Τρίτη 9 Απριλίου 2013


Νίκας - Αναστασόπουλος και Τατούλης: Εμπόλεμη κατάσταση με προεκλογικό φόντο

Γράφτηκε από τον  
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Νίκας - Αναστασόπουλος και Τατούλης: Εμπόλεμη κατάσταση με προεκλογικό φόντο
Πόλεμος δηλώσεων για τα έργα που δεν έγιναν, με φόντο την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, έχει ξεσπάσει μεταξύ των τοπικών αρχόντων. Στο βασικό μέτωπο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συγκρούονται για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος και αφήνουν αιχμές ο ένας για τον άλλον.

Στα υπόλοιπα μέτωπα ο κ. Τατούλης, ξεχνώντας τις δικές του ευθύνες, αφήνει αιχμές εναντίον όλων για τα οδικά έργα της Μεσσηνίας που μένουν στα χαρτιά. Χθες ο κ. Νίκας άνοιξε και νέο μέτωπο αφήνοντας αιχμές για τις ευθύνες του κ. Τατούλη αναφορικά με την στέγαση των τσιγγάνων στην Μπιρμπίτα. Παράλληλα ο δήμαρχος Καλαμάτας συνέχισε με νέες αιχμές για τη στάση του δημάρχου Μεσσήνης στο θέμα του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος.
Οπως φαίνεται οι τοπικοί άρχοντες επειδή δεν έχουν έργο να προβάλουν ξεκινούν την προεκλογική τους εκστρατεία με αντιπαράθεση για τα έργα που δεν… έγιναν. Την αρχή έκανε ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας φέρνοντας στο προσκήνιο τον ξεχασμένο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Απάντησε ο δήμαρχος Μεσσήνης, χωρίς όμως να δώσει πειστικές εξηγήσεις γιατί οι μελέτες είχαν μείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο χρόνια. Στον καβγά μπήκε προχθές και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανοίγοντας και άλλα μέτωπα για τους δρόμους Γαργαλιάνοι - Ρωμανού, Γαργαλιάνοι -Φιλιατρά και Τζάνε - Καλαμάκι.

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΑ

Με αιχμές κατά του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας επέμεινε χθες για την ένταξη του νέου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος στο ΕΣΠΑ, καλώντας εμμέσως πλην σαφώς το συνάδελφό του να προτάξει το δημόσιο συμφέρον και να πάει κόντρα στα τοπικά συμφέροντα. Κι έφερε ως παράδειγμα τον εαυτό του που πήγε κόντρα σε τέτοια συμφέροντα και υλοποιείται σήμερα ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος της Καλαμάτας.
Ο κ. Νίκας απάντησε και στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη ότι το έργο αυτό δεν είναι θέμα της Περιφέρειας και υπερβαίνει τις δυνατότητές της, καθώς υπολογίζεται στα 42 εκ. ευρώ.
Ο δήμαρχος χαρακτήρισε το νέο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος έργο ίδιας αξίας με τον περιφερειακό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Παρατήρησε ότι θα λειτουργεί συμπληρωματικά του αυτοκινητόδρομου και θα καλύπτει όλο το νομό, "θα είναι συλλεκτήριος δρόμος και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη".
Υποστήριξε ότι "αν δεν πάμε κόντρα στα τοπικά συμφέροντα, δε θα εξυπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον" κι εκτίμησε πως "υπάρχουν οι δυνατότητες να απαλύνουν τα προβλήματα που δημιουργούνται στις ιδιοκτησίες". Ζήτησε "να δούμε τα έργα προσπελασιμότητας. Καλά τα έργα στα βουνά και τα λαγκάδια όπου περνάνε 5 αυτοκίνητα και αιγοπρόβατα, αλλά σκοτωνόμαστε στους δρόμους που έχουν μεγάλη κίνηση". Μίλησε για νεκρούς μέχρι το Ριζόμυλο και παρατήρησε πως "προσδοκούμε αυτός ο δρόμος να φέρει ανάπτυξη στη δυτική Καλαμάτα". Συμφώνησε ότι ο δρόμος αυτός πρέπει να καταλήξει στη Μεθώνη και με τη βελτίωση του Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, αλλά παρατήρησε πως είναι ευκαιρία τα χρήματα από το ΕΣΠΑ για να γίνει ένα τμήμα, το πρώτο του έως το Ριζόμυλο.
Για το ενδιαφέρον του για το έργο ξεκαθάρισε ότι οποιοδήποτε οδικό έργο στο νομό εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πρωτεύουσας κι εξυπηρετεί τον κόσμο από την επαρχία, τώρα που οι δημόσιες υπηρεσίες συγκεντρώθηκαν στην Καλαμάτα,
Γ.Σ.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/24939-nikas-anastasopoulos-tatoylis-empolemi-katastasi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου