Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Οι αγανακτισμένοι συμπολίτες μου φωνάζουν : «Το ψήφισες ρε, Να…..ΝΤΙΑ είσαι μια κατάντια, κατάντια!» [1 ]
Λαέρτης ο Πύλιος
«Δύσκολοι καιροί για τους υπηρέτες της τρόικας». Αγανακτισμένος της πλατείας
Πρόλογος: Διερωτώνται οι κοπίδες τις εξουσίας εδώ και καιρό, γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή του, γιατί έχει ξεκινήσει το δημόσιο γιουχάισμα σε κυβερνητικούς βουλευτές αλλά και σε στελέχη της αντιπολίτευσης, κοινώς γιατί τα ψάλλει στους πολιτικούς; Η απάντηση προς κάθε λογής δημοσιογράφων και κομματόσκυλων που επικαλούνται, «δεοντολογίες» και «πολιτισμούς», για να νουθετήσουν τους «απερίσκεπτους» που γιουχάρουν, θα τους θυμίσω ένα παλιό ανέκδοτο, που αναφερόταν στην αναζήτηση ενός μυθικού πίνακα ζωγραφικής ο οποίος έφερε τον τίτλο «Ο Λένιν στην Ελβετία» [2]. Στο τέλος του ανεκδότου ο πίνακας ανακαλύπτεται αλλά, φευ, δεν απεικονίζεται ο Λένιν παρά μόνον ο τρυφερός εναγκαλισμός του Τρότσκι με την σύζυγο του Βλαδίμηρου. Στην τελευταία ατάκα, και στην ερώτηση του συλλέκτη «μα που είναι ο Λένιν;» η απάντηση αυτού που κατείχε τον πίνακα λέει «μα φυσικά στην Ελβετία».
Μεταφέροντας την ειρωνεία και τον σαρκασμό του ανέκδοτου, στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα, η απάντηση στο ερώτημα «λεφτά μεν υπάρχουν αλλά που είναι;» η απάντηση είναι ίδια «μα φυσικά στην Ελβετία». Εξακόσια (600 ) ολόκληρα δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι καταθέσεις λίγων Ελλήνων στις Ελβετικές τράπεζες χωρίς να υπολογίζονται το περιεχόμενο των θυρίδων, οι καταθέσεις των οφσορούχων στα νησιά Κειμάν, και τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά τους κομμάτια σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα λέει και το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ που όσο να ‘ναι κάτι περισσότερο θα ξέρει. Τρεις φορές περισσότερα, είναι αυτά τα 600 δις, από όσα, σχεδόν 11 εκατομμύρια Έλληνες έχουν κατατεθειμένα στις εγχώρια τραπεζική αγορά.[3].
Είναι ολοφάνερο, αγαπητοί δημοσιογράφοι και κομματόσκυλα, εσείς που επικαλείσθε, «δεοντολογίες» και «πολιτισμούς», για να νοθεύσετε τους «απερίσκεπτους» που γιουχάρουν, ότι η κομματοκρατία και η φαυλοκρατία των διεφθαρμένων που ψηφίζουμε και εκλέγουμε εδώ και 36 χρόνια δεν απειλεί μόνον με την οικονομική μας υποδούλωση για τα επόμενα 40 χρόνια, για να ξεπληρώνουμε αυτά που εκείνοι (οι “μαζί τα φάγανε”) βγάλανε στις Ελβετίες και τα Λονδίνα για τα παιδιά και τα δισέγγονά τους. Ενώ τα δικά μας εγγόνια που παραμένουν αγέννητα καλούνται μαζί με τους γονείς τους να πληρώσουν τις πολιτικές μίζες, τις βίλες, τα κότερα και σπίτια με θέα την Ακρόπολη. Οι ίδιοι πολιτικοί που φάγανε ό,τι είχαμε και θα έχουμε για δεκαετίες, οι άπληστοι διεφθαρμένοι που ψηφίζουμε ξανά και ξανά είναι αυτοί που μεριμνούν για να μείνουν τα παιδιά της Ελλάδας αγέννητα. Αγαπητοί δημοσιογράφοι και κομματόσκυλα εσείς που επικαλείσθε, «δεοντολογίες» και «πολιτισμούς», για να νοθεύσετε τους «απερίσκεπτους» που γιουχάρουν, σας
διαβεβαιώνω ότι οι πολίτες θεωρούν την κομματοκρατία και τη φαυλοκρατία ως ένα σύστημα διεφθαρμένων κλεφτών και καταχραστών και τους αντιμετωπίζουν σαν κοινούς ψεύτες. Το τεράστιο χάσμα και η τεράστια αποξένωση των πολιτών της χώρας από τον πολιτικό κόσμο, εκφράζει μια ραγδαία αλλαγή στην συνείδηση των πολιτών. Ο λαός πλέον αντιλαμβάνεται ότι ο πολιτικός κόσμος δεν είναι απλά φαύλος. Διακρίνει ότι με συνειδητό τρόπο εφαρμόζει όσα διατάζουν οι δανειστές, διακρίνει, επίσης, πως έχει συνέχεια το σίριαλ της διαρκούς υποβάθμισης της ζωής, πως η φτωχοποίηση και ο αποκλεισμός θα ενταθούν επεκτατικά. Μας έβαλαν στο λούκι των τοκογλύφων και ρουφούν συνεχώς το αίμα του Έλληνα με καλαμάκι, μας οδηγούν στην απόγνωση, στην απελπισία και στην κατάθλιψη. Του στερούν την στοιχειώδη αξιοπρέπεια, τα αυτονόητα δικαιώματα του ως ανθρώπου.
Πέρα, όμως, από το χάσμα, υπάρχει και η οργή του κόσμου που δεν συγκρατείται με τίποτα, πρόκειται για μια χυμώδη, αυθεντική, αυθόρμητη διαμαρτυρία, γίνεται μέρα με την ημέρα φουσκοθαλασσιά αγανάκτησης, που παίρνει μεγάλες διαστάσεις αλλά κυρίαρχη τάξη την αντιλαμβάνεται σαν ένα μικρό «αγκάθι» στη δημόσια ζωή.
Όλα αυτά συμβαίνουν και η “Άπραγη Κυβέρνηση” ψήφισε μια ακόμη φοροκαταιγίδα ενάντια στα συνήθη κορόιδα: τους νομοταγείς φορολογούμενους. Αντί να κυνηγήσει τους φοροφυγάδες και διεφθαρμένους τυφλοπόντικες του συστήματος κρατικών προμηθειών, τους διεφθαρμένους των πολεοδομιών, τους εκβιαστές των πάσης φύσεων κρατικών μηχανισμών, να μειώσει το κομματικό στρατό στο δημόσιο, η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να αποτελειώσει τον μέσο τίμιο Έλληνα, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα ακόμη δάνειο “ναρκωτικού” χρήματος, που θα αφοδεύσει μέσω μισθών υπαλλήλων ανύπαρκτων δημοσίων οργανισμών, νεκρών συνταξιοδοτούμενων, αρτιμελών αναπήρων, και κρατικών προμηθειών με τεράστια περιθώρια για μίζες, βρώμικο χρήμα, και υπερκέρδη για τα τρωκτικά που έχουν πλέον συμβιωτική σχέση με το πολιτικό σύστημα.Κανείς από το κυβερνητικό κόμμα δεν είναι διατεθειμένος να θυσιάσει μέρος των χρημάτων που προορίζονται για την πληρωμή μισθών του κομματικού τους στρατού, για να υποστηρίξει την ανάπτυξη. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να πατάξει την διαφθορά διότι αυτό θα ήταν αυτοαναίρεση. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να τιμωρήσει την κλοπή δημοσίου χρήματος διότι αυτό θα ήταν αυτοτιμωρία. Την ίδια στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση ζει στο δικό της λούμπεν φανταστικό κόσμο, αγγελικά πλασμένο, όπου αυτό που διακυβεύεται δεν είναι το μέλλον των παιδιών της Ελλάδας, αλλά μόνο η επικράτησή της απέναντι στον υπέρτατο εκλογικό εχθρό της. Η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει ημίμετρα διόλου καλύτερα από τη σημερινή κυβέρνηση, αφού τελικά δεν λέει κουβέντα για την μείωση του δημοσίου Λεβιάθαν που στραγγίζει τις τελευταίες σταγόνες αίμα από την οικονομία μας. Αν ήταν μόνο με φοροαπαλλαγές να έρθει η ανάπτυξη, ο Καραμανλής θα κυβερνούσε ακόμη. Αν ήταν χωρίς μείωση του δημοσίου, και χωρίς πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής να έρθει ανάπτυξη, ο Καραμανλής θα κυβερνούσε ακόμη. Σε τοπικό επίπεδο οι βουλευτές του Πασοκ που ψήφισαν το «μεσοπρόθεσμο» και τον «εφαρμοστικό νόμο» και ένα μέρος του και οι βουλευτές της ΝΔ, είναι ηθικά ανεύθυνοι όλοι τους; Δεν έχουν καμία ηθική αναστολή προκειμένου να διατηρήσουν τις καρέκλες τους; Είμαι βέβαιος ότι άπαντες έχουν μια αξιοπρέπεια και είναι καλοί άνθρωποι, αλλά τα χάνουν όλα όταν καλούνται να υπερασπιστούν την εξουσία (τη διατήρησή της). Η βουλευτής Νάντια Γιανακοπούλου έχει ψηφίσει έως σήμερα όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια ή αποφάσεις της κυβέρνησης; Η παρουσία της δεν νομιμοποιούσε το σύστημα; Προφανώς ναι. Συνεπώς η κυρία βουλευτής υπηρετεί το σύστημα που της παρέχει απολαβές, προνόμια και λίγη εξουσία [4], ανήκει δε, σε εκείνους τους ανθρώπους που καλύπτουν τη ματαιοδοξία τους, πίσω από το πώς θα σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία με χίλια ψέματα, επενδυμένα με φτηνιάρικη πολιτική υποκρισία. Επομένως, οι πολίτες της Μεσσηνίας γιουχάρισαν δημόσια την κόρη του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας [5], γιατί ψηφίζει φορομπηχτικούς νόμος που τους επιβάλλουν οι τοκογλύφοι για να
καταληστέψουν τον προδομένο λαό. Ακόμη πώς να μην την κράξουν όταν οι συμπολίτες της, τα φέρνουν δύσκολα στη καθημερινή τους ζωή, ενώ η ίδια λαμβάνει κατά μέσο όρο μηνιαία βουλευτική απολαβή που ανέρχεται σε 10.000 ευρώ. Το 50% φορολογείται αυτοτελώς και το υπόλοιπο προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήματα της. Είναι η μοναδική Ελληνίδα (όπως όλες οι βουλευτίνες) που έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει παράλληλα και δεύτερη σύνταξη από το επάγγελμα που ασκεί ή ασκούσε. Για την κατοχύρωση της βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται μόνο 4 χρόνια.
Συμπέρασμα: Υπάρχει, λοιπόν, ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στον πολιτικό κόσμο και στον λαό που δεν γεφυρώνεται εύκολα. Είναι φανερό, όταν οι πολίτες αντιληφθούν την παρουσία της βουλευτικής ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ κάποιου υποψήφιου για κράξιμο-γιουχάισμα, θα το πραγματοποιήσουν, κόντρα σε κάθε λογής δημοσιογράφων και κομματόσκυλων[6] που επικαλούνται, «δεοντολογίες» και «πολιτισμούς», για να τους νουθετήσουν και να τους θυμίσουν ότι πρέπει να μην γιουχάρουν τους κοπίδες της εξουσίας. Δύσκολοι καιροί και για τους υπηρέτες…. της τρόικας.
Πηγές:
[1] www Τα Kανόνια του Ναυαρίνου : Αγανακτισμένοι Καλαμών προπηλάκισαν τη Νάντια 16.07.2011
[2]. www.pressinaction.gr: Τα λεφτά (μας) είναι στην ψωμιέρα ...12 Φεβ. 2011
[3]. www.pressinaction.gr: Τα λεφτά (μας) είναι στην ψωμιέρα ...12 Φεβ. 2011
[4] www olympia.gr: Αποδοκιμασίες και γιούχα κατά της Νάντια Γιαννακοπούλου στην ... ….o afonos είπε: “ Εγώ θα ξανακάνω την ερώτηση: Η εν λόγω κυρία δεν ήταν που απαίτησε (και το κατάφερε φυσικά) να αδειάσει ένα δωμάτιο με άρρωστα παιδάκια στο Νοσοκομείο Παίδων πέρσι προκειμένου να νοσηλευτεί το δικό της παιδί σαν σε.. …μονόκλινο;” Μήπως μπορεί να απαντήσει το ΠΑΣΟκομματόσκυλο που δεν το έχρησε υποψήφιο δήμαρχο; [5] www olympia.gr: 800 συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν αναδρομικά συντάξεις 200 εκατ. ...όταν ο λαός φορολογείται άγρια swans είπε: “Μόλις την πάρει ο μπαμπάς της την 200άρα….θα της περάσει η κατάθλιψη”
[6] www Τα Kανόνια του Ναυαρίνου : Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Διαφωνίες Κανάκη και Χρονόπουλου και παραίτησή τους… Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου