Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

«Persona non grata» ο υπουργός Υγείας
ImageΓια τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο
Ως ανεπιθύμητο χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας τον υπουργό Υγείας Ανδ. Λυκουρέντζο, «μιας και στο πρόσωπό του αντικατοπτρίζεται η “θανατηφόρα” πολιτική αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης, που έχει πετσοκόψει μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα και παροχές για τους εργαζόμενους και τελειωμό δεν έχει.
-Γιατί ο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμός (βλ. αξονικός τομογράφος) δε λειτουργεί το βράδυ, μιας και το προσωπικό δεν πληρώνεται υπερωρίες. Γιατί στο νοσοκομείο λείπουν βασικά υλικά της καθημερινής πράξης, γιατί υπάρχουν κλινικές και τμήματα που λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό. Γιατί εφημερίες και υπερωρίες πληρωνόμαστε με καθυστέρηση μηνών.


-Γιατί μετά τις 9.00 οι μισές ιατρικές ειδικότητες του νοσοκομείου δεν έχουν εφημερεύοντα γιατρό, γιατί τα εργαστήρια δεν έχουν αντιδραστήρια για βασικές εξετάσεις.
-Γιατί τα κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία είναι στην ίδια και χειρότερη κατάσταση και άλλα τόσα και περισσότερα προβλήματα που αφορούν στην καθημερινότητά μας, εντός και εκτός νοσοκομείου, αλλά και ζητήματα επιβίωσης».
Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, «η νέα συγκυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ. προχωρά πιο ορμητικά στην εξαθλίωση των εργαζομένων, στην ισοπέδωση μισθών και συντάξεων, στην απαξίωση και κατόπιν ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας». Και προειδοποιούν: «Δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Μόνο με οργανωμένο, συλλογικό, ταξικό αγώνα θα αντιπαλέψουμε την κατάσταση».
Κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής τους συνέλευσης χθες το μεσημέρι, αποφασίστηκε να προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη σημερινή επίσκεψη του υπουργού στο χώρο εγκαινίων του αξονικού και του μαγνητικού τομογράφου, ενώ καλούν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στην κήρυξη πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου