Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ποιοί απο τους 25 δημάρχους της Πελοποννήσου θα επανεκλεγούν;


Λιγότερες απο 35ο ημέρες μας χωρίζουν απο τις επόμενες δημοτικές εκλογές και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο καλοκαίρι έχει φουντώσει η κουβέντα γύρω απο τα πρόσωπα και την δυναμική τους.
Οι εν ενεργεία δήμαρχοι της Πελοποννήσου θα είναι ΟΛΟΙ και πάλι υποψήφιοι για να διεκδικήσουν μία ακόμα τετραετία.
Ασχετα απο την δημοφιλίας τους άπαντες πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν στην δύσκολη μάχη με τα κόμματα εξουθενωμένα και την κοινωνία στα κάγκελα.
Εννοείται ότι κανείς δεν μπορεί πλέον να στηριχθεί σε κομματικά χρίσματα ή κομματικούς στρατούς, Εχουν όλα αλλάξει και όποιος πάρει χρίσμα έχει ήδη εξασφαλίσει την ήττα του.
Μία πρώτη εκτίμηση σας δίνουν σήμερα οι συνεργάτες του moriasnews  απο όλους τους δήμους της Πελοποννήσου. Μία εκτίμηση για την δυναμική τους και τις πιθανότες επανεκλογής τους.!

ΠΟΙΟΙ ΡΑΒΟΥΝ ΝΕΑ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ:

-Δημήτρης Καμπόσος,δήμαρχος Αργους δεν θα αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα και πλέον ενδιαφέρον έχει το ποσοστό που θα πάρει απο την πρώτη Κυριακή. Κάθε άλλη συζήτηση στο Αργος είναι χωρίς περιεχόμενο.

- Αλέκος Πνευματικός,δήμαρχος Κορίνθου έστω και δύσκολα στην δεύτερη Κυριακή θα καταφέρει να εκλεγεί για 3η φορά, στηριζόμενος στο μεγάλο έργο που έχει αναπτύξει.
- Γιάννης Γρυπιώτης,δήμαρχος Ευρώτα  δεν θα έχει πρόβλημα να κερδίσει με τον πολυκομματικό του συνδυασμό για δεύτερη φορά.
-Παναγιώτης Ψαρομμάτης, δήμαρχος Ελαφονήσου. Απλά επανεκλέγεται
-Κώστας Γκάτζιος, δήμαρχος Επιδαύρου, δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα και έχει υψηλή λαϊκή αποδοχή. Δεν θα κινδυνεύσει σε καμία περίπτωση.
-Κώστας Κόλλιας, δήμαρχος Τρυφιλίας.Θα πρέπει να προσπαθήσει ο ίδιος για να χάσει αν και ενδέχεται να έχει δυνατούς αντιπάλους
-Πέτρος Ανδρεάκος, δήμαρχος Ανατολικής Μάνης. Επανεκλέγεται

ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ
- Δημήτρης Καφαντάρης, δήμαρχος Πύλου έχει ταυτιστεί τον Αντώνη Σαμαρά και την ΝΔ και αναγκαστικά η πορεία του θα εξαρτηθεί απο την πορεία τους. Δεν είναι στο χέρι του οι εξελίξεις. Αν ήταν περισσότερο ανεξέρτητος θα ήταν σίγουρος..!
-Ανίβας Παπακυριάκος,δήμαρχος Βέλου-Βόχας  χωρίς να έχει κανένα έργο να παρουσιάσει δεν έχει αντίπαλο και δύσκολα θα ενωθεί η αντιπολίτευση. Εχει καλές δημόσιες σχέσεις και έχει προβάδισμα..χωρίς κανένα έργο..!
-Στάθης Αναστασόπουλος, δήμαρχος Μεσσήνης, η επανεκλογή του έχει σοβαρά προβλήματα εσωτερικά και ο Σαμπαζιώτης περιμένει. Αυτή την στιγμή έχει τον πρώτο λόγο αλλά η κατάσταση θα είναι ρευστή μέχρι τις εκλογές.
-Γιάννης Γιαννόπουλος, δήμαρχος Γορτυνίας. Εχει πολύ ισχυρή αντιπολίτευση αλλά και τον πρώτο λόγο στο εκλογικό παιχνίδι. Μπορεί να νικήσει..!
-Μανώλης Σκάντζος, δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας. Τα έργα που γίνονται στον δήμο και ο χαρακτήρας του εξασφαλίζουν την επανεκλογή.
-Ηρακλής Τρειχίλης, δήμαρχος Μονεμβασίας. Το παλεύει με τις πιθανότητες συντριπτικά  υπέρ του.
-Σπύρος Σταματόπουλος, δήμαρχος Κιάτου. Οσο δεν φαίνεται ισχυρός αντίπαλος δείχνει ικανός να κερδίσει και την δεύτερη τετραετία.
- Ιωάννης Μαρνέρης, δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας.Δύσκολα θα χάσει.
-Δημήτρης Καμιζής, Ερμιονίδας. Αν κατέβει μπορεί να κερδίσει και πάλι γιατί έχει δείξει έντονη αγωνιστικότητα για τα προβλήματα του δήμου.
-Δημήτρης Γιαννημάρας, δήμαρχος Δυτικής Μάνης. Ακόμα δεν φαίνεται να έχει ισχυρό αντίπαλο  και θεωρείται επιτυχημένος.

ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗΘΟΣ-ΣΤΗΘΟΣ
-Δημήτρης Κωστούρος, δήμαρχος Ναυπλίου. Θα διεκδικήσει για πρώτη φορά την εκλογή του. Υπάρχει μεγάλη ρευστότητα στο Ναύπλιο και θα γίνει μάχη στήθος με στήθος..!
-Αντώνης Κλαδούχος, δήμαρχος Ξυλοκάστρου. Είναι μία απο τις πλέον αμφίρροπες μάχες που θα δοθούν στους δήμους με αβέβαιο το αποτέλεσμα.
-Παναγιώτης Μπούρας, δήμαρχος Μεγαλόπολης.Δέχεται πιέσεις αλλά λα συνηγορούν στην επανεκλογή του
-Βαγγέλης Ανδριανάκος, δήμαρχος Νεμέας. Με πολλά προβλήματα και ισχυρή αντιπολίτευση θα πρέπει να κάνει θαύμα για να επανεκλεγεί.



ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΚΟΥΝΗΣΟΥΝ ΜΑΝΤΗΛΙ…

-Παναγιώτης Νίκας, δήμαρχος Καλαμάτας, δεν έχει καμία πιθανότητα να επιβιώσει, παρά τα ανοίγματα σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή. Τα έχει μπερδέωει τόσο πολύ τα πράγματα που και ο ίδιος ξέρει ότι ούτε με θαύμα δεν σώζεται..

-Γιάννης Σμυρνιώτης, δήμαρχος Τρίπολης. Τα βρήκε όλα έτοιμα απο τον προκάτοχό του αλλά οι κινήσεις του και ιδιαίτερα τα σκουπίδια στα οποία έχει ανεξήγητη εμμονή έχουν ανοίξει τον δρόμο για την ήττα. Εχει και άλλα προβλήματα ο κ.Σμυρνιώτης πολύ σοβορά..!
-Φίλιππος  Μπάμης, δήμαρχος Οιχαλίας. Ο δήμος ήταν έξω απο τα νερά του και θα βρεί μπροστά του μεγαθήρια..!
-Κώστας Λογοθέτης, δήμαρχος Λουτρακίου. Δεν έχει τον απαραίτητο πολιτικό χρόνο να αλλάξει το κλίμα, που μόνος του άφησε να χαλάσει



-Σταύρος Αργειτάκος, δήμαρχος Σπάρτης. Αν και είναι πρώτη του τετραετία κατάφερε να απογοητεύσει και αναζητείται ο διάδοχος του..!


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα παραπάνω είναι εκτιμήσεις των δημοσιγράφων συνεργατών μας και απεικονίζουν την συγκεκριμμένη χρονική στιγμή.
moriasnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου