Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Π. Νίκας: «Ψεύτικος ο προϋπολογισμόςκαι το τεχνικό πρόγραμμα…»


ΜΕ «ΟΛΥΜΠΙΑ ΗΡΕΜΙΑ» ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΠΥΡΕΤΟ ΤΟΥ…
Π. Νίκας: «Ψεύτικος ο προϋπολογισμόςκαι το τεχνικό πρόγραμμα…» 3/02
«Πολύ ήρεμος», παρά το γεγονός ότι είχε τριάντα εννιά πυρετό (ούτε καν για ... διορισμένους δεν μίλησε!), εμφανίστηκε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Π. Νίκας, κάνοντας μάλιστα δηλώσεις και για την απόρριψη του προϋπολογισμού Καλαμάτας από την Αποκεντρωμένη.
Κατά τα λοιπά, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, χαρακτήρισε «κατανοητή» την πράξη του χθεσινού αλευρώματος κατά την διάρκεια της λιτανείας, υποσχέθηκε ότι στα σίδερα κάθε έργου υποδομής της Καλαμάτας θα δουλεύουν Καλαματιανοί και άνεργοι, εξέφρασε την … σιγουριά του ότι το Στρατόπεδο Καλαμάτας θα ξανανοίξει και χαρακτήρισε σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή το έργο εκσυγχρονισμού του Βιολογικού Καλαμάτας με 4.000.000 ευρώ.

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Με προσφυγή στη δικαστική επιτροπή του Νόμου 152 απαντά ο Δήμος Καλαμάτας στην απορριπτική απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου, κατά του προϋπολογισμού του Δήμου και του τεχνικού προγράμματος.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Π. Νίκας τίθενται ζητήματα που αφορούν τις πληρωμές προμηθευτών και μικροεργολάβων. «Να ξέρει ο κόσμος ότι ο προϋπολογισμός είναι ψεύτικος, όπως και το τεχνικό πρόγραμμα είναι ψεύτικο. Δεν ξέρουμε εάν θα πάρουμε χρήματα το 2012 και πόσα, όπως έγινε και για το 2011».
Αναφέρθηκε στην καθυστέρηση εκταμίευσης χρημάτων από τους ΚΑΠ, που συνδέονται με τη μισθοδοσία του προσωπικού και την προσπάθεια που θα καταβάλλει ο Δήμος για να μην υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές προμηθευτών και μικροεργολάβων.

ΓΙΑ ΑΛΕΥΡΩΜΑ ΧΘΕΣ…
Σε ερώτηση σχετική με το χθεσινό γεγονός του αλευρώματος από τη δημοτική υπάλληλο, κατά τη λιτανεία της εικόνας για τον εορτασμό της Υπαπαντής, ο κ. Νίκας δήλωσε ότι πρόκειται για γεγονός που κατανοεί, διότι προκύπτει από τις δυσκολίες και τα προβλήματα της εποχής, οδηγώντας τους ανθρώπους στην απελπισία και σε προβληματικές συμπεριφορές.

ΣΤΑ … ΣΙΔΕΡΑ, ΟΙ ΣΙΔΕΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ…
Σε αίτημα των σιδεράδων της Καλαμάτας για εργασία στα νέα έργα του Δήμου, ο κ. Νίκας δήλωσε ότι στα έργα που πρόκειται να γίνουν (αναπλάσεις σε κεντρική πλατεία και ιστορικό κέντρο, εργασίες στο παλιό νοσοκομείο, υπόγειο parking και ο νέος περιμετρικός δακτύλιος) υπάρχει πρόθεση να απασχοληθούν εργολάβοι και άνεργοι από την Καλαμάτα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ
Ύστερα από τις δηλώσεις του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Γεωργίου και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή κ. Μαρκόπουλου για το θέμα του στρατοπέδου, ο Δήμαρχος Π. Νίκας, τόνισε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο οι εξελίξεις και είναι θέμα χρόνου η επαναλειτουργία του. «Το στρατόπεδο είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης και τους αγώνες των Μεσσηνίων. Θα ήταν μεγάλο λάθος να κλείσει».

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Ο εκσυγχρονισμός του βιολογικού καθαρισμού, προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ, αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα και έχει θετική εξέλιξη εξυπηρετώντας και την πόλη της Μεσσήνης, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. «Ο εκσυγχρονισμός θα βοηθήσει όχι μόνο στην αναβάθμιση της πόλης αλλά και στην οικολογική προστασία του Ασπροχώματος και της ευρύτερης περιοχής», όπως τόνισε ο κ. Νίκας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Σχετικά με τις κοινωνικές δομές, ο κ. Νίκας τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να υποστηρίξει το κοινωνικό ιατρείο και το κοινωνικό φαρμακείο. Ευχαρίστησε δημοσίως τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς, για την ευαισθησία τους να συνεργαστούν με τις κοινωνικές δομές του Δήμου, όπως το δημοτικό ιατρείο και το δημοτικό παντοπωλείο, ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό για τους δημότες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. «Ειλικρινά λυπάμαι, γιατί δεν είναι στο χέρι του Δήμου. Ο Δήμος δεν έχει τη δύναμη να δώσει δουλειές και να βοηθήσει τον κόσμο».ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝΣχετικά με το πολυνομοσχέδιο για τον αριθμό των καλλικρατικών αντιδημάρχων, ο κ. Νίκας δήλωσε «Ο Καλλικράτης δεν διορθώνεται. Θέλει κατεδάφιση. Πρέπει να δούμε τη διοικητική οργάνωση της χώρας από την αρχή. Ο Καλλικράτης δεν είναι τίποτα άλλο παρά αυτοδιοικητικό μνημόνιο. Η αυτοδιοίκηση σήμερα προσφέρει πολύ λιγότερες ποιοτικά υπηρεσίες από ό,τι πρόσφερε στο παρελθόν, ως αυτοδιοίκηση του Καποδίστρια». Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου, ο αριθμός των αντιδημάρχων δεν είναι μείζον θέμα και προτείνει την ύπαρξη δυο αντιδημάρχων οι οποίοι να αμείβονται από τον Δήμο και οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι να είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι θα αμείβονται (μία φορά) είτε από την θέση τους είτε από τον Δήμο. Κλείνοντας, ο κ. Νίκας δήλωσε : «Το τερατούργημα που λέγεται Καλλικράτης δεν συμμαζεύεται. Η επόμενη Κυβέρνηση πρέπει να το δει από την αρχή με κατεδαφιστική διάθεση».
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου