Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Αγρια δολοφονία αρχιμανδρίτη

 

Αγρια δολοφονία αρχιμανδρίτη


Θρίλερ για γερά νεύρα στη Μεσσηνία με τη δολοφονία αρχιμανδρίτη! Το στυγερό έγκλημα με θύμα τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας Φώτη Ζαχαρόπουλο, που λειτουργούσε στον ναό του Αγίου Νικολάου, στη Χώρα, έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία. Ο 52χρονος εντοπίστηκε χθες το πρωί γυμνός και ανάσκελα στην κουζίνα του σπιτιού του έχοντας τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του ένα πουκάμισο, ενώ τα χτυπήματα που είχε δεχτεί στο κεφάλι από βαρύ ή αιχμηρό αντικείμενο ήταν πρωτοφανούς βιαιότητας.

Αντιμέτωπος με το αποτρόπαιο θέαμα ήρθε ο νεωκόρος της εκκλησίας, ο οποίος ανησύχησε, αφού ο ιερέας δεν εμφανίστηκε για την κυριακάτικη λειτουργία. Δίχως καθυστέρηση, πήγε γραμμή στο σπίτι του αρχιμανδρίτη, όπου έντρομος τον αντίκρισε νεκρό, με το κεφάλι βαμμένο στο αίμα. Ο άτυχος ιερωμένος είχε δεχτεί ένα χτύπημα πάνω από το αριστερό φρύδι και άλλο ένα στην πίσω πλευρά του κεφαλιού, στο ύψος του αυχένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χτυπήματα αυτά, αν και σοβαρά, δεν θα μπορούσαν να επιφέρουν θάνατο, οπότε η Αστυνομία περιμένει την ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο θάνατος του 52χρονου ήταν ασφυκτικός, αν δηλαδή οφείλεται σε πνιγμό από το πουκάμισο που ο δράστης είχε μετατρέψει σε θηλιά γύρω από τον λαιμό του.

Προσπαθώντας να ξεπεράσει το πρώτο σοκ, ο νεωκόρος ειδοποίησε τις Αρχές, που έσπευσαν στο σημείο του εγκλήματος. Αν και το σπίτι, που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο της διώροφης κατοικίας ιδιοκτησίας του θύματος (ο πρώτος είναι ακατοίκητος μετά τον θάνατο των γονιών του αρχιμανδρίτη, πριν από μερικά χρόνια), ήταν άνω κάτω, ωστόσο δεν διαπιστώθηκαν ίχνη παραβίασης. Το γεγονός, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, μαρτυρά πως το θύμα γνώριζε τον δολοφόνο του και του άνοιξε την πόρτα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στην «Espresso», η υπόθεση χρήζει περαιτέρω έρευνας: «Σε πρώτη φάση ολοκληρώσαμε την εξερεύνηση του χώρου του εγκλήματος και περιμένουμε απαντήσεις με την ολοκλήρωση της νεκροψίας - νεκροτομής. Πολλά στοιχεία θα έχουμε και από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου έχουν σταλεί ευρήματα, ενώ οι εξονυχιστικές έρευνες θα συνεχιστούν».

Εξάλλου, οι διωκτικές Αρχές μέχρι χθες το βράδυ είχαν προχωρήσει ήδη σε έξι προσαγωγές αλλοδαπών υπόπτων (μεταξύ αυτών και ένας νεαρός Ρουμάνος) από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας. Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ των οποίων θύμα και θύτης να είχαν προσωπικές διαφορές, αλλά και η ληστεία.

«Κοινωνικός, ευσεβής και αγαπητός»

Συγκλονισμένος μίλησε στην «Espresso» ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος έκανε λόγο για έναν αγαπητό ιερέα, ο οποίος βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό των πιστών και δεν είχε δώσει δικαιώματα ποτέ:

«Ολοι τον αγαπούσαμε. Ηταν κοινωνικός, ευσεβής, αγαπητός στον κόσμο, καλοσυνάτος, άνθρωπος έξω καρδιά, που λέμε εμείς, ευχάριστος με τη νεολαία και καλός ιερωμένος. Λειτουργούσε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στη Χώρα, ενώ είχε χτίσει και ένα μοναστήρι του Αγίου Κωνσταντίνου, επίσης στη Χώρα, όπου μάλιστα έμενε κάποια βράδια. Εχουμε συγκλονιστεί. Σε έναν άνθρωπο, έναν ιερέα με τον οποίο κάνεις παρέα και έχεις βρεθεί πολλές φορές μαζί του, που τον θαυμάζεις διότι δείχνει ενδιαφέρον για το ποίμνιό του, είναι λογικό να σου προκαλεί σοκ ο θάνατός του και μάλιστα όταν επέρχεται κατ' αυτόν τον φρικτό τρόπο».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
http://www.frontpages.gr/d/20140217/6/Espresso

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ 5 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Δημοσιεύθηκε: 17/02/2014
ARXIM


Δολοφονημένος βρέθηκε γύρω στις 9 το πρωί της Κυριακής ο 52χρονος αρχιμανδρίτης Φωτιος Ζαχαρόπουλος μέσα στο σπίτι του κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου στη Χώρα Τριφυλίας

zaxaropoulos2
(αριστερά στη φωτο το θύμα σε περσινή εκδήλωση στην περιοχή). Ο αρχιμαδρίτης ιερουργούσε σε μονή που ανήκει στη Μητρόπολη Τριφυλλίας και Ολυμπίας και πλήρωσε-όπως όλα δείχνουν-με την ίδια του τη ζωή το πάθος για εφήμερες γνωριμίες.
ARXIM
Δείτε την φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα το makeleio.gr  με τον μακαριστό αρχιμανδρίτη από το πανηγύρι του πολιούχου των Φιλιατρών Άγιο Χαράλαμπο στις 10-2-14, ήτοι λίγες μέρες πριν το μακελειό.
ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:
ΓΥΜΝΟΣ ΣΕ ΥΠΤΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ “ΑΓΧΟΝΗ” ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ Ο ΑΡΧΙΜΑNΔΡΙΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ. Ο “ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ” ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΦΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές το πρωί της Κυριακής, ο αρχιμανδρίτης,  εντοπίστηκε νεκρός στην κουζίνα από το νεωκόρο του ναού που εφημέρευε, καθώς δεν προσήλθε στη Θεία Λειτουργία.
spitiarhi
Το σπίτι του θύματος κατά τις πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ, δεν ήταν παραβιασμένο ήταν όμως αναστατωμένο γι αυτό και ήδη ερευνώνται προσωπικά αντικείμενα του δολοφονηθέντος αλλά και χώροι της οικίας για συλλογή αποτυπωμάτων. Εικάζεται από τους ερευνητές της αστυνομίας ότι ο θάνατος δεν πρέπε να προήλθε από μαχαιριές(όπως ακούστηκε στην αρχή)αλλά πιθανόν από ένα πουκάμισο-αγχόνη που ήταν δεμένο γύρω από λαιμό του γυμνού αρχιμανδρίτη. Μάλλον δηλαδή ο δράστης έπνιξε τον μοναχό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστική εξέταση ,στο χώρο της σκηνής της δολοφονίας προκύπτουν πάνω από 5-6 χτυπήματα στο κεφάλι(με πιο σοβαρά ένα στο αριστερό μάτι και ένα ακόμη στον κρόταφο). Ο ρασοφορός φέρει ακόμα χτυπήματα στο υπόλοιπο σώμα ενώ έχει εκδορές και μώλωπες αμύνης γεγονός που σημαίνει ότι αμύνθηκε μέχρι τέλους στον νυχτερινό φονικό επιδρομέα.
Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό των δραστών.
Στο σημείο της δολοφονίας προσήλθε  ιατροδικαστής από το Ναύπλιο για την νεκροψία. Ο κ.Νίκος Κωττακίδης θα έχει βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για την αιτία θανάτου ,το μεσημέρι της Δευτέρας μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής.
zaxaropoulos
Κατά τις πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ, εξετάζονται δύο ενδεχόμενα: Των προσωπικών λογαριασμών ή της ληστείας με το πρώτο να κυριαρχεί στην πορεία των ερευνών.
Στην περιοχή από το πρωί γίνονται αθρόες προσαγωγές λαθρομεταναστών(ειδικά νεαρών)αφού εξετάζονται τυχόν προσωπικές διαφορές με το θύμα. Κάποιες πληροφορίες μιλούν για 6 προσαγωγές, μεταξύ αυτών και νεαρού Ρουμάνου.
messinia-arximadritis

“Πλήρωσε το πάθος του”, βουίζει η τοπική κοινωνία, με τους πιο εγκρατείς να θυμίζουν ότι καλό θα ήταν σε τέτοιες στιγμές να υπερισχύει ο σεβασμός στο σχήμα και όχι η διολίσθοιση στα κουτσομπολιά της τοπικής κοινωνίας. Πάντως, κι αυτό διαρρέεεται και από τις έρευνες, ο δολοφονημένος το τελευταίο διάστημα δεν ήταν προσεκτικός στους ανθρώπους που έβαζε στο σπίτι του και πάτησε την “κόκκινη” γραμμή, γεγονός που πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή.
(φωτο από Θάρρος και Ελευθερία Καλαμάτας)
Στο σημείο της δολοφονίας έχει εντοπιστεί μαγειρικό σκεύος(όχι μαχαίρι)με το οποίο πιθανόν ο νυχτερινός επισκέπτης του Σαββατόβραδου χτύπησε τον αρχιμανδρίτη στο κεφάλι πριν τον ρίξει κάτω, τον ζαλίσει και τον πνίξει.
Προηγούμενη ενημέρωση : 16-2-14 στις 22:22
Σ.Χ
http://www.makeleio.gr/?p=60889

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου