Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014



 Χρό­νια ζη­τά­νε α­λι­ευ­τι­κό κα­τα­φύ­γιο οι ψα­ρά­δες-κοινοί Δημότες στη Με­θώ­νη,στη  Κορώνη , κάποιο αν­τι­πλημ­μυ­ρι­κό έρ­γο προ­στα­σί­ας , άσε που ά­ρα πολ­λοί κά­τοι­κοι σε ό­λα τα χω­ριά του Δή­μου Πύλου δεν έ­χουν ού­τε δρό­μο να πά­νε στα σπί­τια τους .

Κα­νέ­να α­πό τα τό­σα τόσα θέματα που α­πα­σχο­λούν τους κα­τοί­κους δεν έ­χει πο­τέ συ­ζη­τη­θεί με τη δι­α­δι­κα­σί­α του κα­τε­πεί­γον­τος στα 3,5 χρό­νια της θη­τεί­ας του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου επί "Δυναστείας" Καφαντάρη . Μό­νο για τα θέ­μα­τα που α­φο­ρούν την... ε­ται­ρεί­α C­O­S­TA  NA­V­A­R­I­NO και την ε­ται­ρεί­α I­A­R­O­S­I­TE L­TD τα δί­νουν ό­λα, γη και ύ­δωρ στη κυ­ρι­ο­λε­ξί­α...

Αυτά  κα­ταγ­γέ­λει η ...ε­πι­κε­φα­λής της «Λα­ϊ­κής Συ­σπεί­ρω­σης» του Δή­μου Πύ­λου – Νέ­στο­ρος Σο­φί­α Α­πο­στο­λο­πού­λου. Τονίζει ότι χρει­ά­στη­καν 3 δι­α­δο­χι­κές συ­νε­δριά­σεις του Δ.Σ. Πύ­λου – Νέ­στο­ρος για να πε­ρά­σει η ΜΠΕ για το αγ­κυ­ρο­βό­λιο βί­λας με­γα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τί­α στην πε­ρι­ο­χή του Βα­σι­λι­τσί­ου της Δ.Ε. Κο­ρώ­νης.

Συγ­κε­κρι­μέ­να η κα Α­πο­στο­λο­πού­λου α­να­φέ­ρει:
Τη Δευ­τέ­ρα 25 Αυ­γού­στου 2014 και ώ­ρα 12 η Δη­μο­τι­κή Αρ­χή του κ. Κα­φαν­τά­ρη συγ­κά­λε­σε κα­τε­πεί­γου­σα συ­νε­δρί­α­ση με έ­να μό­νο θέ­μα το ε­ξής : Λή­ψη α­πό­φα­σης σχε­τι­κά με τη με­λέ­τη πε­ρι­βαλ­λον­τι­κών ε­πι­πτώ­σε­ων του έρ­γου με τί­τλο « Προ­στα­σί­α α­κτής (ε­πέ­κτα­ση) α­πό δι­ά­βρω­ση εν­τός της θά­λασ­σας και σε α­πό­στα­ση α­πό την α­κτή, δη­μι­ουρ­γί­α με­μο­νω­μέ­νου αγ­κυ­ρο­βο­λί­ου εν­τός της θά­λασ­σας και τε­χνι­τών υ­φά­λων στον πυθ­μέ­να της θά­λασ­σας».
Λό­γω έλ­λει­ψης α­παρ­τί­ας, η συ­νε­δρί­α­ση α­να­βλή­θη­κε για την ί­δια μέ­ρα και ώ­ρα 12.30. Λό­γω και πά­λι έλ­λει­ψης α­παρ­τί­ας, η συ­νε­δρί­α­ση α­να­βλή­θη­κε και πά­λι για την ί­δια μέ­ρα και ώ­ρα 13.00, και με τη συμ­με­το­χή του 1/3 των με­λών του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου το θέ­μα συ­ζη­τή­θη­κε και δό­θη­κε η έγ­κρι­ση στην ε­ται­ρεί­α J­A­R­O­S­I­TE L­TD στο Βα­σι­λί­τσι Κο­ρώ­νης να κα­τα­σκευά­σει το με­μο­νω­μέ­νο αγ­κυ­ρο­βό­λιο, στη θέ­ση Ά­γιος Νι­κό­λα­ος Βα­σι­λι­τσί­ου Κο­ρώ­νης. Δό­θη­κε δη­λα­δή, η έγ­κρι­ση με­τά α­πό 3 συ­νε­δριά­σεις μέ­σα σε 1 ώ­ρα!­!! του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Πύ­λου – Νέ­στο­ρος σε συγ­κε­κρι­μέ­νο με­γα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τί­α – κα­πι­τα­λι­στή να δη­μι­ουρ­γή­σει ι­δι­ω­τι­κό αγ­κυ­ρο­βό­λιο ….
Κα­νέ­να θέ­μα α­πό τα τό­σα που α­πα­σχο­λούν τους κα­τοί­κους δεν έ­χει πο­τέ συ­ζη­τη­θεί με τη δι­α­δι­κα­σί­α του κα­τε­πεί­γον­τος στα 3,5 χρό­νια της θη­τεί­ας του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου. Μό­νο για τα θέ­μα­τα που α­φο­ρούν την ε­ται­ρεί­α C­O­S­TA N­A­V­A­R­I­NO και την ε­ται­ρεί­α I­A­R­O­S­I­TE L­TD τα δί­νουν ό­λα, γη και ύ­δωρ στη κυ­ρι­ο­λε­ξί­α. Χρό­νια ζη­τά­νε α­λι­ευ­τι­κό κα­τα­φύ­γιο οι ψα­ρά­δες στη Κο­ρώ­νη. Χρό­νια ζη­τά­νε ε­πί­σης α­λι­ευ­τι­κό κα­τα­φύ­γιο οι ψα­ρά­δες στη Με­θώ­νη. Κά­θε χει­μώ­να κα­τα­στρέ­φε­ται ο πα­ρα­λια­κός δρό­μος στη Με­θώ­νη. Ε­πί­σης κά­θε χει­μώ­να γί­νον­ται με­γά­λες κα­τα­στρο­φές στη Κο­ρώ­νη. Κα­νέ­να αν­τι­πλημ­μυ­ρι­κό έρ­γο προ­στα­σί­ας δεν έ­χει γί­νει. Πά­ρα πολ­λοί κά­τοι­κοι σε ό­λα τα χω­ριά του Δή­μου δεν έ­χουν ού­τε δρό­μο να πά­νε στα σπί­τια τους .
Για 5 μή­νες καί­γον­ταν τα σκου­πί­δια στη χω­μα­τε­ρή του Δή­μου, δη­λη­τη­ρι­ά­στη­κε ό­λη η πε­ρι­ο­χή με ποι­ος ξέ­ρει τι δη­λη­τή­ρια. Ό­ταν ζή­τη­σα να συ­ζη­τη­θεί το θέ­μα αυ­τό στο δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο δεν το δέ­χθη­κε ού­τε η πλει­ο­ψη­φί­α ού­τε η μει­ο­ψη­φί­α. Α­φή­νουν το ζή­τη­μα ά­λυ­το για να πα­ρου­σιά­σουν στο τέ­λος σα μο­να­δι­κή λύ­ση τη πα­ρά­δο­ση της δι­α­χεί­ρι­σης των α­πορ­ριμ­μά­των του στους ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες.
Δεν θέ­λω να α­πα­ριθ­μή­σω ό­λα τα προ­βλή­μα­τα μι­κρά και με­γά­λα που υ­πάρ­χουν, θέ­λω ό­μως να θί­ξω τη δι­α­φο­ρε­τι­κή αν­τι­με­τώ­πι­ση που υ­πάρ­χει α­πό το Δημ. Συμ­βού­λιο με­τα­ξύ αυ­τών που α­πα­σχο­λούν τους κα­τοί­κους και αυ­τά που α­πα­σχο­λούν τις συγ­κε­κρι­μέ­νες ε­ται­ρεί­ες και τους κα­πι­τα­λι­στές του τό­που μας.
Ό­λα αυ­τά βέ­βαι­α δεν θα τα κά­νει κα­μιά Δη­μο­τι­κή Αρ­χή που στη­ρί­ζε­ται α­πό τις κυ­βερ­νή­σεις του κε­φα­λαί­ου και υ­λο­ποι­εί τις αν­τι­λα­ϊ­κές εν­το­λές αυ­τών των κυ­βερ­νή­σε­ων και της Ε­Ε. Πρέ­πει να πα­λέ­ψου­με ό­λοι μα­ζί, ερ­γα­ζό­με­νοι, φτω­χοί α­γρό­τες και αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νοι. Να δι­εκ­δι­κή­σου­με υ­πο­δο­μές και δη­μο­τι­κές υ­πη­ρε­σί­ες για το συμ­φέ­ρον των λα­ϊ­κών οι­κο­γε­νει­ών και ό­χι για τα συμ­φέ­ρον­τα του κε­φα­λαί­ου. Να πα­λέ­ψου­με για μια κοι­νω­νί­α ό­που α­φεν­τι­κό θα εί­ναι αυ­τοί που πα­ρά­γουν τον πλού­το – οι ερ­γα­ζό­με­νοι και ό­χι μια χού­φτα πα­ρά­σι­τα – κα­πι­τα­λι­στές.»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου