Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Εθνικός διχασμός - «Έξω οι ναζί» και «σούζα, κουμμούνια» στην Καρδαμύλη (βίντεο)


Δέκτης αποδοκιμασιών έγινε χθες, την ώρα που κατέθετε στεφάνι στο ηρώο των πεσόντων στην Καρδαμύλη, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την έναρξη της Επανάστασης του 1821, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης.
Κάποιος από το πλήθος ακούστηκε να φωνάζει «Έξω οι ναζί». Η αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση ενός άλλου, προφανώς οπαδού της Χρυσής Αυγής, ο οποίος πετάχτηκε και φώναξε: «Βούλωσέ το, κουμμούνι, προδότη, αλητοκούμμουνο». 
Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, ο βουλευτής κατέθεσε το στεφάνι, απέτισε το φόρο τιμής και μνήμης και έσπευσε στο σημείο, κινούμενος απειλητικά κατά του πλήθους, φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Θα μάθετε να είσαστε σούζα, κουμμούνια»...
Το θέμα δεν πήρε ευρύτερες διαστάσεις, καθώς παρενέβησαν η ενισχυμένη αστυνομική δύναμη, ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας, ο οποίος ζήτησε από όλους να σεβαστούν την ιερότητα της στιγμής, καθώς και ο Λυκούργος Γαϊτανάρος. Τα πνεύματα ηρέμησαν, ο βουλευτής επέστρεψε στη θέση των επισήμων, ενώ κάποιοι από το πλήθος συνέχισαν να σχολιάζουν: «Δεν πολέμησαν οι πρόγονοί μας για να έρθουν εδώ οι ναζί».
Λίγα λεπτά αργότερα, κάποιος από το πλήθος αποδοκίμασε το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., χωρίς να δοθεί περαιτέρω συνέχεια.     
Video: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου