Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

«Κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Καλαμάτας μεταφέρει σταδιακά στην Τράπεζα της Ελλάδος διαθέσιμά του, εφαρμόζοντας σχετικό Νόμο, για την κάλυψη αναγκών της χώρας.

Και άλλα δύο εκατομμύρια στην Τράπεζα της Ελλάδος

Και άλλα δύο εκατομμύρια στην Τράπεζα της Ελλάδος
17 Ιουν
2015
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Άλλα δύο εκατομμύρια κατέθεσε σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας στην Τράπεζα της Ελλάδος, εκτελώντας την απόφαση της κυβέρνησης για τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων. Την ίδια ώρα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και γι’ αυτό οι Δήμοι δεν πρέπει να διακινδυνεύσουν την κατάθεση των διαθεσίμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ταυτόχρονα όμως η Κεντρική Ένωση προσθέτει ότι η κυβέρνηση μπορεί με μονομερή δική της απόφαση να πάρει τα διαθέσιμα των Δήμων…
Μέχρι τώρα ο Δήμος Καλαμάτας έχει καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος περίπου 3.000.000 ευρώ, από τα περίπου 14.000.000 ευρώ που έχει ανακοινώσει ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ότι είναι το άθροισμα των ταμειακών διαθεσίμων. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Μπούχαλης, έχει πει ότι μέσα στα 14.000.000 ευρώ περιλαμβάνονται τα διαθέσιμα και των νομικών προσώπων του Δήμου, που εξαιρούνται από την υποχρέωση κατάθεσης στην Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ ένα μεγάλο ποσό είναι χρήματα από ανταποδοτικά έσοδα που επίσης έχουν εξαιρεθεί από το νόμο, όπως και ποσό για τη μισθοδοσία του προσωπικού για δύο μήνες, που πρέπει να βρίσκεται σε λογαριασμό του Δήμου.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας σημειώνεται: «Κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Καλαμάτας μεταφέρει σταδιακά στην Τράπεζα της Ελλάδος διαθέσιμά του, εφαρμόζοντας σχετικό Νόμο, για την κάλυψη αναγκών της χώρας. Σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, μεταφέρθηκαν επιπλέον 2 εκατ. ευρώ και η μεταφορά διαθεσίμων θα συνεχισθεί».
Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου