Διονύσης Αλευράς - μέλος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ: "Σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων στην αυτοδιοίκηση"
"Αν δεν υπάρχει έκτακτη κοινωνική ή πολιτική περίσταση, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας", εκτιμά ο Διονύσης Αλευράς, που εξελέγη μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, κατά το πρόσφατο συνέδριό του. Σε συνέντευξή του στην "Ε" υποστηρίζει ότι τότε η ψήφος θα είναι ψήφος λογικής και «το ΠΑΣΟΚ υπό αυτές τις συνθήκες θα καταγράψει ένα εξαιρετικά σημαντικό υψηλό ποσοστό».
Παρατηρεί πως στις εκλογές της αυτοδιοίκησης «θα πρέπει να επιτευχθούν μέγιστες δυνατές κοινωνικές συμπορεύσεις και συγκλίσεις δυνάμεων σε προοδευτική κατεύθυνση, με πρόσωπα που αποδεδειγμένα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν λύση». Ο Διον. Αλευράς, που δεν αποκλείει να είναι υποψήφιος βουλευτής αν του ζητηθεί, δηλώνει αναρμόδιος να χαρακτηρίσει πολιτικά τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κι εκτιμά ότι οι συνθήκες που θα επικρατούν, όταν γίνουν οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση, θα αναδείξουν και τα πρόσωπα». Τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, δηλώνοντας ότι «έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της μεταπολίτευσης των μονοκομματικών κυβερνήσεων».
Υποστηρίζει ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην κυβέρνηση για λόγους εθνικής ευθύνης και κρίνει πως «ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι μια ηγεσία επαρκέστατη, ένας ηγέτης μακράς πνοής με εθνικό και ευρωπαϊκό ακροατήριο». Επιδοκιμάζει τη ΔΗΜΑΡ, αποδοκιμάζει το ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει ότι «δεν μπορείς να εμφανίζεις κοινωνικό πρόσωπο με δανεικά»
Συνέντευξη στο Γιάννη Σινάπη
- Πώς βγαίνει το ΠΑΣΟΚ από το πρόσφατο συνέδριό του; Ποια είναι η αποτίμηση που κάνετε;
«Ολοκληρώθηκε μια διαδικασία με θετικό περιεχόμενο και με μία αφετηρία αναγέννησης της παράταξης απολύτως καθαρή και προσδιορισμένη. Υπάρχει μια ηγεσία μακράς πνοής, εξελέγη ένα νέο όργανο, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, ριζικά ανανεωμένο, με νέο στελεχικό δυναμικό. Μετά την εκλογή του γραμματέα θα ακολουθήσουν οι εκλογές στα περιφερειακά και νομαρχιακά όργανα. Επομένως το ΠΑΣΟΚ με νέα οργανωτική δομή ξεκινάει τον αγώνα της νέας πολιτικής περιόδου σ’ ένα περιβάλλον, όπου η χώρα χρειάζεται ένα σύγχρονο και δυνατό φορέα της Κεντροαριστεράς».
- Το ΠΑΣΟΚ θέλει να κάνει ανανέωση και φάνηκε στην πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη. Κάποιοι είπαν ότι αντιγράφει το ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή Τσίπρα. Είναι έτσι; Γιατί από την άλλη υπάρχουν και τα παλιά υλικά, εκείνα που κρατούν τον κόσμο σε απόσταση.
«Την ανανέωση την επιβάλλει η επιδοκιμασία και η ψήφος του εκλογέα. Νομίζω ότι στο συνέδριο την αναγκαιότητα αυτή την κατανόησαν οι σύνεδροι κι έστειλαν ένα μήνυμα ισχυρής ανανέωσης. Ταυτόχρονα, όμως, δε θα πρέπει το αίτημα αυτό να γίνει φετίχ. Νομίζω ότι μια όσμωση νέων στελεχών με έμπειρα και ικανά στελέχη που έχουν τη δυνατότητα προσφοράς ακόμα, είναι η καλύτερη συνταγή για αποτελεσματική πολιτική δράση».
- Αυτό σημαίνει παραμονή του Ευάγγελου Βενιζέλου για αρκετά χρόνια στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ;
«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξελέγη το Μάρτιο του 2012. Είναι πρόεδρος μόνο ενός έτους και μάλιστα σε συνθήκες εξαιρετικά δυσχερείς για τη χώρα και την παράταξη. Να σας πω ότι ένας πολιτικός ο οποίος υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε εάν είχε επιφυλαχθεί -καλώς έκανε και δεν επιφυλάχθηκε- να αποτελέσει όχι μόνο την εφεδρεία της παράταξης, αλλά και της χώρας. Μπήκε μπροστά στα δύσκολα προβλήματα και νομίζω ότι συνέβαλε καθοριστικά με το ειδικό πολιτικό βάρος που διαθέτει για την ομαλοποίηση των στοιχημάτων που είχαν τεθεί στη χώρα. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι μια ηγεσία επαρκέστατη, ένας ηγέτης μακράς πνοής με εθνικό και ευρωπαϊκό ακροατήριο».
- Πού εκτιμάτε ότι θα κριθεί; Στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν;
«Δε νομίζω ότι τίθεται τέτοιο θέμα».
- Σε περίπτωση που οι εκλογές γίνουν το 2014 και το ΠΑΣΟΚ παραμείνει χαμηλά, παραμένει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ηγεσία;
«Είναι μια ερώτηση καθαρά υποθετική. Η αίσθησή μου είναι ότι αν δεν υπάρχει έκτακτη κοινωνική ή πολιτική περίσταση, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Επομένως ο πολίτης θα έχει ανακτήσει τη χαμένη νηφαλιότητα και ψυχραιμία του και άρα η ψήφος του θα είναι ψήφος λογικής τότε και όχι ψήφος διαμαρτυρίας. Σας διαβεβαιώ ότι το ΠΑΣΟΚ υπό αυτές τις συνθήκες θα καταγράψει ένα εξαιρετικά σημαντικό υψηλό ποσοστό. Δεν μπορούμε να μιλάμε για θέμα ηγεσίας. Γιατί δεν τίθεται από τα πράγματα, το ΠΑΣΟΚ ούτε τώρα ούτε στο εγγύς μέλλον το απασχολεί θέμα ηγεσίας».
- Το ΠΑΣΟΚ μόνο του στις επόμενες εκλογές ή σε συνεργασία με άλλα κόμματα της Κεντροαριστεράς; Ο κ. Βενιζέλος επιμένει σε συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, που είναι αρνητική.
«Η συνθετότητα και η πολυπλοκότητα των προβλημάτων της χώρας απαιτεί συμπορεύσεις και συμπλεύσεις. Απαιτεί συνθέσεις και συγκλίσεις πάνω σε ιδεολογικό και προγραμματικό πρόταγμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει απευθύνει εδώ και καιρό σταθερή, αυθεντική και ανυπόκριτη πολιτικά πρόταση στο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς για συμπόρευση στο κοινωνικό πεδίο και στο πολιτικό πεδίο ενόψει των προσεχών εκλογών που θέλουμε να είναι στο τέλος της τετραετίας. Είδατε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Mega ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ακόμα και το θέμα του επικεφαλής ισχυρίστηκε και απέδειξε ότι είναι σε δεύτερη μοίρα. Ενδιαφέρει τον πρόεδρο και το ΠΑΣΟΚ να υπάρξει και να εξασφαλιστεί αυτή η πολιτική συμπόρευση χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς λογικές του παρελθόντος, σ’ ένα πεδίο προγραμματικής πρότασης εφικτών και ρεαλιστικών πολιτικών λύσεων. Γιατί νομίζω ότι ο τόπος αυτά ζητάει. Το κόμμα της ΔΗΜΑΡ είναι μία αριστερή δύναμη ρεαλισμού και όχι ουτοπίας, αντιδημαγωγική και αντιλαϊκιστική, με την οποία το ΠΑΣΟΚ κάλλιστα μπορεί να συμπορευτεί».
- Αυτό σημαίνει ότι αποκλείεται η συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ;
«Δεν υπάρχει -προσωπική μου εκτίμηση είναι- κανένα πεδίο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί το πολιτικό παρελθόν στον παρόντα χρόνο. Είναι ένα κράμα αντιφατικών πολιτικών απόψεων που ποτέ δεν έχουν συντεθεί και δεν συντίθενται. Ενα κόμμα σύγχρονα δημαγωγικό που υιοθετεί άκριτα όλα τα κοινωνικά αιτήματα από όπου και αν προέρχονται».
Παλαιό ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Μοιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, είναι το ΠΑΣΟΚ του ’81 και της δεκαετίας του ’80;
«Δεν υπάρχει καμία σχέση και όποιος επιχειρεί να υποκαταστήσει είτε πρόσωπα είτε κόμματα που αναδύθηκαν σε ιστορικές περιόδους, εκείνο που μπορεί να πετύχει είναι να φαντάζει ο εαυτός του καρικατούρα της εποχής. Είναι ανόμοια πράγματα. Πρέπει και οι συμπολίτες μας, οι Ελληνες πολίτες να αποκτήσουν άλλη πολιτική κουλτούρα. Πρέπει να συνηθίσουμε την ιδέα των κυβερνήσεων συνεργασίας. Αυτό είναι αναγκαίο, όταν υπάρχουν τεράστια και σοβαρά προβλήματα, όπως αυτά που αντιμετωπίζει η χώρα. Νομίζω ότι έχει ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος της μεταπολίτευσης των μονοκομματικών κυβερνήσεων. Πάμε σε άλλη εποχή, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ετοιμαστεί. Ξεκαθάρισε και διευκρίνισε απολύτως την αφετηρία του, έχει πολύ δρόμο μπροστά του, αλλά νομίζω ότι έχει διάθεση και ικανότητα να τα καταφέρει».
- Το ζήτημα για το ΠΑΣΟΚ και για τη ΔΗΜΑΡ με τη συμμετοχή σε αυτή την κυβέρνηση, είναι η απομάκρυνση από την κοινωνία, πολύ περισσότερο το ΠΑΣΟΚ που είχε κυβερνητικές ευθύνες. Πώς το ΠΑΣΟΚ θα ξανάρθει κοντά στην κοινωνία, σβήνοντας το κακό παρελθόν;
«Το ΠΑΣΟΚ επειδή διαχειρίστηκε κυβερνητικές ευθύνες επί μακρόν στην περίοδο της οικονομικής κρίσης της χώρας αναδέχθηκε όλα τα αμαρτήματα της Μεταπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ θα ήθελε να απολαμβάνει τη μοναξιά της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης και να μην αναδέχεται κανένα κόστος. Συμμετέχει στην κυβέρνηση για λόγους εθνικής ευθύνης».
Οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ
- Εχει ευθύνη το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι σαν το ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά που δεν κυβέρνησαν ποτέ...
«Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε, αναδέχεται την όποια ευθύνη του αναλογεί, αλλά δεν είναι δυνατόν να αναδεχθεί όλα τα αμαρτήματα του μεταπολιτευτικού συστήματος».
- Αυτό σημαίνει ότι η Ν.Δ. δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες της;
«Τις ευθύνες τις αποδίδει ο ελληνικός λαός. Ενα πολιτικό έλλειμμα είναι καταλογιστέο στις δυνάμεις εκείνες που κυβέρνησαν από τη Μεταπολίτευση έως σήμερα. Και υπήρχαν λάθη και ραθυμίες και αστοχίες και παλινωδίες. Θέλω να διαφοροποιηθώ λίγο και να τονίσω ότι η μεταπολιτευτική περίοδος ήταν η ευτυχέστερη περίοδος της Ελλάδας. Από το 1981 έως το 2007 ήταν η ευτυχέστερη, με λάθη, ανακολουθίες και αντιφάσεις, αλλά η καλύτερη περίοδος στη σύγχρονη ιστορία μας».
- Αυτά πληρώνουμε όμως τώρα.
«Αυτά πληρώνουμε, αλλά πέρα από τα λάθη του πολιτικού προσωπικού αναδείχθηκαν και παραδοξότητες στην πολιτική ζωή και καθυστερήσεις που έπρεπε να τις έχουμε διορθώσει μόνοι μας. Ομως, το πρόβλημα που βιώνουμε εμείς σήμερα δεν είναι χαρακτηριστικό της χώρας μας μόνο. Το πρόβλημα αυτό το βιώνει όλη η ευρωζώνη, η Ισπανία, η Ιταλία, ακόμα και η Γαλλία. Επομένως μιλάμε για ένα δομικό σύνθετο πρόβλημα του συγκεκριμένου πολιτικού οικονομικού συστήματος, το οποίο όμως εξακολουθεί να παραμένει το μόνο -βεβαίως με αναγκαίες διορθώσεις- που μπορεί να δίνει λύσεις στα προβλήματα του κόσμου».
- Αναγκαίες διορθώσεις ή ανατροπές ριζικές που χρειάζονται στη δομή και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης;
«Ασφαλώς, να του δώσουμε αυτόν τον προσδιορισμό. Η Ευρώπη οφείλει να είναι διαφορετική. Αν στον πολιτικό συσχετισμό της Ευρώπης επικρατούσαν όταν ενέσκηψε η κρίση στην Ελλάδα άλλες πολιτικές δυνάμεις, μπορεί και η συνταγή να ήταν καλύτερη και αποτελεσματικότερη. Επομένως το ΠΑΣΟΚ και η χώρα οφείλει να έχουν κι έχουν ένα σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, η χώρα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη και τη ζώνη του ευρώ. Το κόμμα το δικό μας έχει σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, θέλουμε όμως η Ευρώπη να μεταλλαχθεί, να γίνει καλύτερη. Να περάσουμε στην Ευρώπη της σύγκλισης των εθνικών συμφερόντων και ταυτόχρονα στην Ευρώπη των λαών».
- Εκτιμήσατε προηγουμένως ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία. Τι σας κάνει να είστε τόσο αισιόδοξος; ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εκφράζουν διαφωνίες σε κάποια ζητήματα. Η κατάσταση δε βελτιώνεται παρά τα μέτρα και η τρόικα ζητάει 25.000 απολύσεις.
«Αυτό όντως είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Η χώρα έχει μεγάλο ποσοστό ανεργίας, όμως, έχουμε αποτρέψει τα χείριστα. Η κατάσταση είναι δύσκολη, απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, αλλά νομίζω ότι έχουμε οριστικά αποσοβήσει έναν κίνδυνο που μας άγγιξε και που θα μας οδηγούσε στον απόλυτο εφιάλτη, στην απόλυτη καταστροφή. Και αυτό θα ήταν η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη, η ασύντακτη χρεοκοπία με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εκτός από την έλευση των χρημάτων πρέπει να γίνουν και πολλά πράγματα εσωτερικά. Πρέπει να πάρουμε όλες εκείνες τις αναγκαίες αποφάσεις, που διορθώνουν καταστάσεις ετών. Πρέπει να πάμε σε διαρθρωτικές μεταβολές στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, στη δομή της λειτουργίας της. Πρέπει να πάμε σε αποκρατικοποιήσεις. Αγκυλώσεις και λογικές στείρες και πολύ κοστοβόρες που χρόνια επικρατούσαν, πρέπει να τις αλλάξουμε».
- Το πιο σημαντικό, το χτύπημα της φοροδιαφυγής δε γίνεται. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν προβλέπει τίποτα, το παραπέμπει στο μέλλον, στις καλένδες. Η λίστα Λαγκάρντ δεν αξιοποιείται...
«Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα. Καταρχάς επί των δικών μας ημερών ως κυβέρνηση και επί υπουργίας Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου έγιναν πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Ηρθη το τραπεζικό απόρρητο, συστήθηκε ο θεσμός του οικονομικού εισαγγελέα. Γίνονται εξαντλητικοί έλεγχοι οικονομικής βάσης. Κόσμος παραπέμπεται στον εισαγγελέα και οδηγείται στις φυλακές. Αυτά πρέπει να τα δούμε χωρίς ταραχή και με ηρεμία, Γιατί δεν πρέπει να περάσουμε σε κλονισμό του συνταγματικού μας πολιτισμού και του δικαιικού μας συστήματος».
- Ο κόσμος, όμως, περιμένει να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες. Μια ζωή το ακούει, αλλά δεν το βλέπει, ούτε και τώρα.
«Είναι ένα αίτημα δίκαιο κυρίως από τις κοινωνικές κατηγορίες που έχουν σοβαρά προβλήματα, αλλά σας λέω ότι η κατεύθυνση είναι προς τα εκεί. Θα υπάρξει έλεγχος της φοροδιαφυγής, του παράνομου πλουτισμού και νομίζω ότι τα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται. Πρέπει να έχουμε υπομονή, η χώρα θα ανακτήσει την κανονική της λειτουργία, θα βρει το βηματισμό της με τη βοήθεια των πολιτών. Ο ελληνικός λαός άντεξε, έδωσε τα πάντα, εξακολουθεί κι έχει προσδοκία. Πρέπει το πολιτικό προσωπικό, η κυβέρνηση να επιταχύνει το βηματισμό της και πρέπει επειδή στον παρόντα χρόνο δεν μπορούμε να μιλάμε -δυστυχώς προκειμένου να είμαστε ειλικρινείς- για άσκηση κοινωνικών πολιτικών. Δεν μπορείς να εμφανίζεις κοινωνικό πρόσωπο με δανεικά. Γιατί τότε το πρόσωπό σου είναι προσωπείο. Πρέπει λοιπόν η χώρα να ανακτήσει τη σταθεροποίηση της οικονομίας της και πρέπει σιγά - σιγά να διαχυθεί χρήμα σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και σε ομάδες που έχουν περισσότερο ανάγκη. Γι’ αυτό εμείς θέλουμε αυτή η κυβέρνηση, η συναινετική, παρά τις επιμέρους διαφορές, να πάει μακριά. Να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της και μετά να ασκηθούν εκείνες οι πολιτικές που αποβαίνουν προς όφελος των ευπαθών ομάδων».
- Με δεδομένο ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο του 2014, πώς βλέπετε τα πράγματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας;
«Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είτε σε επίπεδο δήμων είτε σε επίπεδο Περιφέρειας θα επικαθοριστούν από γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, αν επισυμβούν. Ακόμα έχουμε θέματα, έχουμε προβλήματα, θέλουμε την πολιτική και κοινωνική ισορροπία και όταν έρθουν αυτές οι στιγμές θα τα δούμε. Στις εκλογές της αυτοδιοίκησης και στο παρελθόν, πολλώ δε μάλλον τώρα που υπάρχουν πολλά ζητήματα ανοιχτά, θα πρέπει να επιτευχθούν μέγιστες δυνατές κοινωνικές συμπορεύσεις και συγκλίσεις δυνάμεων σε προοδευτική κατεύθυνση, με πρόσωπα που αποδεδειγμένα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν, να δώσουν λύση».
- Είναι ένα τέτοιο ο κ. Τατούλης; Ηταν ένα πείραμα το 2010.
«Δεν έχω την αρμοδιότητα να χαρακτηρίσω πολιτικά τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Εχω την εντύπωση ότι οι συνθήκες που θα επικρατούν, οι κοινωνικές και πολιτικές, το συγκεκριμένο χρόνο, θα αναδείξουν και τα πρόσωπα».
- Ο Διονύσης Αλευράς επανήλθε στην πολιτική, στα κομματικά δρώμενα. Θα επανέλθει και ως υποψήφιος βουλευτής ή υποψήφιος στην αυτοδιοίκηση;
«Θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή και ευθύνη την εκλογή μου στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Και θέλω να ευχαριστήσω όλες τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ του νομού που παρευρέθηκαν, που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου και στον πολιτικό λόγο που εξέπεμψε. Είμαι πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο χώρο, έχω τιμηθεί, έχω εργαστεί. Τι μπορώ να σας αποκλείσω. Δεν είναι στις προθέσεις μου να ασχοληθώ ούτε με το Δήμο Καλαμάτας, ούτε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εχω πολύ μεγάλο σεβασμό στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και η συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ την περίοδο 2006 - 2010 με ωφέλησε πολιτικά και συνέβαλε και στη διαπαιδαγώγησή μου την αυτοδιοικητική. Εχω τη δουλειά μου, έχω υποχρεώσεις πολλές, είμαι ενεργό μέλος της παράταξής μου, θα συμβάλλω σε οργανωτικό επίπεδο και στο νομό και όπου αλλού ταχθώ».
Πάει για βουλευτής;
- Και αν σας ζητηθεί να είστε υποψήφιος;
«Δεν αποκλείεται τίποτα, θέλω να είμαι καθαρός. Δεν είναι, όμως, κάτι που είναι στο μυαλό μου ως απόφαση, ως επιλογή. Μου αρκεί η ιδιότητά μου αυτή. Εχω διάθεση και δυνατότητα να εργαστώ, με ενδιαφέρει αυτό».
- Στη νέα Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ θα μπουν καινούργια πρόσωπα;
«Θα σας πω την προσωπική μου άποψη, δεν ξέρω ποιοι θα επιδιώξουν να εκτεθούν. Νομίζω ότι η όσμωση, ο συνδυασμός δοκιμασμένων έντιμων και καθαρών στελεχών με τις νέες δυνάμεις που έρχονται στο προσκήνιο, είναι μια πολύ καλή συνταγή για να πάμε ένα βήμα μπροστά».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου