Σάββατο 16 Ιουλίου 2011



Προπηλακισμοί κατά Νάντιας στο Φεστιβάλ Χορού
Έντονες αποδοκιμασίες και προπηλακισμούς από «Αγανακτισμένους» της πλατείας 23ης Μαρτίου δέχθηκαν πολιτικοί και, κυρίως, η Μεσσήνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, κατά την έξοδό τους από το Κάστρο της Καλαμάτας προχθές λίγο μετά το τέλος της πρεμιέρας του Φεστιβάλ Χορού. Οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από την είσοδο του Κάστρου γύρω στις 11.00 το βράδυ, ενώ στο εσωτερικό του, όπου βρίσκεται το αμφιθέατρο, ήταν ακόμη σε εξέλιξη η παράσταση «Babel». Κατά τα μεσάνυχτα, όταν η εκδήλωση τελείωσε και ο κόσμος άρχισε να βγαίνει, οι «Αγανακτισμένοι» στάθηκαν δεξιά και αριστερά της εξόδου και φώναζαν συνθήματα κατά ΔΝΤ και Μνημονίου, ενώ οι φωνές δυνάμωναν, όταν εμφανίζονταν πολιτικά πρόσωπα: «Κλέφτες! Κλέφτες! Κλέφτες!», «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό», «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ΄73», «Εεε…! Οοο…! Πάρτε το μνημόνιο και φύγετ’ απ’ δω», «Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και βγαίνει ΔΝΤ, αυτή η δημοκρατία δεν είναι του λαού», «Αίσχος! Αίσχος! Αίσχος!»…
«…το ψήφισες ρε Νάντια!»Με το που βγήκε από το Κάστρο η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, συνοδευόμενη από το σύζυγό της, το γνωστό ηθοποιό Μάξιμο Μουμούρη, οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν: «Σήμερα η Νάντια βλέπει το χορό, ένα χρόνο τώρα ληστεύει το λαό», «Μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο και χρεοκοπία, Νάντια, δε θα βρεις ποτέ σου ησυχία», «Στο Σύνταγμα χορεύαμε με τα χημικά, κι εσείς μέσα ψηφίζατε και άλλα δανεικά», «Κατάντια! Κατάντια! Το ψήφισες, ρε Νάντια!».Η βουλευτής και ο σύζυγός της κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια, έστριψαν αριστερά και προχώρησαν στο στενάκι για να φύγουν, ενώ ο κόσμος έτρεχε πίσω τους φωνάζοντας, μέχρι που μπήκαν βιαστικά στο αυτοκίνητο που τους περίμενε λίγο πιο κάτω και αποχώρησαν.
Και κατά ΝίκαΑπό τις αποδοκιμασίες δε γλίτωσαν ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, αλλά και ο Μεσσήνιος πολιτευτής και τέως βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης. Όταν δε βγήκε από το Κάστρο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, οι αγανακτισμένοι του φώναξαν: «Νίκα και Γιωργάκη θα φύγετε παρέα, όλη η Ελλάδα θα γίνει Κερατέα!».Εν τω μεταξύ, ο δρόμος είχε πλημμυρίσει από κόσμο, καθώς οι θεατές του Φεστιβάλ, αντί να φεύγουν, παρέμεναν στο χώρο. Μάλιστα, οι αγανακτισμένοι τούς καλούσαν: «Καθίστε μαζί μας, ληστεύουν τη ζωή μας».Τα τελευταία συνθήματα που ακούσαμε, ήταν: «Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί» και «Ένα ελικόπτερο για κάθε υπουργό, για Βενιζέλο - Πάγκαλο φαλαινοθηρικό!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου