Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

06.12.2012

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΟΡΙΣΤΑ ΦΟΒΙΚΑ “ΠΟΛΙΤΙΚΑ” ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ

Επιτροπή Ιδεολογίας Κ.Α.Π. - Σπίθα

Σε ένα παραλήρημα αντι-Θεοδωρακισμού, ο κ. Δημήτρης Καζάκης διαστρεβλώνει, όπως συνηθίζει, το λόγο του Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου να αυτοπροβληθεί.
Τολμά να αμφισβητεί τη δημοκρατικότητα,την αγωνιστικότητα και τον πατριωτισμο του Μίκη Θεοδωράκη. Καθώς δεν κατανοεί την πολιτική του σκέψη, μέ ένα δαιδαλώδη και ακατάληπτο λόγο, θέτει προβοκατόρικα ρητορικά ερωτήματα.

Ο πατριώτης αγωνιστής Μίκης Θεοδωράκης, δεν αναλύεται σε μία και μόνο συνέντευξη αλλά με το σύνολο της αγωνιστικής του δράσης, του πολιτικού του λόγου και της πολιτισμικής του προσφοράς, από το 1939 έως σήμερα.
Δυσνόητος ο λόγος του για εκκολαπτόμενους “πολιτικούς” του υπάρχοντος εξαρτημένου πολιτικού συστήματος και της πρακτικής της εκλογικής αναμέτρησης για την ... ανατροπή του κατεστημένου.

Κύριε Καζάκη, κατά την προσφιλή σας τακτική, και αυτό είναι άξιον ερεύνης, δημιουργείτε για πολλοστή φορά γκρίζα δημοσιογραφία, χωρίς στοιχεία τεκμηρίωσης. Γι'αυτό απαντείστε ευθέως :
Από πού αντλείτε την είδηση ότι “οι ΗΠΑ πριμοδοτούν αδρά επιστήμονες και μή ώστε να αναδείξουν την ΑΟΖ ως πρώτιστο μέλημα, ως κυρίαρχο ζήτημα που επισκιάζει την ανοικτή πληγή των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, την οποία οι ίδιες την άνοιξαν και την συντηρούν δια μέσου της τουρκικής αδιαλλαξίας”.

Οι επιστήμονες, δεν έχουν όνομα; Οι “και μή” ποιοί είναι; Γιατί τέτοιου είδους δημοσιογραφία και πληροφόρηση, θυμίζει ολίγον από σαλάτα και οι πολιτικές σαλάτες, κ. Καζάκη, είναι το πρώτο πιάτο του συστήματος.
Είναι λογικό να σας τρομάζει και εσάς και την Deutsche Bank, γιατί μερικά πράγματα σε αυτή τη χώρα πάνε πακέτο...

Αναρωτιέστε τί είναι η ΑΟΖ; Αποκαλείτε την αποκλειστική οικονομική Ζώνη, ως νέο μαντζούνι;

Επειδή δεν είμαστε γιατροί και δεν ασχολούμαστε με γιατροσόφια, σας απαντάμε με πολιτικούς όρους:
Αυτό που εσείς αποκαλείτε ως νέο μαντζούνι, αναγνωρίστηκε διεθνώς για πρώτη φορά το 1982.

Η Ελλάδα δεν έχει ορίσει ακόμα ΑΟΖ με καμιά γείτονα χώρα, αν και έχει το δικαίωμα να το πράξει, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και τη Διεθνή Νομοθεσία.

Κύριε Καζάκη, οι υποτελείς των συμφερόντων – στους οποίους δεν τολμάτε να αναφερθείτε - ευχαριστούσαν μονίμως τους Αμερικάνους και δημιουργούσαν καθημερινά Ίμια.

Η πατριωτική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα εκλέξει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, θα κάνει πράξη την θέσπιση της ΑΟΖ.

Η οριοθέτηση είναι άλλο θέμα, που αφού αποκτήσετε την διπλωματική γνώση βάσει του Διεθνούς Δικαίου, θα μπορέσουμε ευχαρίστως να το συζητήσουμε.
Στην αοριστία και στον κυκεώνα των πολιτικών ύβρεων που εξαπολύετε στο πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη, απαντά η ίδια σας η πρακτική.

Κατά το κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη και του Μανώλη Γλέζου στις 12/2/2012, στην μεγάλη διαδήλωση με πρόταγμα την απελευθέρωση της πατρίδας και την ώρα που
τα ΜΑΤ ψέκαζαν με χημικά τους δύο αγωνιστές και το λαό, εσείς που είσασταν; Μήπως ψάχνατε “συνομωσίες πέραν του Ατλαντικού”;

Αλλά για να έρθουμε ξανά στην πατρίδα, γιατί τα υπερατλαντικά ταξίδια κοστίζουν, θα πρέπει να πούμε ότι είναι άλλο η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και άλλο να αναλώνεσαι σε χουντικές σκιές για να αυτοηρωοποιηθείς.

Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν έχει παράσημο μόνο την οικουμενικότητα της μουσικής του αλλά και τις διώξεις του από πραγματικές χούντες που πολέμησε με σημάδια σε όλο του το κορμί. Η μονολιθικότητα και η εσωστρέφεια, δεν ενώνει τη βάση του λαού αλλά μπαίνει στο δόγμα του διαίρειν και βασίλευε, αφήνοντας αλώβητο τον ενωμένο καταστροφικό καπιταλισμό. Ποιοί πραγματικά πριμοδότησαν το διαίρειν και βασίλευε, βρίσκεται στα εκλογικά αποτελέσματα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Περαιτέρω γραφή και ανάλυση είναι περιττή γιατί τα παλαιοκομματικά πουλόβερ που φοριούνται εδώ και χρόνια συντηρούνται από τις ναφθαλίνες του συστήματος και εμείς δεν θα παίξουμε το ρόλο του χρονοντούλαπου της παλαιοκομματικής ιστορίας. Γιατί όταν κάποιοι σταμάτησαν να φωνάζουν “έξω από το Νάτο”, “έξω από την ΕΟΚ” και απόλαυσαν στην κυριολεξία την υλιστική παγίδα του αμερικάνικου ονείρου που θέσπισε το σύστημα, η μοναδική φωνή αντίστασης ιστορικά αποδεδειγμένο ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης.


Τον Φεβρουάριου του 2010 ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξή στο ερώτημα: “Σας ενοχλεί ότι κάποιοι προσπαθούν να σας κάνουν γραφικό πατριώτη;” είχε απαντήσει :
“Ποιός μπορεί να μου τα κάνει αυτά τα πράγματα;
Κοιτάξτε κάτι: τώρα να σας πω καμιά βαρειά κουβέντα;
Επειδή είμαι λίγο απότομος άνθρωπος και η ράτσα μου είναι τέτοια, είμαστε Κρητικοί όλοι, μαχαιροβγάλτες, είμαστε κακοί άνθρωποι, βοσκοί είμαστε, και εγώ έχω μέσα μου τον βοσκό ... Σκουλίκια είναι αυτοί όλοι, γιατί να με ενοχλήσει ένα σκουλίκι, που μιλάει για μένα έτσι;

Δεν είναι κάτι σοβαρό ... Εγώ έχω γράψει τουλάχιστον 20 θεωρητικά πολιτικά βιβλία, όταν στην Ελλάδα κανείς δεν μου έχει κάνει την τιμή να τα σχολιάσει και να τα κριτικάρει, κανείς, κανείς... ή θα με βρίσει ή θα σιωπήσει... Από το 1974 έως σήμερα ύβρεις, λάσπη, σιωπή. Τίποτε άλλο.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου