Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Μία μελέτη για την Οιχαλία που θα συζητηθεί


skoupidia

Εντός των ημερών αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα και προς διαβούλευση η Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμάτων της Πελοποννήσου.
Το dimotiko safari, έδωσε πριν λίγο μία πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έκανε η εταιρεία των «Χ. Καπόπουλος Συνεργάτες» με  Επιστημονικούς Συνεργάτες τους Γ. Καλλέργη Ομότιμο καθηγητή Υδρογεωλογίας Παν/μίου Πατρών και Ανδρ. Αντωνάκο Δρ. Υδρογεωλόγο…
«ή εξεταζόμενη περίπτωση χωροθέτησης ΧΥΤΥ στη θέση «Όνι» (Καλλιρρόη) του Δήμου Οιχαλίας αποτελεί κλασσικό παράδειγμα προς αποφυγή» καθότι όπως τονίζεται στη μελέτη «δεν υπάρχει υδροστεγανός γεωλογικός σχηματισμός και οποιαδήποτε στεγανοποίηση επιχειρηθεί το πιθανότερο είναι να διαρραγεί, με αποτέλεσμα τα επικίνδυνα στραγγίσματα να διεισδύσουν στον υδροφόρο ορίζοντα».
 Στην ίδια μελέτη αναφέρεται ότι «είναι εμφανές ότι ο υδροφόρος ορίζοντας  στο συγκεκριμένο σημείο είναι ενιαίος με τον υδροφόρο ορίζοντα του Μελιγαλά από όπου που υδρεύεται η περιοχή  και έχει μεγάλη ρυπαντική τρωτότητα, ασήμαντη ικανότητα αυτοκαθαρισμού».
Πρόσθετοι περιορισμοί τονίζεται στη μελέτη είναι «η γειτνίαση της εξεταζόμενης θέσης ΧΥΤΥ με το θεσμοθετημένο «Μόνιμο Καταφύγιο Θηραμάτων» στα Άνω Γλιάτα καθώς και με τους προστατευόμενους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία που εκπονήθηκε και με βάση την οποία η επιλογή της θέση Καλλιρρόη (Όνι)».
ΔΙΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου