''Ψεύτικες'' ελπίδες για το Δωρεάν σεμινάριο Γαστρονομίας
Του Γιάννη Μποζίκα.Απατηλές ελπίδες στους νέους ανθρώπους που διατρέχει η κρίση συνεχίζει να δίνει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με την περίφημη παρουσίαση για τα επικείμενα Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια γαστρονομίας για Μεσσήνιους επαγγελματίες της εστίασης που διοργανώνει
το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, από την Τρίτη 5 έως και την Πέμπτη 7 Μαρτίου, στην Costa Navarino. Η αλήθεια όπως αποτυπώθηκε μετά από τηλεφωνήματα αναγνωστών μας είναι ότι πολλά απέχουν από την πραγματικότητα. Πρώτα από όλα νέοι ηλικίας 25-40 ετών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης αλλά δεν εργάζονται λόγω της παρατεταμένης κρίσης, τους απάντησαν- η υπάλληλος του Επιμελητηρίου που έχουμε το όνομά της- ότι το σεμινάριο αφορά μόνο...όσους εργάζονται! Σε ερώτηση αν αυτό συνιστά διάκριση και πετούν απέξω όσους έχουν πτυχία αλλά δεν εργάζονται και θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους η απάντηση ήταν ότι..'έτσι είναι το πρόγραμμα'. Μάλιστα τηρείται λίστα προτεραιότητας και αν ορισμένοι δεν το παρακολουθήσουν, θα πάνε οι υπόλοιποι...
Η δεύτερη μεγάλη γκάφα αφορά στην μεταφορά των εκπαιδευομένων. Η μεταφορά παρότι την αναλαμβάνει το Επιμελητήριο θα γίνεται με λεωφορεία από την Μεσσήνη. Εδώ σε ερώτηση ανέργων πτυχιούχων γιατί η Τριφυλία παραμένει απέξω δεν υπήρξε απάντηση, αλλά ούτε το γεγονός ότι κάποιος θα αναγκαστεί να καλύψει την μεταφορά του με δικά του έξοδα! Προφανώς ορισμένοι θεωρούν ότι η Μεσσηνία...σταματά στην Μεσσήνη την ώρα που υποτίθεται ότι θέλουμε να αναβαθμιστεί το τουριστικό μας προιόν...
Η δεύτερη μεγάλη γκάφα αφορά στην μεταφορά των εκπαιδευομένων. Η μεταφορά παρότι την αναλαμβάνει το Επιμελητήριο θα γίνεται με λεωφορεία από την Μεσσήνη. Εδώ σε ερώτηση ανέργων πτυχιούχων γιατί η Τριφυλία παραμένει απέξω δεν υπήρξε απάντηση, αλλά ούτε το γεγονός ότι κάποιος θα αναγκαστεί να καλύψει την μεταφορά του με δικά του έξοδα! Προφανώς ορισμένοι θεωρούν ότι η Μεσσηνία...σταματά στην Μεσσήνη την ώρα που υποτίθεται ότι θέλουμε να αναβαθμιστεί το τουριστικό μας προιόν...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου