Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018


18 Απριλίου: Κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος ο Δημήτρης Καφαντάρης

14  Μαρτιου 2018
Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας θα καθίσει στις 18 Απριλίου ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης. Παράβαση καθήκοντος με πρόθεση με σκοπό να προσπορίσει παράνομο όφελος σε τρίτο η κατηγορία. Αναλυτικά το κατηγορητήριο.
Στη θέση του κατηγορούμενου θα βρεθεί ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, στις 18 Απριλίου, καθώς θα δικαστεί για παράβαση καθήκοντος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας.
Το κατηγορητήριο
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος φέρεται να παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει σε άλλον παράνομο περιουσιακό όφελος. Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ο εν λόγο κατηγορούμενος, με την ιδιότητα του δημάρχου του Δήμου Πύλου – Νέστορος, αν και σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 58 παρ. 1 Ν. 3852/2010 αποκτά μόνο διοικητική σχέση προς την τεχνική υπηρεσία του δήμου, ελέγχοντας πειθαρχικά τον προϊστάμενο, χωρίς να αποκτά ουσιαστική αρμοδιότητα για έκδοση βεβαιώσεων, κατά παράβαση των καθηκόντων του που καθορίζονται από τον ως άνω νόμο, προέβη στην έκδοση βεβαίωσης, η οποία φέρεται ως εκδοθείσα από τη Διεύθυνση Τ.Υ. – Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, αν και αποκλειστικώς αρμόδιοι προς τούτο ήταν η Προϊσταμένη της ως άνω υπηρεσίας και ο ορισθείς Αντιδήμαρχος. Με την ως άνω βεβαίωση επέτρεψε τη χρήση κέντρου διασκεδάσεως – μπαρ εντός συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου ρυμοτομικού σχεδίου Πύλου, παρανόμως, καθώς κατά την πολεοδομική νομοθεσία δεν επιτρέπεται η χρήση γης “κέντρο διασκέδασης” σε περιοχές γενικής κατοικίας, όπως είναι το εν λόγω οικοδομικό τετράγωνο. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενήργησε κατά παράβαση των καθηκόντων του, με σκοπό να προσπορίσει παράνομη περιουσιακή ωφέλεια στον ιδιοκτήτη του κέντρου διασκεδάσεως, στον οποίο και εξαιτίας της ως άνω βεβαιώσεως του κατηγορουμένου χορηγήθηκε η από 22 – 7- 2013 άδεια ίδρυσης και λειτουργίας στεγασμένου χώρου εκδηλώσεων και το οποίο έκτοτε λειτουργεί, γεγονός το οποίο δεν θα λάμβανε χώρα αν δεν είχε εκδοθεί η βεβαίωση του Δημάρχου.
Έλεγχος και από το υπουργείο Εσωτερικών
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση ελέγχεται και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές αποφάσεις.
Πηγη.http://messiniapress.gr/2018/03/14/katigoroumenos-gia-paravasi-kathikontos-o-dimitris-kafantaris/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου