Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Εγκρίθηκαν έργα 2 εκ. ευρώ για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

 
 


Εγκρίθηκαν έργα 2 εκ. ευρώ για το αεροδρόμιο Καλαμάτας





Εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη εξέλιξη για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου το έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το οποίο παρουσίασε προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Στο έγγραφο γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα έργα υποδομών, τα οποία είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, όπως αναφέρει η διοικητής της Φώφη Παπαδημητροπούλου.



Μετά την εξέλιξη αυτή, όπως τονίζεται από την Περιφέρεια, σε συνδυασμό με τις ενέργειές της για βελτίωση της προσβασιμότητας στον κόμβο και άλλα έργα υποδομών, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μετατρέπεται σε ανταγωνιστικό διεθνή αερολιμένα, για τη διασύνδεσή του με σημαντικά αεροδρόμια της Ευρώπης, όπως επίσης για την προσέλκυση low cost αεροπορικών εταιρειών.

«Όλες οι Κασσάνδρες που εδώ και καιρό προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας διαψεύστηκαν. Με τις ενέργειές μας αποδείξαμε ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί έργο στρατηγικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο της Τρίπολης, εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την υπογραφή της σύμβασης Egnos από τον κ. υπουργό, που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση, με τη διαδικασία ΣΔΙΤ, του πρώτου αμιγούς low cost αεροδρομίου στη χώρα, το οποίο θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και της αγροτικής οικονομίας, καθώς θα λειτουργεί και ως εμπορικό» δήλωσε κ. Τατούλης.

Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, είπε ότι τα έργα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ και αφορούν επέκταση του κτηρίου του αεροσταθμού κατά 300 τ.μ. με τροποποίηση των αιθουσών άφιξης και αναχώρησης, στέγαστρα, περιβάλλοντα χώρο, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και επέκταση του κλιματισμού. Επίσης, συντάσσονται μελέτες για την κατασκευή νέου Πύργου Ελέγχου και αναβάθμιση των διαδρόμων τροχοδρόμησης.

Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου