Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Τα εγκαίνια του Αρχαίου Θεάτρου Μεσσήνης και η “απόλυτη θεσμική ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ” στην Ηλεία              
Το περιστατικό είναι πραγματικό:Θεσμικοί Παράγοντες της Μεσσηνίας προσπαθούν να πείσουν εκπροσώπους μεγάλης εταιρείας κρουαζιέρας να πιάνουν τα πλοία τους αντί ή παράλληλα με το Κατάκολο και το λιμάνι της Πύλου.Η απάντηση των εκπροσώπων της κρουαζιέρας λιτή και ταυτόχρονα καταλυτική: "Τι να κάνουν οι πελάτες μας στην Πύλο; Η Ολυμπία είναι Μύθος. Φτιάξτε και εσείς τον δικό σας Μύθο και τα ξαναλέμε".

" Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις" με μεθοδικότητα και σύστημα οι γείτονές μας, οι Μεσσήνιοι, οι οποίοι μέχρι τώρα ήταν γνωστοί στην Ελλάδα ,αλλά και τον κόσμο, για τις ελιές της Καλαμάτας, τα μαντήλια , τα σύκα και τον Καλαματιανό χορό επιχειρούν να ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ την όμορφη και ιστορική πόλη και περιοχή (όπως όλες οι πόλεις και περιοχές στην Ελλάδα) σε Μύθο, μέσω της ανάδειξης της Μεσσήνης .
Πολύ καλά κάνουν!
Και τους αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί αγωνίζονται για τον τόπο τους, όπως κάνουν και οι άλλοι γείτονές μας, οι Αχαιοί και οι Αρκάδες.
Αλλά το ζήτημα δεν είναι τι κάνουν οι Μεσσήνιοι , αλλά τι, με χαρακτηριστική μαεστρία, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ οι Ηλείοι Θεσμικοί Παράγοντες.
Κάποιοι αλεκτόρνοες βιάστηκαν, όταν ήλθαν οι πρώτες σημαντικές ήττες του Νομού, να τα βάλουν με την Πάτρα και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Τώρα θα τα βάλουν με τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο και σε λίγο θα μας προτείνουν να ενσωματωθούμε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για να μας σώσει η Λαμία...
Εδώ, στην Ηλεία, το πολιτικό προσωπικό του Νομού, λειτουργώντας με απόλυτη έλλειψη οράματος, προσπαθούν, είτε, με την απεχθέστερη παλαιοκομματική τακτική, να πολιτευτούν με γνώμονα το ευτελές προσωπικό τους όφελος είτε:
να διαχειριστούν απλά ως λογιστές ότι ξεμένει από τους άλλους και μετά να κλαψουρίζουν και να οικτίρουν την τύχη μας που μας τοποθέτησε εδώ που βρίσκεται η Ηλεία.
Και που βρισκόμαστε;
Στη Γη της Επαγγελίας.
Και αυτή η Γη κλείνει στα σπλάχνα της τον Παγκόσμιο Πανανθρώπινο Μύθο που λέγεται Αρχαία Ολυμπία.
Γιατί η Αρχαία Ολυμπία δεν είναι απλά ένα στίγμα στον χάρτη του κόσμου.
Είναι ο χώρος που εγέννησε και ελίκνησε όλα όσα κάνουν την Ανθρώπινη φυλή να ξεχωρίζει από τα άλλα πλάσματα, που αγκαλιάστηκε και ελατρεύτηκε όσο κανένας άλλος τόπος από την Οικουμένη.
Και οι Πολιτικά Άθλιοι διαχειριστές του Σήμερα αφήνουν αυτό το ιερό να ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ μαζί με 41 άλλα χωριά μέσα στη μικροκομματική λογική του "Καλλικράτη", βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας με οποιονδήποτε άλλο Δήμο στην Ελλάδα.
Αδιαφορώντας για το ότι η Ολυμπία είναι εκείνη, και μόνο, που μπορεί να αλλάξει, ειδικά σήμερα τη τύχη και την ιστορία ,όχι μόνο της Ελλάδας ,αλλά να ξαναγεννήσει ιδέες και Νέους Μύθους για τον κόσμο ολόκληρο.
Απαιτούμε, και με τις μικρές δικές μας δυνάμεις το έχουμε φέρει σε καλό σημείο, η Αρχαία Ολυμπία να μείνει έξω από τη λογική του Καλλικράτη ως Δήμος μοναδικής, ιστορικής, ιδεολογικής και Εθνικής Σημασίας.
Απαιτούμε, και είναι απαίτηση κάθε πολίτη αυτού του Νομού, κάθε πολίτη αυτής της χώρας , να πάψει αυτό το ανοσιούργημα:
Να υπάρχει στην Αρχαία Ολυμπία Αρχαίο Στάδιο 3000 ετών και εμείς οι απόγονοι Εκείνων των Ελλήνων να μην έχουμε καταφέρει σήμερα να υπάρχει Σύγχρονο Αθλητικό και Συνεδριακό Κέντρο στην Αρχαία Ολυμπία.
Είναι κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί Σήμερα κάνοντας πράξη αυτό που λένε ότι: "η Κρίση μπορεί να είναι Ευκαιρία".
Και μαζί με την ανάδειξη της Παραλίας της περιοχής Καΐάφα, αλλά και γενικότερα (να τελειώνουμε με τα "ναρκοπέδια" της φωλιάς της χελώνας που κάποιοι ύποπτα , αντιεπιστημονικά και κακόβουλα προσπαθούν να στρώσουν) να δημιουργήσουμε τον ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΥΘΟ:
Το Ολυμπιακό Αξιακό Πάρκο από τον Καΐάφα ως την Αρχαία Ολυμπία που θα μπορεί να επεκταθεί χωρίς όρια σε όλον το Νομό.
Έτσι μπορούμε να δώσουμε απάντηση σε όλα εκείνα τα απελπισμένα βλέμματα των συμπολιτών μας, που έχουν σκύψει το κεφάλι.
Η Ελπίδα μπορεί να γίνει χειροπιαστή.
Και Άμεση.
Καλούμε τους Πολιτικούς αυτού του τόπου να αφήσουν τον λήθαργο της μικροπολιτικής και μαζί με τους πολίτες ,ανεξαρτήτως κομμάτων , να δημιουργήσουμε το Αύριο που μας αξίζει. Αξιοποιώντας την Ανεκτίμητη στους Αιώνες Κληρονομιά που μας βαρύνει και αποδεικνύοντας ότι η επίθεση στο μέλλον είναι η καλύτερη άμυνα.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε ΝΔ ΗΛΕΙΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΗΝΟΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου