Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Εντονη αμφισβήτηση

Εντονη αμφισβήτηση για Τατούλη - Βουδούρη Γράφτηκε από την 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Ανεβαίνει το θερμόμετρο για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, καθώς 3 μήνες πριν τη διεξαγωγή τους αρχίζει να διαγράφεται το σκηνικό τους που δείχνει ότι καθοριστικό παράγοντα θα παίξουν όχι μόνον η πολιτική ρευστότητα αλλά και η ενδοκομματική αταξία που δημιουργεί φυγόκεντρες τάσεις.
Ενδεικτική είναι η κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου ο Πέτρος Τατούλης πήρε το τρένο της επιστροφής εγκαταλείποντας το ΠΑΣΟΚ για το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο και αναμένεται να δοθεί εντός των ημερών παρά τις εντονότατες αντιδράσεις στελεχών σε όλους τους νομούς. Η επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη του ανεξάρτητου σήμερα βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, καθώς συναντά την αντίδραση της μεγάλης πλειοψηφίας στην οργανωμένη βάση του κόμματος. Οπως όλα δείχνουν, το ΠΑΣΟΚ εγκαταλείπει τον Πέτρο Τατούλη μετά τη συμπόρευσή του με τη Νέα Δημοκρατία και συζητάει συνδυασμό με «κεντροαριστερό προσανατολισμό». Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι δεν θα έλεγαν "όχι" στην υποψηφιότητα του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση, ο οποίος κινείται στη λογική του συνδυασμού της «κυβερνώσας Αριστεράς». Ο κ. Πανούσης αποτελεί επιθυμία για πολλά στελέχη που απομακρύνονται από τον Τατούλη (Πουλοκέφαλος, Δέδες, Πουλάς) αλλά και τον τ. γεν. γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο. Θα ήθελε όμως μαζί και τον ΣΥΡΙΖΑ, και εφόσον κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, η υποψηφιότητά του παραμένει σε εκκρεμότητα. Το ΠΑΣΟΚ στο ενδεχόμενο που δεν καρποφορήσει αυτή η προοπτική, θα κατέβει με υποψήφιο υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος (Γρηγοράκος, Γιαννακοπούλου) ή με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε.
Η τράπουλα στην Περιφέρεια ανακατεύεται για τα καλά μετά την ανακοίνωση υποψηφιότητας από τον Γιάννη Μανώλη που προερχόμενος από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει να εκφράσει τη «λαϊκή Δεξιά» διαθέτοντας μάλιστα και υψηλή αναγνωρισιμότητα από την προηγούμενη θητεία του. Ο κ. Μανώλης σήμερα είναι στέλεχος της Ενωσης για την Πατρίδα και το Λαό, της παράταξης Πολύδωρα - Ζώη.
Στο χώρο της ευρύτερης Δεξιάς εμφανίζεται μια ακόμη υποψηφιότητα, καθώς οι Ανεξάρτητοι Ελληνες πρόκειται να υποστηρίξουν το στέλεχός τους και πρώην στέλεχος της Ν.Δ. Γιώργο Αναγνωστάκο.
Η υποψηφιότητα της Χρυσής Αυγής, που έχει υψηλό ποσοστό στην Πελοπόννησο και αναμένεται να αποσπάσει ψήφους από τον εκλεκτό της Ν.Δ., έχει μπλέξει σε εσωκομματικές διαφωνίες. Ακούγονται τα ονόματα του βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση (επιλογή Κασιδιάρη) και του καθηγητή Χρήστου Γούδη (επιλογή Μιχαλολιάκου).
Το ΚΚΕ ήδη ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει και πάλι την υποψηφιότητα του Δημήτρη Γόντικα.
 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Στο Δήμο Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας πάει για 3η θητεία, αλλά δεν βιάζεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Αλλαγή φρουράς στο ΚΚΕ που ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Κουφαλάκου, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ. Το "Δίκτυο Ενεργών Πολιτών" με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και μέλη και από άλλους χώρους συζητά την υποψηφιότητα του γιατρού Μανώλη Μάκαρη, αλλά η κατάληξη της υπόθεσης είναι αβέβαιη καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από διάφορες πλευρές. Υποψήφιος δήμαρχος είναι και ο επιχειρηματίας Γιώργος Δημητρούλιας, επικεφαλής της "Ελληνικής Δράσης", μιας δεξιόστροφης κίνησης με εθνικιστικό άρωμα.
 
ΜΕΣΣΗΝΗ
Στο Δήμο Μεσσήνης ο γαλάζιος εμφύλιος ξεκίνησε και αναμένεται να ενταθεί, καθώς το δήμο διεκδικούν ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος και ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης.
Από το χώρο της μείζονος μειοψηφίας ανακοίνωσε υποψηφιότητα ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσώνης, ενώ πρόθεση να κατέβει έχει εκφράσει στους συνεργάτες του και ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Τζώρτζης. Το ΚΚΕ στηρίζει και πάλι το δημοτικό σύμβουλο Κώστα Αποστολόπουλο, ενώ την πρόθεσή του να διεκδικήσει και πάλι το δήμο έχει εκφράσει ο πρώην δήμαρχος Κώστας Σπυρόπουλος.
Στα σκαριά είναι η δημιουργία αυτοδιοικητικής κίνησης με πρόσωπα από το ΣΥΡΙΖΑ, άλλες δυνάμεις της Αριστεράς και πρώην ΠΑΣΟΚ που αύριο στη Μεσσήνη αναμένεται να επιλέξουν τον υποψήφιο δήμαρχο. Στο πλαίσιο των ζυμώσεων γίνεται συζήτηση με τον Ανδρέα Γαλανόπουλου ηγετικό στέλεχος των συνεταιρισμένων φαρμακοποιών που κατάγεται από τη Μεσσήνη.
ΠΥΛΟΥ- ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Στο Δήμο Πύλου - Νέστορος δεύτερη θητεία θα διεκδικήσει ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης. Το ΚΚΕ στηρίζει και πάλι τη δημοτική σύμβουλο Σοφία Αποστολοπούλου. Υπό συγκρότηση βρίσκεται αυτοδιοικητική κίνηση από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων της Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ. Αύριο στην Πύλο κατά πάσα πιθανότητα θα συζητηθεί και η υπόθεση του υποψηφίου δημάρχου. Μεταξύ των ενδιαφερομένων ακούγονται τα ονόματα των Φώτη Αγγελόπουλου, Παναγιώτη Γιαννόπουλου, Νίκου Καραμπάτσου και Νίκου Τσώνη.
ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Στο Δήμο Τριφυλίας η υποψηφιότητα του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παν. Κατσίβελα που πρόκειται να ανακοινωθεί επίσημα αυτές τις ημέρες αλλάζει τα δεδομένα στο στρατόπεδο της Ν.Δ. Την πρόθεσή του να διεκδικήσει δεύτερη θητεία έχει εκφράσει πριν τις τελευταίες εξελίξεις ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, ο οποίος παροτρύνεται από διάφορες πλευρές σε αυτή την κατεύθυνση αλλά φαίνεται ότι είναι πιο κοντά στην αποστρατεία. Υποψήφιος θα είναι - με τα μέχρι τώρα δεδομένα - ο αντιδήμαρχος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του αντιδημάρχου για να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Το ΚΚΕ στηρίζει και πάλι το Σαράντο Κουκούμη. Το δήμο θα διεκδικήσει και η "Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση" (ΡΑΚΙ), με πρόσωπα από το ΣΥΡΙΖΑ και άλλους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, που αναζητεί τον επικεφαλής της υποψήφιο δήμαρχο.
ΟΙΧΑΛΙΑ
Στο Δήμο Οιχαλίας η πρώτη επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητα δημάρχου ήρθε από τον περιφερειακό σύμβουλο - πρώην αντινομάρχη Σωτήρη Παναγιωτόπουλο. Από το χώρο της Ν.Δ. αναμένονται και άλλη ή άλλες υποψηφιότητες, καθώς την επιθυμία τους να διεκδικήσουν το δήμο έχουν εκφράσει ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης, η επικεφαλής της  μείζονος μειοψηφίας - πρώην δήμαρχος Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη και ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Αριστείδης Σταθόπουλος. Την υποψηφιότητα σκέφτεται και ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, που περιορίζεται να μετράει τα πράγματα.
ΜΑΝΗ
Στο Δήμο Δυτικής Μάνης το προεκλογικό σκηνικό αναμένεται ίδιο με αυτό του 2010, αλλά από διαφορετική αφετηρία αυτή τη φορά. Το δήμο θα διεκδικήσουν ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας και οι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Μαραμπέας και της πρώτης ελάσσονος Παναγιώτης Μπασάκος. Κι εδώ αναμένεται η υποψηφιότητα του ΚΚΕ. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/33466-entoni-amfisvitisi-tatoyli-voudoyri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου