Η «Πύλος» φτιάχνει πιάτα-έργα τέχνης
Δημοσιεύθηκε την Σάβ, 27/07/2013 - 13:00
Κατ’αρχάς ο χώρος του δεν θυμίζει καθόλου τα αχανή, μες στη βουή και τη βαβούρα εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Αντίθετα, είναι ένα μέρος με χαμηλό φωτισμό, παλ χρώματα, απαλή μουσική (όχι απαραίτητα ελληνική) και γενικώς μια ζεστή και ήρεμη ατμόσφαιρα που σε βοηθά να απολαύσεις το φαγητό σου με ευλάβεια! Μου άρεσε πολύ το ταβάνι από το οποίο κρέμονταν αμέτρητα πήλινα κανάτια και επίσης το γεγονός ότι κάθησα σε τραπέζι ακριβώς δίπλα από την τζαμαρία, με θέα τον δρόμο και τους περαστικούς, μου έφτιαξε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία.
Οσον αφορά το μενού, το βρήκα εξαιρετικό: πλούσιο σε επιλογές και καθεαυτό ελληνικό. Και οι επιλογές μας κάλυψαν πλήρως τις ανάγκες του ουρανίσκου μας: πατζάρια με δροσερό διόσμο και κοπανιστή, ντολμάδες αβγολέμονο, τα αφράτα κεφτεδάκια της Νταϊάνας, γαρίδες και χτένια με χιλοπίτες, και παϊδάκια κρασάτα. Οι ποσότητες ήταν ιδανικές, ούτε μικρές ούτε τεράστιες, να φάει ένας λόχος (όπως συνηθίζεται εδώ στην Αμερική). Και εν κατακλείδι, ποια είναι η Νταϊάνα, της οποίας τα κεφτεδάκια με ξετρέλαναν; Η Νταϊάνα Κόχυλα, που επιμελήθηκε το μενού του εστιατορίου «Πύλος» και τα σχόλια για το όνομά της είναι περιττά, αφού είναι αποδεδειγμένο πια ότι πρόκειται για μια κορυφαία σεφ.
ΑΝΤΖΕΛΑ ΠΑΝΤΕΛΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου