Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012


Όταν ο Αντώνης Σαμαράς πήγαινε στην πηγάδα του Μελιγαλά



Όταν ο Αντώνης Σαμαράς πήγαινε στην πηγάδα του Μελιγαλά
“ Το 1982 ο νεαρός βουλευτής Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει π.χ. με ειδικό δελτίο τύπου την έλευσή του «για να παραστεί στο Μνημόσυνο των σφαγιασθέντων από τους εαμοκομμουνιστές»  ”

Μέρες που είναι, με την «Χρυσή Αυγή» να βρίσκεται στο προσκήνιο και αφού πληροφορηθήκαμε από κάποια ακροδεξιά έντυπα «ότι τα τάγματα ξανάρχονται», δηλαδή ότι οι Χρυσαυγήτες κατευθύνονται προς τη Μεσσηνία για να συναντήσουν τους ιδεολογικούς τους προγόνους, δηλαδή τους ταγματασφαλίτες, κάναμε μία αναδρομή στο παρελθόν εκείνων που συμμετείχαν στις γιορτές μίσους, ώστε να δούμε ποιοι άλλοι τιμούσαν τους "ταγματασφαλίτες".

Έτσι ανατρέξαμε σε διάφορες πηγές. Ο πάντα καλά πληροφορημένος «Ιός της Ελευθεροτυπίας» αποκάλυπτε στις 11 Σεπτεμβρίου 2005, στην έρευνα με τίτλο «Η μαύρη εθνική πηγάδα» τα εξής: «Από κοντά και η Ν.Δ., που βλέπει το μνημόσυνο του 1982 ως τη δέουσα απάντηση στην επίσημη αναγνώριση της εαμικής Αντίστασης. Ο νεαρός βουλευτής Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει π.χ. με ειδικό δελτίο τύπου την έλευσή του «για να παραστεί στο Μνημόσυνο των σφαγιασθέντων από τους εαμοκομμουνιστές» («Ελευθερία» 18.9.82). Σταδιακά, ωστόσο, η λογική του «μεσαίου χώρου» επικρατεί και τα φερέλπιδα στελέχη αποφεύγουν πια να δίνουν το παρών».

http://periodista.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου