Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

«Πλαγιομετωπική» Νίκα με Νικολάκου για τα απορρίμματα

Τελευταία Ενημέρωση: 27/08/2013   

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Η ενημέρωση για την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων μέχρι να αναλάβει ο ανάδοχος του διαγωνισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσα θα ισχύσουν αφότου αρχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του (περί το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2014), όπως και όσα αφορούν στην οριστική διαχείριση, είναι τα θέματα που θα συζητηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα στην Τρίπολη, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
Αυτό ανέφερε χθες, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος Καλαμάτας, πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΔΣΑ, Παν. Νίκας, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα πως στη συνεδρίαση θα κληθούν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, στελέχη της Περιφέρειας και όλοι οι δήμαρχοι.
Ωστόσο, δεν άφησε ασχολίαστη την επίθεση που δέχθηκε από τη θεματική αντιπεριφερειάρχη, ενώ, θέλοντας να την υποβαθμίσει, δήλωσε πως, αν τεθεί θέμα αντιπαράθεσης, αυτή θα γίνει με τον περιφερειάρχη.

«Δεν ερίζουμε»
Όπως ανέφερε ο κ. Νίκας, οι δήμαρχοι δε θέλουν να μεταφέρουν σκουπίδια, αλλά ούτε και να έχουν ΧΑΔΑ (σκουπιδότοπους): «Και τα δύο είναι παράνομες πράξεις, αλλά τι να κάνουμε, όταν το κράτος που έχει την ευθύνη, δεν έχει προχωρήσει στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων; Η προσωρινή διαχείριση και τώρα είναι ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως πολύ σωστά αναφέρει στη γνωμοδότησή του ο εισαγγελέας Εφετών Ναυπλίου. Αυτό είναι μια παράμετρος πολύ σοβαρή που μελετούν οι νομικές μας υπηρεσίες».
Και πρόσθεσε: «Την ερχόμενη Δευτέρα όλοι οι δήμαρχοι οι οποίοι έχουν ενιαία και ομόφωνη θέση και την έχουν εκφράσει κατ’ επανάληψη, θα συζητήσουν αυτό το μεγάλο ζήτημα για να έχουμε απαντήσεις στα ερωτήματα. Δεν απαντούμε σε ύβρεις και συκοφαντίες. Θέλουμε να προσεγγίζουμε τα ζητήματα με τον τρόπο που πρέπει, αλλά η αλήθεια είναι βέβαιο ότι και θα ακουστεί και θα διατυπωθεί. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους δημότες μας.
Δεν ερίζουμε, δεν αντιδικούμε, δε θέτουμε ζήτημα διαγωνισμού, ποτέ δε θέσαμε, αλλά θέλουμε να μάθουμε περί τίνος πρόκειται. Τι πρόκειται να γίνει και τι θα πληρώσουν οι δημότες.
Έστειλα έγγραφο στην Περιφέρεια, όπου ζητώ εν όψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2014 και επειδή έχουμε συγκεκριμένες οδηγίες, να ενημερωθούμε για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, ποιο είναι το οικονομικό βάρος επί των Δήμων, τι πρέπει να εγγράψουμε στους προϋπολογισμούς και εισέπραξα ύβρεις και συκοφαντίες. Με κανέναν δεν αντιδίκησα.
Θα συγκεντρωθούν όλοι οι δήμαρχοι, ακόμη και αυτοί που δεν ομιλούν, μήπως πάρουν κάποιο έργο. Όλοι οι δήμαρχοι έχουν ή χωματερές ή μεταφέρουν σκουπίδια. Δε μεταφέρει μόνο ο Δήμος Καλαμάτας σκουπίδια, αλλά και άλλοι γειτονικοί Δήμοι. Κανείς δε θέλει να μεταφέρει σκουπίδια, κανείς δε θέλει να τα ρίχνει στις χωματερές. Πού είναι αυτοί που ονομάζει ο εισαγγελέας Εφετών Ναυπλίου ως υπευθύνους για το συγκεκριμένο ζήτημα;
Δε θέλω να οξύνω τα πνεύματα. Δεν καταφέρομαι κατά ουδενός, δε ρίχνω λάσπη στον ανεμιστήρα. Να συνεννοηθούμε ζητώ. Προϋπολογισμούς ετοιμάζουμε, δε θα μας πουν; Ας σταματήσουν οι ύβρεις, οι συκοφαντίες κι οι υπονομεύσεις».

Αντιπαράθεση μόνο με Τατούλη
Όταν ρωτήθηκε αν θα απαντήσει στη θεματική αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, η απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος ήταν αρνητική: «Ποτέ δε θα απαντήσω στην κα Νικολάκου, που έχει επιτεθεί υβριστικά καμιά δεκαριά φορές. Δε θα της κάνω τη χάρη.
Αν υπάρχει θέμα αντιπαράθεσης, αυτή θα γίνει με τον κ. Τατούλη στο επίπεδο και με τον τρόπο που πρέπει». 
- See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/content/%C2%AB%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AE%C2%BB-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%AF%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1#sthash.5CAgAZx8.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου