Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Αγιασμός στο ανακαινισμενο Ρωσικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην Σφα...

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 194 επέτειο της ναυμαχίας του Ναυαρινου με τα θυρανοιξια, μετά αγιασμού στο Ρωσικό ανακαινισμενο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην Σφακτηρία .στην μνήμη των πεσόντων Ρώσων ναυτικών κατά την ναυμαχία του Ναυαρινου .για το σκοπό αυτό είχαμε τον εκπρόσωπο του πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου τον στρατιωτικό πρώτοιερεα Μιχαήλ Βασίλιεβ ο οποίος μετέφερε τις ευλογίες του,και από πλευράς μητροπόλεως Μεσσηνίας ο αρχιερατικός επίτροπος Πύλου αρχιμανδριτης Ειρηναίος Γκουγκουνης .


Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021
ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ στην ΙΣΤΟΡΙΑ!!!
18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 - «ΡΩΣΙΚΗ» ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΗΜΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ
18 ΕΓΚΑΙΝΙΑ και ΠΡΟΣΕΥΧΗ στο αναστηλωμένο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου, ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ, στη μνήμη των Ρώσων ναυτικών.
Αγαπητοί φίλοι!
Ναι, το κάναμε κι εμείς. Μετά από 2 μήνες αποκατάστασης και 2 χρόνια προπαρασκευαστικών εργασιών, σήμερα 18 Οκτωβρίου 2021 στις 10.15 πμ, στο γραφικό Ναυαρίνου, στη νοτιοδυτική ακτή της Πελοποννήσου (Ελλάδα), στο νησί της Σφακτηρίας άνοιξε ο αναστηλωμένος ναός του Αγίου Νικολάου με κοινή προσευχή ο αρχιερέας Μιχαήλ Βασίλιεβ, ο ηγούμενος του ναού του VMC. Βάρβαροι κτλ. Ίλια Μουρόμτς στο χωριό Βλασίχα της περιοχής Μόσχας και ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Γκουγκούνης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Τα συναισθήματα μας κατακλύζουν!!!
Επισυνάπτονται βίντεο και φωτογραφικό υλικό:
Επίσης δελτίο τύπου Πίλου Ναυαρίνου
Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Pilos / Navarino Panayotis Carvelas Ελληνική εφημερίδα Θάρρος [= "Θάρρος"]
Συνέντευξη με την Θεοδώρα Γιαννίτσα, Διευθύντρια της Κρατικής Επιχείρησης, ενημερώνει. Δορυφορική Υπηρεσία
Διαβάστε περισσότερα για το έργο
Επισυνάπτονται φωτογραφίες και βίντεο από τις εργασίες αποκατάστασης:
ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ!!! ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ, ΙΣΧΥΡΟΙ, ΜΑΖΙ είμαστε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΙ και πραγματικά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ!!! Το έργο αυτό αποτελεί ένα ακόμη θεμιτό στάδιο στην αλυσίδα της ανάπτυξης της αδελφικής σχέσης δύο αγαπημένων προσώπων στο πνεύμα, από νοοτροπία, ενοποιημένους λαούς, Ρώσους και Έλληνες!!!
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ στην ΙΣΤΟΡΙΑ !!!
18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021– «ΡΩΣΙΚΗ» ΗΜΕΡΑ ΝΑΥΑΡΙΝΕΙΩΝ – ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ με την ευκαιρία της επετείου της ιστορικής ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ
ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΜΕΝΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ στη νήσο ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ, κόλπος ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ, στη μνήμη των Ρώσων ναυτικών !!!
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ της πρόσφατης έκδοση του Κ.Ε.Π.
«200 χρόνια της Εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης των Ελλήνων του 1821. – Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου στα αρχεία της Κρατικής Βιβλιοθήκης της Ρωσίας.»
Αγαπητοί φίλοι,
Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, ώρα 10:15. Ναι, το πραγματώσαμε και αυτό το εγχείρημα. Μετά από δίμηνες αναστηλωτικές εργασίες και διετή προετοιμασία, τη το πρωί, θυρανοίξια του αναστηλωμένου Ι.Ν. Ναού Αγίου Νικολάου στη Νήσο Σφακτηρία, στη μνήμη των Ρώσων ναυτικών, που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση των Ελλήνων από τον οθωμανικό ζυγό. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ. Συν-λειτουργία εκπροσώπων της Ρωσικής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Την ακολουθία τέλεσαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Γκουγκούνης και ο Αιδεσιμολογιότατος Ιερέας Μιχαήλ Βασίλιεβ, εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας, επίτροπος του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας και Οσίου Ilya Muromets στην περιοχή Βλάσιχα της ευρύτερης Περιφέρειας της Μόσχας.
Βιώνουμε στιγμές μοναδικής συγκίνησης!!!
Παρατίθενται σύνδεσμος σε βίντεο και φωτογραφίες
Παρατίθεται σύνδεσμος σε δελτίο τύπου του Δήμου Πύλου/Νέστορος:
Παρατίθεται συνέντευξη του Δημάρχου Πύλου/Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα στην εφημερίδα «Θάρρος»
Παρατίθεται συνέντευξη της δ/ντριας του Κ.Ε.Π. Δώρας Γιαννίτση στην ελληνική σύνταξη του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Sputnik»
Επισυνάπτονται φωτογραφίες και βίντεο από τις αναστηλωτικές εργασίες:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!
ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!
Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί άλλο ένα νομοτελειακό στάδιο στην αλυσίδα της ανάπτυξης και δυναμικής των αδελφικών σχέσεων των δύο ομόδοξων λαών, Ελλήνων και Ρώσων, που μάς συνδέει μία ενιαία ιστορική, πνευματική, πολιτισμική κοινότητα και συγγένεια !!!



 



 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου