Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ Η ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ...

 ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ Η ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ...


«Σίριαλ», με τέλος που δεν έχει ακόμα γραφτεί,

η κάθοδος Σαμαρά

9/03



Ως ένα από τα μεγάλα πολιτικά ρίσκα που παίρνει, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, κρίνεται από τον πολιτικό κόσμο, η αυριανή του επίσκεψη -εάν επιμείνει- στην Καλαμάτα, με στόχο να παρευρεθεί στην τελετή θεμελίωσης της γέφυρας του Νέδοντα, στο νέο περιμετρικό της πόλης, συνοδεύοντας τον άρτι αφιχθέντα στη Ν.Δ. Υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη.







Όλα δείχνουν, ότι μέχρι τελευταία στιγμή, η κάθοδος του Α. Σαμαρά «παίζεται», αφού το παραμικρό επεισόδιο στην ιδιαιτέρα του παρτίδα θα τον στιγματίσει πολιτικά και ανεπανόρθωτα.







Εξ ου και εκτιμάται από πολλούς, ότι οι «διαρροές» πληροφοριών σε τοπικά ΜΜΕ της Μεσσηνίας (πως ετοιμάζονται εκδηλώσεις αποδοκιμασίας της παρουσίας του), αποτελέσουν «κατασκεύασμα» που μπορεί να αποτελέσει ένα καλό άλλοθι, σε περίπτωση που απαιτηθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, η αναβολή της επίσκεψής του. Άλλωστε με σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, κάνει λόγο για «προβοκατόρικες πληροφορίες, ότι «δυνάμεις» του ΣΥΡΙΖΑ «ετοιμάζονται» να δημιουργήσουν επεισόδια κατά την επίσκεψη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας» (ανάρτηση «pelopsnews», ΜΕΣΣΗΝΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - "Σκοτεινές και επικίνδυνες λογικές επιστρατεύονται σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ", 16:42 9/03).







Είναι χαρακτηριστικό, ότι τοπικό μέλος της Ν.Δ., σε εξέχουσα θέση, εκμυστηρευόταν σήμερα, ότι ακόμα κι ένα «γιαούρτι» να πεταχτεί στον αέρα, χωρίς καν να έχει στόχο τον κ. Σαμαρά, θα είναι μεγάλο πλήγμα για τον ίδιο.







Από την άλλη πλευρά, θεωρούνται προκλητικές και οι αστήρικτες διαβεβαιώσεις προς κάθε κατεύθυνση της διοίκησης της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας «πως δεν θα ανοίξει μύτη», σε μια εκδήλωση μη ελεγχόμενη, σε ανοικτό χώρο και με πρόσβαση από τον καθένα.







Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι η εκδήλωση θα στιγματισθεί από πολλές απουσίες, τοπικών παραγόντων. Την «πατρότητα» της εκδήλωσης δεν την αναλαμβάνει κανείς, αφού ο μεν Δήμος Καλαμάτας παραπέμπει στο Υπουργείο Υποδομών για το πρόγραμμα της τελετής, το δε Υπουργείο δε έχει εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση γι’ αυτό.



Κανείς εκπρόσωπος φορέα ή αιρετός της Μεσσηνίας δεν έχει λάβει επίσημη πρόσκληση ή ενημέρωση για την τελετή και στην πλειοψηφία τους, θα αγνοήσουν το γεγονός.







«Τεράστια» ωστόσο, αναμένεται να είναι η κάθοδος τηλεοπτικών συνεργείων και δημοσιογράφων από την Αθήνα, μιας και εκτιμούν ότι η τελετή θα «βγάλει» θέμα και δεν εννοούν τη θεμελίωση ενός σημαντικού για την περιοχή έργου. Άλλωστε τα σημερινά επεισόδια εις βάρους του Γραμματέα της Ν.Δ. στην Τρίπολη (ανάρτηση «pelopsnews» - ΑΡΚΑΔΙΑ /ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Γιούχαραν τον Α. Λυκουρέντζο στην Τρίπολη, 18:35 9/03) τους έχει θέσει σε εγρήγορση.







Απομένει, λοιπόν, αύριο, να δούμε πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα, αλλά δεν είναι τυχαίο ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ θα υπάρξει ενίσχυση και από αστυνομικούς εκτός Μεσσηνίας.

Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου