Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011



Δράκος αντί Τατούλη στο λάκκο με τα φίδια
Για συμφωνίες στα παρασκήνια, αποστασίες και αποστάτες μιλά ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην νομάρχης Αργολίδας κ. Σωτηρόπουλος
Yπερενισχυμένος και με δυνατή πλειοψηφία ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, αδύναμος και αποδεκατισμένος ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Δράκος, ήταν το αποτέλεσμα της προχθεσινής κρίσιμης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.Ο κ. Τατούλης απέδειξε πως μπορεί να γίνει… «δράκος» και όχι μόνο να θέσει, αλλά και να κερδίσει την πειθαρχία των συμβούλων του, κάτι που δεν κατάφερε ο κ. Δράκος, με αποτέλεσμα η παράταξή του στο θέμα της εκλογής Συμπαραστάτη του Πολίτη να παρουσιάζει εικόνα «άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη».Ιδιαίτερα δε αναμένεται να συζητηθεί η χθεσινή δήλωση του περιφερειακού συμβούλου και πρώην νομάρχη Αργολίδας κ. Σωτηρόπουλου, ο οποίος μιλά για συμφωνίες στα παρασκήνια, αποστασίες και αποστάτες.
Στο μεταξύ, «κεραμίδα» έχουν πέσει οι εξελίξεις στο κεφάλι της Ν.Δ., η οποία, έχοντας ετοιμασθεί για συντριβή Τατούλη, δεν ξέρει τώρα πώς και τι να μαζέψει…
Διαρροές ΔράκουΜε πλειοψηφία μεγαλύτερη των 2/3 του συνόλου των παρόντων περιφερειακών συμβούλων εκλέχθηκε προχθές στη θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη ο δικηγόρος Γιώργος Μπουλούκος, με ψήφους 35 υπέρ και 12 κατά. Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ένας σύμβουλος της πλειοψηφίας, ο κ. Κονοπισόπουλος, δύο σύμβουλοι του κ. Δράκου, οι κ.κ. Ν. Ταγαράς και Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, και ο επικεφαλής της μιας ένας ελάσσονος μειοψηφίας, ο κ. Γόντικας.Οι… αναλύσεις των ψήφων ξεκίνησαν από την ίδια στιγμή. Θεωρείται σίγουρο ότι από τους 30 συμβούλους της πλειοψηφίας τουλάχιστον ένας δεν ψήφισε τον κ. Μπουλούκο. Οι διαρροές, λοιπόν, από την παράταξη του κ. Δράκου, οι οποίες γλύτωσαν από τον πονοκέφαλο τον κ. Τατούλη, είναι 4-5. Από τους πλέον ύποπτους θεωρούνται οι Κορίνθιοι και οι Λάκωνες περιφερειακοί σύμβουλοι του κ. Δράκου, χωρίς ωστόσο κάποιοι να αποκλείουν την πιθανότητα να ψήφισε την πρόταση του κ. Τατούλη ακόμα και Μεσσήνιος.Τα πράγματα πλέον για την παράταξη του κ. Δράκου είναι ιδιαιτέρως δύσκολα και ρευστά, αφού η συνοχή έχει χαλαρώσει. Το ζήτημα απασχολεί τη Νέα Δημοκρατία, τόσο σε κεντρικό όσο και σε επίπεδο Μεσσηνίας. Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση των συμβούλων του είναι ο κ. Δράκος, ο οποίος, σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός του, γνώριζε από τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε όλους, όπως και ότι δε θα υπάκουαν άπαντες στην κομματική πειθαρχία.
ΑποστάτεςΓια αποστασίες και αποστάτες κάνει λόγο σε χθεσινή του δήλωση ο περιφερειακός σύμβουλος του κ. Δράκου, κ. Σωτηρόπουλος, αναφερόμενος σε συμβούλους της Ν.Δ. και της παράταξης «Δυνατή Πελοπόννησος» που ψήφισαν τον κ. Μπουλούκο. Συγκεκριμένα, ο κ. Σωτηρόπουλος δήλωσε: «Μετά από 7 μήνες, επί τέλους, η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέλεξε και το συμπαραστάτη του πολίτη και των επιχειρήσεων, με παχυλές αποδοχές, για να μην παραπονούνται οι πολίτες από τη νέα αιρετή διακυβέρνηση ότι τους αγνοεί!Πρόκειται, βέβαια, για ένα θεσμό άνευ ουσιαστικού αντικειμένου της αμφιλεγόμενης και προβληματικής μεταρρύθμισης της αυτοδιοίκησης με τον Νόμο “Καλλικράτη”.Η κοινωνία μας, όμως, έχει ανάγκη από μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση και όχι από συνηγόρους και συμπαραστάτες με το υποκριτικό ενδιαφέρον και τα δημοκρατικά ψέματα, που δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτε το ουσιαστικό στους πολίτες και στις επιχειρήσεις. Θα μας κατηγορήσετε, βέβαια, πάλι, ότι εμείς δε βλέπουμε το μέλλον και έχουμε αγκυλώσεις με το παρελθόν! Δεν πειράζει. Αρκεί να διακρίνετε και εσείς τις διαχρονικές πολιτικές αξίες που άντεξαν σε κρίσιμες και δύσκολες πολιτικές περιόδους και όχι να παραπλανάτε το λαό με οράματα και αοριστολογίες.Δυστυχώς, όμως, για το νεοσυσταθέντα θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, το αποτέλεσμα αυτής της εκλογής ήταν προϊόν αθεμίτου συναλλαγής και υποσχέσεων, με πλούσια δολώματα και ισχυρές πετονιές που πέταξε αφειδώς ο κ. περιφερειάρχης, συνεπικουρούμενος και από άλλους πρόθυμους υψηλά ιστάμενους, προς τους συμβούλους των συνδυασμών της μειοψηφίας, αντί να προσφύγει σε μια έντιμη διαβούλευση και να εκλεγεί πρόσωπο κοινής αποδοχής!!Επαγγέλλονται καθημερινά οι σημερινοί κρατούντες την ανύψωση των πολιτικών ηθών και ότι θα καταστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρότυπο για ολόκληρη την Ελλάδα!Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά με τη μεθοδευμένη απαράδεκτη και έξω από κάθε πολιτική δεοντολογία χθεσινή ενέργεια, η Πελοπόννησος έγινε πρότυπο πολιτικού ευτελισμού με αποστασία και αποστάτες!Για μερικούς, οι αποστασίες είναι προνόμιο και γι’ αυτούς που τις επιδιώκουν, αλλά και γι’ αυτούς που υποκλίνονται. Όλοι, όμως, γνωρίζουν ότι τις αποστασίες και τις προδοσίες πολλοί τις αγαπούν, τους προδότες και αποστάτες ουδείς!Και τους χθεσινούς αποστάτες τούς φανέρωσαν τα αφεντικά τους πριν σβήσουν τα φώτα της συνεδρίασης, με απαξιωτικά και ειρωνικά σχόλια!!».
Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου