Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Έλεγχος νομιμότητας της 95/2020 Α.∆.Σ. του ∆ήμου Πύλου Νέστορος και εξέταση της α̟ό 04-11-2020 ̟ροσφυγής του ∆ημητρίου Βρεττάκου του Ιωάννη, ως ∆ημοτικός Σύμβουλος του ∆ήμου Πύλου Νέστορος κατά της 95/2020 Α.∆.Σ. του ∆ήμου Πύλου Νέστορος.

ΑΔΑ: ΨΘΜ1ΟΡ1Φ-ΞΧ0 - ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡ. 95/2020 Α.Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗΣ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ 


Αγαπητοί Φίλοι,
Σας ενημερώνουμε ότι με προσφυγή που κάναμε ακυρώσαμε την παράνομη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αλλαγή ημέρας της Λαικής Αγοράς στο Χαρακοπιό και την Κορώνη όπως είχαμε σχετικά ανακοινώσει πριν τις γιορτές. Είχαμε προειδοποιήσει τον Δήμαρχο κ. Καρβέλα ότι η εν λόγω απόφαση δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και παραβιάζει την Ιστορία του Χαρακοπιού το οποίο έχει μια Ιστορική Λαική για πάνω από 100 Χρόνια. Επίσης η αλλαγή θέσης της Λαικής της Κορώνης στο μοναδικό χώρο στάθμευσης δεν εξυπηρετεί την Πόλη και ωθεί τους επισκέπτες σε Παράνομη Στάθμευση. Τους καλοκαιρινούς μήνες δε απλά υποβαθμίζει την Πόλη και την Λαική αφού καθιστά την επίσκεψη στην Λαική Μαρτύριο.
Για την θετική έκβαση της προσφυγής μας ενημερώσαμε και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τα Τοπικά Συμβούλια. Ο κ. Δήμαρχος προκειμένου να δικαιολογηθεί μας είπε ότι άλλαξε ο νόμος στο μεταξύ αλλά η απόφασή του είναι Παράνομη και με τον προηγούμενο Νόμο και με τον σημερινό γιατί δεν είχε όλες τις πρόνοιες αλλαγής Κανονισμού των Λαικών Αγορών που ο Νόμος απαιτεί.

 

 https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%98%CE%9C1%CE%9F%CE%A11%CE%A6-%CE%9E%CE%A70?inline=true

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου