Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Αιολικό πάρκο με 6 ανεμογεννήτριες στην "Αμυγδαλίτσα" του Δήμου Πύλου-Νέστορος



ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ !!
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!
Από εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Τέλος του 2012 με αρχές του 2013 θα είναι έτοιμο και θα ξεκινήσει η λειτουργία του πρώτου αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Μεσσηνία, στη θέση "Αμυγδαλίτσα" μεταξύ των πρώην Δήμων Παπαφλέσσα και Νέστορος. Αυτό τόνισε στην "Ε" ο Νίκος Δεληγιώργης, διευθύνων σύμβουλος της επενδύτριας εταιρείας "Δέλτα Αιολικά Πάρκα Δυτικής Πελοποννήσου Α.Ε.", επισημαίνοντας πως οι εργασίες για τη δημιουργία του σταθμού θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι.
Ο κ. Δεληγιώργης ανέφερε ότι «βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της αδειοδότησης. Απομένουν δασικά και κάποιες αδειοδοτήσεις από την Περιφέρεια γραφειοκρατικού χαρακτήρα. Το πιο σημαντικό είναι ότι η έγκριση περιβαλλοντικών όρων υπάρχει από καιρό».
Για τη στάση της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης που συνήθως αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε μια περιοχή, μίλησε με τα καλύτερα λόγια, παρατηρώντας: «Οι άνθρωποι είναι φιλικοί. Μας έχουν βοηθήσει. Χωρίς το Δήμο Παπαφλέσσα δε θα κάναμε τίποτα. Ηταν καταλυτική η βοήθειά του από την αρχή. Και ο Δήμος Πύλου - Νέστορος είναι δίπλα μας και βοηθάμε και μεις.
Είναι τόσες οι γραφειοκρατικές δυσκολίες, που αν δε βοηθήσει ο ένας τον άλλον, δε γίνεται τίποτα».
Για τη συγκεκριμένη περιοχή ο διευθύνων σύμβουλος της επενδύτριας εταιρείας είπε: «Είναι μια περιοχή που έχει ικανοποιητικό αέρα. Δεν έχουμε άλλες χρήσεις ανταγωνιστικές στην περιοχή. Συγκεντρώνει όλα όσα πρέπει να έχει ένα αιολικό πάρκο».
Σύμφωνα με την απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων από τον τότε περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη τον Οκτώβριο του 2010, το αιολικό πάρκο στην "Αμυγδαλίτσα" θα είναι ισχύος 12 MW και θα αποτελείται από 6 ανεμογεννήτριες, ονομαστικής ισχύος 2 MW η καθεμία. Η διασύνδεση του πάρκου με το σύστημα προτείνεται να γίνεται μέσω αποκλειστικής γραμμής μέσης τάσης 20 kW, που θα καταλήγει σε πύλη εισόδου στον υποσταθμό 150 kW της Πύλου. Το μήκος της γραμμής διασύνδεσης με τον υποσταθμό εκτιμάται σε περίπου 13 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου