημιουργία αυτού του κέντρου  στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (ΠΕΑ) θα έχει, κατά το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, άμεσα οφέλη για την Πολεμική Αεροπορία καθώς θα αναβαθμιστεί το σύστημα εκπαίδευσης στα ελικοφόρα αεροσκάφη, θα αναβαθμιστούν οι εργασίες  συντήρησης των αεροσκαφών, θα προκύψουν νέοι τύποι εκπαιδευτικών αεροσκαφών και θα αναβαθμιστεί το σύστημα επίγειας εκπαίδευσης (προσομοιωτές). Ετσι οι έλληνες πιλότοι θα εκπαιδεύονται στο ολοκληρωμένο σύστημα του νέου εκπαιδευτικού τζετ.

Να σημειωθεί ότι στην Καλαμάτα αυτή την περίοδο εκπαιδεύονται και ιταλοί πιλότοι από έλληνες εκπαιδευτές. Ανάμεσα στους εκπαιδευτές και μια ελληνίδα υποσμηναγός η οποία πετά με Phantom, από τις λίγες Ελληνίδες που πετούν με μαχητικό αεροσκάφος.

πηγη ΤΑ ΝΕΑ 

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/polemiki-aeroporia/6981458_i-elliniki-pa-tha-ginei-2021-i-pio-ishyri-stin-anatoliki?utm_source=Notification&utm_medium=Web-Push&utm_campaign=kapoio-campaign

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου