Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Δόθηκε η άδεια για το υδατοδρόμιο Πύλου



ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ»

Δόθηκε η άδεια για το υδατοδρόμιο Πύλου - Ξεκινούν πτήσεις τα υδροπλάνα

          

Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Πύλου ανατέθηκε στην εταιρεία "Ελληνικά Υδατοδρόμια", η οποία έχει ήδη ολοκληρώσει την αδειοδότηση του πρώτου υδατοδρομίου της χώρας στην Κέρκυρα.
Σύντομα, η εταιρεία ολοκληρώνει την αδειοδότηση του υδατοδρομίου των Παξών, ενώ ακολουθούν αυτά της Πάτρας και των υπολοίπων νησιών του Ιονίου. Με τα υδατοδρόμια αυτά και την προσθήκη νέων "στρατηγικών" προορισμών (όπως είναι η Πύλος) η "Ελληνικά Υδατοδρόμια" θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία εκτενούς δικτύου υδατοδρομίων στη Δυτική Ελλάδα.
Μέσω του υδατοδρομίου της Πύλου, εκτός των άλλων, θα εξυπηρετούνται και πτήσεις για τη μεταφορά επιβατών από /και προς άλλους τουριστικούς προορισμούς (π.χ. προς Κρήτη, Ιόνιο, Κυκλάδες), καθώς και προς άλλους σημαντικούς προορισμούς-πόλεις της Πελοποννήσου (Πάτρα, Κόρινθο, Κατάκολο, Ναύπλιο, κ.λπ.). Ακόμα, θα πραγματοποιούνται περιηγητικές πτήσεις (Sightseeing) προς τα αξιοθέατα της περιοχής, ενώ θα καλύπτονται και αεροπορικές μεταφορές ειδικού σκοπού (νοσοκομειακές, cargo κ.λ.π). Επίσης η γεωγραφική θέση της Πύλου εξασφαλίζει την εύκολη σύνδεση του υδατοδρομίου με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μέσω πτήσεων που θα πραγματοποιούνται με αμφίβια υδροπλάνα.

Μετοχικό Σχήμα


Στο μετοχικό κεφάλαιο της  “Ελληνικά Υδατοδρόμια” μετέχουν ο ιδρυτής της κ. Τάσος Γκόβας,  η“Κ2 Smart Jets”, η “Α. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ” , η “Chatziandronis Aerospace &Touristic”  και η "ΑΚΤΩΡ Facility Management"
Η “Ελληνικά Υδατοδρόμια’’ ιδρύθηκε από τον κ. Τάσο Γκόβα με σκοπό να δραστηριοποιηθεί στους τομείς κατασκευής, αδειοδότησης και λειτουργίας Υδατοδρομίων. Από το ξεκίνημα της λειτουργίας της τέθηκε επικεφαλής στο σημείο εκκίνησης ενός πρωτοποριακού επιχειρηματικού εγχειρήματος με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα η “Ελληνικά Υδατοδρόμια’’ έχει αναλάβει την αδειοδότηση είκοσι οκτώ (28) Υδατοδρομίων.
Η “Ελληνικά Υδατοδρόμια’’ με συντεταγμένες κινήσεις και προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία των Υδροπλάνων, στα Υδατοδρόμια που αδειοδοτεί, συνεταιρίσθηκε με την  Ελληνική αεροπορική εταιρεία “Κ2 Smart Jets”, η οποία κατέχει εγκεκριμένη, από το Υπουργείο Μεταφορών, Άδεια Κοινοτικού Αερομεταφορέα από το 2007 και θα είναι ο “Operator” των Υδροπλάνων.
Η “Κ2 Smart Jets” είναι μια άριστα οργανωμένη Ελληνική Αεροπορική Εταιρεία που διαθέτει υπερσύγχρονα Business Jets αεροσκάφη και δραστηριοποιείται τα τελευταία οκτώ έτη, με μεγάλη επιτυχία, στον τομέα των VIP's πτήσεων.
Η “Κ2 Smart Jets”, αφού μελέτησε ενδελεχώς τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης των Υδροπλάνων στην Ελλάδα αποφάσισε να επεκτείνει το πτητικό της έργο και στον τομέα των Υδροπλάνων. Ήδη η εταιρεία ερευνά την παγκόσμια αεροπορική αγορά για την εξασφάλιση των πρώτων Υδροπλάνων που θα εντάξει άμεσα στο στόλο της, σε συνάρτηση με τις αδειοδοτήσεις των Υδατοδρομίων και  την επίτευξη συνεργασιών με επαγγελματίες του τουρισμού (Tour operators, ξενοδοχεία, πρακτορεία, εταιρείες κρουαζιέρας κ.λ.π) προκειμένου να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν τις πτήσεις των υδροπλάνων.
Παράλληλα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Καναδική κατασκευαστική εταιρεία υδροπλάνων "Viking Air" και έχει καταθέσει έγγραφη εκδήλωση ενδιαφέροντος για παραγγελία δύο καινούργιων Υδροπλάνων Καναδικής κατασκευής τύπου, DΗC-6-400 Twin-Otter, αξίας δεκαέξι εκατομμυρίων δολαρίων με "option" για αγορά τεσσάρων ακόμη.
Στη συνέχεια η εταιρεία “Α. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ”, με έδρα το Ηράκλειο, από τις πλέον επιτυχημένες εταιρείες στον κλάδο ξυλείας και δομικών υλικών με ισχυρό μερίδιο πωλήσεων στα προϊόντα της, αξιολόγησε ως εξαιρετικά ελκυστικό το προϊόν του Υδροπλάνου και αποφάσισε να επενδύσει στο πρωτοποριακό για την Ελλάδα project των Υδροπλάνων ως μέτοχος στην “Ελληνικά Υδατοδρόμια”.
Με τη συμμετοχή της “Α. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ”, η “Ελληνικά Υδατοδρόμια” αποφάσισε να επεκτείνει το αντικείμενο των εργασιών της, εκτός από τον τομέα των υδατοδρομίων και στη δημιουργία εμπορικού δικτύου για πτήσεις υδροπλάνων, με στρατηγικό σημείο ανάπτυξης την ευρύτερη περιοχή της Κρήτης. 
Δεδομένου ότι στην Κρήτη η “Ελληνικά Υδατοδρόμια” έχει ήδη αναλάβει την αδειοδότηση πέντε Υδατοδρομίων και προγραμματίζει την δημιουργία περισσοτέρων η συμμετοχή της “Α. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ” αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου πτήσεων υδροπλάνων στο νησί, που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν του.
Το μετοχικό σχήμα της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» ενισχύεται με τη συμμετοχή της  «Chatziandronis Aerospace &Touristic». Η εταιρεία με έδρα το Μόναχο της Γερμανίας διαθέτει εξειδικευμένη εμπειρία που της προσδίδει σημαντική υπεραξία καθώς ο ιδιοκτήτης της κύριος Φώτης Χατζηανδρώνης δραστηριοποιείται περισσότερο από 25 χρόνια σε τομείς του αεροπορικού χώρου και της διαστημικής τεχνολογίας. Επιπρόσθετα η εταιρεία του κύριου Χατζηανδρώνη είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος του αμφίβιου υδροπλάνου Seastar Dornier για την Ελλάδα και την ευρύτερη Μεσόγειο.
Το Seastar Dornier είναι νέο ευρωπαϊκό υδροπλάνο με υπερσύχρονο εξοπλισμό και άριστα τεχνικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό για τακτικές εμπορικές πτήσεις, Charter, Sightseeing, VIP, Cargo, Nοσοκομειακές, κ.λ.π, καθώς και για πτήσεις ειδικών αποστολών (Έρευνας & Διάσωσης, παρακολούθησης πυρκαγιών, συνόρων κ.λ.π). Επίσης το Seastar Dornier αποτελεί μια άριστη επιλογή για ιδιωτικό υδροπλάνο.
Η «Ελληνικά Υδατοδρόμια», συνεχίζοντας  την υλοποίηση  του στρατηγικού  της σχεδιασμού να συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες συναφούς αντικειμένου με τα υδατοδρόμια, εξασφάλισε την είσοδο στο μετοχικό της σχήμα της ΑΚΤΩΡ FM που δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία, μεταξύ άλλων τομέων, στη διαχείριση εγκαταστάσεων αεροδρομίων.
Η ΑΚΤΩΡ FM αποτελεί την Εταιρία Διαχείρισης Τεχνικών Εγκαταστάσεων του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ιδρύθηκε το 2008 και, από το ξεκίνημα λειτουργίας της, υιοθετώντας τις υψηλές προδιαγραφές που ορίζει ο Όμιλος, παρέχει κορυφαίες Υπηρεσίες Λειτουργίας- Συντήρησης και Διαχείρισης κάθε είδους Κτιριακών Εγκαταστάσεων και Υποδομών.
Η συνεργασία των πέντε πολύπειρων  μετόχων της “Ελληνικά Υδατοδρόμια” εγγυάται το βέλτιστο επαγγελματικό αποτέλεσμα, σε ένα πρωτοποριακό εγχείρημα συγκοινωνιακής διασύνδεσης, των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών της χώρας μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου