Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Η «Πύλος» φτιάχνει πιάτα-έργα τέχνης

 

Η «Πύλος» φτιάχνει πιάτα-έργα τέχνης


Η αλήθεια είναι πως εδώ στη Νέα Υόρκη οι γαστριμαργικές επιλογές είναι τόσες πολλές που έχω πει στον εαυτό μου ότι πλέον θα δίνω προτεραιότητα στις διεθνείς κουζίνες που δεν έχω δοκιμάσει, ώστε να ανακαλύψω νέες, περίεργες ενίοτε γεύσεις. Πράγμα που σημαίνει πως απ’ τη στιγμή που την ελληνική κουζίνα την έχω φάει με το κουτάλι χρόνια στην πατρίδα μου, δεν θα την τιμώ δεόντως. Από προχθές όμως άλλαξα γνώμη και σε αυτό συνέβαλε το εστιατόριο «Πύλος» στο East Village του Μανχάτταν, που πραγματικά με εντυπωσίασε από κάθε άποψη.
Κατ’αρχάς ο χώρος του δεν θυμίζει καθόλου τα αχανή, μες στη βουή και τη βαβούρα εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Αντίθετα, είναι ένα μέρος με χαμηλό φωτισμό, παλ χρώματα, απαλή μουσική (όχι απαραίτητα ελληνική) και γενικώς μια ζεστή και ήρεμη ατμόσφαιρα που σε βοηθά να απολαύσεις το φαγητό σου με ευλάβεια! Μου άρεσε πολύ το ταβάνι από το οποίο κρέμονταν αμέτρητα πήλινα κανάτια και επίσης το γεγονός ότι κάθησα σε τραπέζι ακριβώς δίπλα από την τζαμαρία, με θέα τον δρόμο και τους περαστικούς, μου έφτιαξε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία.
Οσον αφορά το μενού, το βρήκα εξαιρετικό: πλούσιο σε επιλογές και καθεαυτό ελληνικό. Και οι επιλογές μας κάλυψαν πλήρως τις ανάγκες του ουρανίσκου μας: πατζάρια με δροσερό διόσμο και κοπανιστή, ντολμάδες αβγολέμονο, τα αφράτα κεφτεδάκια της Νταϊάνας, γαρίδες και χτένια με χιλοπίτες, και παϊδάκια κρασάτα. Οι ποσότητες ήταν ιδανικές, ούτε μικρές ούτε τεράστιες, να φάει ένας λόχος (όπως συνηθίζεται εδώ στην Αμερική). Και εν κατακλείδι, ποια είναι η Νταϊάνα, της οποίας τα κεφτεδάκια με ξετρέλαναν; Η Νταϊάνα Κόχυλα, που επιμελήθηκε το μενού του εστιατορίου «Πύλος» και τα σχόλια για το όνομά της είναι περιττά, αφού είναι αποδεδειγμένο πια ότι πρόκειται για μια κορυφαία σεφ.
ΑΝΤΖΕΛΑ ΠΑΝΤΕΛΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου