Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Συνέντευξη τύπου Στυλιανίδη (ΟΛΟΚΛΗΡΗ)


ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΧΘΕΣ Ο ΥΠ. ΕΣ. ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Δήμαρχοι: Δει δη χρημάτων...
Στυλιανίδης: Ουδέν σχόλιο για εκλογές...

 16/02
Τα διαχειριστικά θέματα των δήμων και τις οικονομικές τους δυσκολίες έθεσαν οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας στον υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη ο οποίος επισκέφθηκε χθες την Τριφυλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δήμαρχοι του ζήτησαν επιπλέον πόρους για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των δήμων τους.

Στη σύσκεψη, η οποία έγινε χθες το απόγευμα στο γραφείο του Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, συμμετείχαν μόνο οι Μεσσήνιοι δήμαρχοι(Τριφυλίας Κ. Κόλλιας, Καλαμάτας Π. Νίκας, Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρης,Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλος, Δ. Μάνης. Δ. Γιαννημάρας, Οιχαλίας Φ. Μπάμης) και ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο πρόεδρος της Τ.Ο. Ν.Δ. Κυπαρισσίας Γιώργος Φωτεινός και το στέλεχος της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Στυλιανίδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Αναφέρθηκε στους μήνες που προηγήθηκαν από τις τελευταίες Εθνικές εκλογές λέγοντας ότι υπήρχε μεγάλα οικονομικά ανοίγματα των δήμων,τονίζοντας πως 74 Δήμοι ήταν υπό κατάρρευση και θα δημιουργούσαν μεγάλο πιστωτικό πρόβλημα.

«Στο τέλος του 2012εισπράχθηκαν από την αυτοδιοίκηση περί τα 300 εκατομμύρια ΣΑΤΑ για αναπτυξιακά έργα της προηγούμενης τριετίας, 237 εκατομμύρια παρακρατηθέντες φόροι από το παρελθόν, 255 εκατομμύρια για τους πρώτους 42 προβληματικούς δήμους και θα εισπραχθούν άλλα 300. Δίνουμε μάχη για να συνεχιστεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», σημείωσε ο υπουργός.

Ανέφερε ακόμα ότι από την εκταμίευση των ΚΑΠ και στους 6δήμους εισπράχθηκε το ποσό των 23,8 εκατομμυρίων ευρώ, παρακρατηθέντες φόροι4,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δόθηκαν για λειτουργικά σχολείων και μισθώματα 895.000ευρώ, για λειτουργία ΚΕΠ 300.000 ευρώ, για Προνοιακά επιδόματα 9 εκατ. ευρώ και για μεταφορά μαθητών και σχολικούς τροχονόμους 340.000 ευρώ. Από τη ΣΑΤΑ του2012 εκταμιεύτηκαν 4,5 εκατ. ευρώ και 278.000 για επισκευή και συντήρηση σχολείων.
«Για το 2013, η ΣΑΤΑ για τεχνικά έργα άρχισε να τρέχει από τον Ιανουάριο και ανέρχεται σε 352.000 ευρώ και για τους 6 δήμους», εξήγησε ο κ. Στυλιανίδης.


«ΚΛΕΙΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ»ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Ερωτηθείς ο κ. Στυλιανίδης για το αν θα ανοίξει η Αρχιτεκτονική του Καλλικράτη, είπε ότι αυτή την στιγμή δεν μπορεί να ανοίξει τέτοιο θέμα καθώς η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες.Προέχει να σπάσει η γραφειοκρατία και να λειτουργήσει πιο καλά ο δήμος.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Στυλιανίδης απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του. «Για την κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει τέτοιο θέμα», επανέλαβε. «Υπάρχει κάποια πρόταση μετά από απόφαση από την ΕΝ.ΠΕ. και την ΚΕΔΕ». Για να καταλήξει: «Είναι πολιτικό θέμα, νομικό με διάφορες διαστάσει που θα συζητηθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου