Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Τον χορο της κοιλιας τον ξερουν?

Εγκαίνια από Σαμαρά αν αποδειχθεί βιώσιμο το Μέγαρο Χορού Γράφτηκε από τον 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Εγκαίνια του Μεγάρου Χορού από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μέσα στον φετινό χρόνο σχεδιάζει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
 

Ενα σενάριο, ωστόσο, που θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η μελέτη βιωσιμότητας για το Μέγαρο, που ο δήμαρχος ζήτησε να χρηματοδοτήσει η Εθνική Τράπεζα, θα δείξει ότι πράγματι η λειτουργία του είναι βιώσιμη.

Ο δήμαρχος δέχθηκε πάντως ότι τα πράγματα είναι δύσκολα -«είναι ευκολότερο να σχεδιάσεις και να κατασκευάσεις το Μέγαρο, απ’ όσο να το λειτουργήσεις» παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι με βάση το σκεπτικό αυτό ζήτησε -κατά την επίσκεψή του, προχθές Τρίτη, στην Αθήνα- από τον Αλέξανδρο Τουρκολιά, διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, να χρηματοδοτήσει το πιστωτικό ίδρυμα μελέτη βιωσιμότητας για το Μέγαρο Χορού.

Οπως είπε ο δήμαρχος, ο κ. Τουρκολιάς συναίνεσε στο αίτημα -«σύντομα θα έχουμε έναν μπούσουλα, για να μη λέει ο καθένας τα δικά του» πρόσθεσε ο Π. Νίκας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το Μέγαρο μπορεί να αξιοποιηθεί όχι μόνο για πολιτιστικούς σκοπούς, αλλά και να αναλάβει γενικότερο ρόλο, ως συνεδριακό αλλά και εκθεσιακό κέντρο.

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι η λειτουργία του Μεγάρου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, δεν συνιστά εγκαίνια, τα οποία -είπε- «θα γίνουν μέσα στον χρόνο, από τον πρωθυπουργό». Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/item/27120-megaro-xorou-kalamata-egainia-meleti-viosimotitas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου