Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

"Ηφαίστειο" που "ξερνάει" προσωπικές κόντρες - "λάβα"το Περιφερειακό Συμβούλιο



ΕΩΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ...
"Ηφαίστειο" που "ξερνάει" προσωπικές κόντρες - "λάβα"το Περιφερειακό Συμβούλιο18:10 6/02
Από μονομανία, αποδεικνύει ότι διακατέχεται πλέον το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, αφού μέχρι στιγμής, για άλλη μια φορά, το Σώμα ασχολήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, μόνο με κόντρες και με ουσία μηδέν.

Νικολάκου κατά Πετράκου και τούμπαλιν και Τατούλης κατά της εφημερίδας «Ελευθερία» Μεσσηνίας, έχουν γίνει πλέον βασική συνταγή κάθε συνεδρίασης, όσο σοβαρά θέματα και αν πρέπει να συζητηθούν. Με εκφράσεις περί τρομοκρατίας, και δημοσιογράφων που τρομοκρατούν, αλλά και για θεατρικές παραστάσεις και.. όσκαρ, η συζήτηση άναψε για τα καλά και μόνο για προσωπικά – πολιτικά συμφέροντα και φυσικά με απειλές περί μηνύσεων!

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, τέθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, να συζητηθεί το θέμα της δημιουργίας λιγνιτωρυχείων στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στις περιοχές Χωματερού και Φαλάνθης. Μάλιστα, θέλησε να προκαλέσει το ενδιαφέρον του Σώματος, λέγοντας πως υπάρχουν πολύ σημαντικές εξελίξεις, όταν οι παρατάξεις της μειοψηφίας αντέδρασαν, πως δεν μπορούν σοβαρά θέματα να έρχονται συνεχώς εκτός ημερησίας διάταξης.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος έκανε λόγο για «κολπάκια», με αποτέλεσμα να λάβει απάντηση από τον Περιφερειάρχη ότι η πλειοψηφία δεν τρομοκρατείται…

Από την πλευρά της, η κα Νικολάκου, παρουσιάζοντας το «επείγον» του θέματος, είπε ότι την Παρασκευή λήγει η προθεσμία να γνωμοδοτήσει το περιφερειακό συμβούλιο επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δημιουργία των λιγνιτωρυχείων και γι’ αυτό ζήτησε και έλαβε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δίμηνη παράταση, προκειμένου να ληφθεί γνωμοδότηση από το περιφερειακό.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Και ενώ κανείς περίμενε πως το θέμα έπρεπε να κλείσει σε αυτό το στάδιο της ενημέρωσης, ξεκίνησε ένας απίστευτος κύκλος αντιπαραθέσεων.
Η κα Νικολάκου, μίλησε στη συνέχεια για παραπληροφόρηση στη Μεσσηνία και είπε ότι η περιφέρεια προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά δημοσιευμάτων.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δυνατή Πελοπόνησος» Δημήτρης Δράκος, είπε πως ούτε αυτός τρομοκρατείται (!), ενώ ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Γόντικας, τόνισε πως οι μόνοι λόγοι που το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση από την πλειοψηφία ήταν οι επικοινωνιακοί.

Το «ηφαίστειο» εξερράγη, φυσικά, όταν το λόγο πήρε ο κ. Θανάσης Πετράκος, ο οποίος έριξε λάδι στη φωτιά λέγοντας ότι «η οργή του λαού ανάγκασε την κα Νικολάκου να παίξει μια υψηλού επιπέδου θεατρική παράσταση που μπορούσε να διεκδικήσει όσκαρ για να αποδείξει ότι δήθεν ενδιαφέρεται για τους Μεσσήνιους, αλλά στην ανοιχτή συγκέντρωση των κατοίκων δεν πήγε». Προκάλεσε μάλιστα άλλη μια φορά την πλειοψηφία να πάρει ξεκάθαρη θέση στο θέμα, σημειώνοντας ότι όποιος είναι υπέρ ή μασάει τα λόγια του, εξυπηρετεί τα συμφέροντα του επενδυτή και όποιος ξεκάθαρα λέει όχι, είναι υπέρ των πολιτών και της Μεσσηνίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ο επικεφαλής της «Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά» Λάμπρος Μπούκλης, πέταξε «βόμβα» λέγοντας ότι επισκέφθηκε την περιοχή με το Δήμαρχο του Δήμου Πύλου – Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, αλλά από την Καλαμάτα, του μεταφέρουν ότι… «του έδειξαν άλλη περιοχή». Αυτό, όπως είπε, το διερευνά και αν ισχύει, θα υπάρχουν διαστάσεις και πέραν της πολιτικής.

«ΚΟΦΤΟ...»
Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια η κα Νικολάκου και δευτερολογώντας, είπε ότι ο κ. Πετράκος έχει σοβαρό πρόβλημα, σημειώνοντας πως τον παρακολουθεί και έχει διαπιστώσει ότι δεν μιλάει στο περιφερειακό συμβούλιο, αν δεν πάρει εντολές από το τηλέφωνο.
Η αντίδραση του κ. Πετράκου, ήταν έντονη φωνάζοντας προς την κα Νικολάκου: «κόφτο αυτή τη στιγμή».
«Το θράσος της κυρίας είναι απύθμενο», συνέχισε ο κ. Πετράκος και της ζήτησε να απαντήσει επί της ουσίας. Η κα Νικολάκου ανταπάντησε στον ίδιο τόνο έντασης φωνάζοντας στον κ. Πετράκο «Ποιος είστε εσείς που θα μου πείτε πότε θα απαντήσω; Πότε θα καταλάβετε ποια είναι η θέση σας; Είστε μοναχικός καβαλάρης!».

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ»
Την… συζήτηση για τα λιγνιτωρυχεία της Μεσσηνίας, έκλεισε ο κ. Τατούλης, μιλώντας για δημοσιογράφους που γυρνάνε από χωριό σε χωριό και τρομοκρατούν και αναφερόμενος σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της Μεσσηνιακής εφημερίδας «Ελευθερία».
Φυσικά, στο απυρόβλητο δεν έμεινε και ο κ. Πετράκος, τον οποίο ο κ. Τατούλης χωρίς να τον κατονομάζει, τον αποκάλεσε αργόσχολο, μιλώντας για αυτούς που είναι αποσπασμένοι σε βουλευτή στη Βόρεια Ελλάδα.
Και με όλα αυτά τα ωραία η συζήτηση για τα λιγνιτωρυχεία, ολοκληρώθηκε και η συνεδρίαση συνεχίζεται με το πρόβλημα που υπάρχει με τα δύο πυρηνελαιουργεία στο Μελιγαλά Μεσσηνίας.
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου