Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Η Κύπρος ετοιμάζει επιστράτευση; Συναγερμός για κάθε ενδεχόμενο. Σε επιφυλακή η Αθήνα.
September 19, 2011 ·

Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr και του sigmalive.com
Όλα τα βλέμματα σήμερα εστιάζονται στην Κύπρο.
Στην Κύπρο η Εθνοφυλακή έχει τεθεί σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής
Η Κυπριακή Κυβέρνηση ενημέρωσε τις μονάδες του ΝΑΤΟ που εδρεύουν στην περιοχή, ότι όχι απλά προχωρά σε αύξηση των μέτρων επιφυλακής, αλλά «εξετάζει και την πιθανότητα επιστράτευσης
Χριστόφιας: Η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεται, να απειλεί και να προκαλεί ένταση
Οι Τούρκοι έχουν στην περιοχή, σύμφωνα με το Ελληνικό Πεντάγωνο, 2 τουρκικές φρεγάτες, 1 κορβέτα, 1 σκάφος υποστήριξης καθώς και 1 υποβρύχιο, που βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα νοτίως του Καστελόριζου, με εντολές να αποπλεύσουν ανά πάσα στιγμή!
Μια μεγάλη στιγμή για τον Ελληνισμό: Το γεωτρύπανο της αμερικανικής εταιρείας Noble Εnergy, ενεργώντας για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, άρχισε το μακρύ ταξίδι του στα έγκατα της Ανατολικής Μεσογείου, σηματοδοτώντας την ουσιαστική έναρξη των ερευνών για εντοπισμό φυσικού αερίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στην πλατφόρμα μεταφέρθηκαν το περασμένο Σάββατο από την Χάιφα καύσιμα και διάφορα άλλα υλικά για σκοπούς λειτουργίας του τρυπανιού. Επάνω το σκάφος βρίσκονται άνδρες των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων, ενώ μια ομάδα ειδικών δυνάμεων της Εθνροφρουράς είναι έτοιμη να παρέμβει αν χρειαστεί με ελικόπτερα AB-212.
Το τρύπημα θα φτάσει σε βάθος περίπου 1.800 μέτρων, όπου θα διαφανεί με ασφάλεια η ποσότητα και η ποιότητα του φυσικού αερίου, που υπάρχει και η γεώτρηση αναμένεται να διαρκέσει από 60 έως 90 ημέρες. Αυτή την στιγμή έχει προσεγγίσει την επιφάνεια του βυθού της θάλασσας.
Στον ουρανό γύρω από το γεωτρύπανο πετάνε ισραηλινά UAV, ενώ στα ανατολικά της πλατφόρμας είναι ανεπτυγμένα σκάφη του ισραηλινού Ναυτικού (κορβέτες Sa’ar 5 και περιπολικά). Στην Κύπρο η Εθνοφυλακή έχει τεθεί σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής, ενώ μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης, όπου εδρεύει η ελληνική μάζα των F-16 Block 52+.
Όλοι ελπίζουν ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί τίποτα από όλα αυτά…
Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Μετά από αυτό η Τουρκία ετοιμάζει να βγάλει το ΣΙΣΜΙΚ.
Διαβάστε ακόμα.
EΚΤΑΚΤΟ: Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να βγάλουν το ΣΙΣΜΙΚ στο Αιγαίο
Οι Τούρκοι ανακοίνωσαν πριν λίγο ότι συνοδεία πολεμικών σκαφών βγάζουν το ΣΙΣΜΙΚ στο Αιγαίο για έρευνες.Κλιμακώνουν έτσι και ανεβάζουν επικίνδυνα το θερμόμετρο στη περιοχή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χριστόφιας: Η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεται, να απειλεί και να προκαλεί ένταση
Ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας σε εκδήλωση της παροικίας στο Λονδίνο. Η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, υπέδειξε, είναι κυριαρχικό δικαίωμα των κρατών και η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεται και πολύ περισσότερο να απειλεί και να προκαλεί ένταση.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διακήρυξε από το Λονδίνο ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να εργάζεται για την άσκηση αυτονόητων κυριαρχικών δικαιωμάτων της, όπως είναι η εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων, στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας. Κάλεσε την Άγκυρα να συναισθανθεί το συμφέρον της και να συνεργαστεί για την ειρηνική επίλυση του Κυπριακού.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι για την αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών, η Κυπριακή Δημοκρατία, με ψυχραιμία και χαμηλούς τόνους, προβαίνει διεθνώς σε όλες τις δέουσες ενέργειες, οι οποίες βρίσκουν ανταπόκριση.
Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας θα θέσει το θέμα των τουρκικών απειλών και κατά τις επαφές του στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το απόγευμα (μεσάνυχτα ώρα Κύπρου) θα έχει συνάντηση με το ΓΓ του ΟΗΕ.
Το θέμα των τουρκικών απειλών θα εγείρει, εξάλλου, σήμερα η Υπουργός Εμπορίου, Πραξούλα Αντωνιάδου, στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στην Πολωνία.
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Σταύρος Λαμπρινίδης, υπέδειξε ότι η στήριξη της Ελλάδας προς την Κύπρο, σε περίπτωση επίθεσης, είναι δεδομένη και αυτονόητη.
Ο κ. Λαμπρινίδης συζήτησε χθες, την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, μέσω της ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδος και Κύπρου, με τον ΓΓ του ΟΗΕ.
Ο Μπαν Κι-μουν εξέφρασε ανησυχία για τις εξελίξεις και τόνισε ότι κινήσεις που προκαλούν ένταση δε βοηθούν στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό.
Εκπρόσωπος του ΓΓ δήλωσε πως ο Μπαν Γκι –μουν ενθάρρυνε την Ελλάδα να συνεχίσει να βοηθά στη διατήρηση του μομέντουμ στη διαδικασία του κυπριακού.
sigmalive.com
To newscode.gr γραφει
Η Τουρκία προειδοποιεί την Κύπρο με σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού
Να σταματήσει αμέσως τις έρευνες για φυσικό αέριο κάλεσε σήμερα η Τουρκία την Κύπρο, η οποία ξεκίνησε τις έρευνες στα ανοικτά των ακτών της, μαζί με την εταιρεία Noble Energy, που έχει έδρα το Τέξας.
Η Τουρκία ανέφερε πως σκάφη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού μπορεί να συνοδεύσουν τουρκικά ερευνητικά σκάφη στη Μεσόγειο. Ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε προς τους δημοσιογράφους πως μια σχεδιαζόμενη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος για τον καθορισμό θαλάσσιων ορίων θα έχει αποτέλεσμα την παρουσία της τουρκικής πετρελαϊκής εταιρείας TPAO στα ύδατα ανοικτά της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου.
«Αν η ελληνική πλευρά τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε στην κοινή γνώμη (για την έναρξη των ερευνών), θα αρχίσουμε και εμείς από την ερχόμενη εβδομάδα εργασίες βυθοσκόπησης», υπογράμμισε ο υπουργός.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου