Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Φτιάχνει... σκηνικό να πάει για δήμαρχος

Φτιάχνει... σκηνικό να πάει για δήμαρχος Γράφτηκε από την 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Για υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας προαλείφεται η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και επιτίθεται με αλαζονικό τρόπο στην "Ελευθερία", βρίσκοντας την ευκαιρία να δημιουργήσει σκηνικό προβολής της με ανοίκειες επιθέσεις σε βάρος της εφημερίδας μας. Χρησιμοποίησε διάφορες ανακρίβειες, όπως ότι η "Ε" είναι επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ ή πως της ζητούσε χρήματα για προεκλογικές καταχωρίσεις και η ίδια δικαιώθηκε δικαστικά - ενώ το θέμα δεν έχει ακόμα τελεσιδικήσει.
Μετά το τέλος της συνέντευξης υπήρξε συγχορδία από τα φερέφωνα της Περιφέρειας, τα οποία σιγοντάριζαν και υπερθεμάτιζαν στα όσα είπε η κ. Νικολάκου.
"Αποτελεί μεγάλη πολιτική πρόκληση η Καλαμάτα. Την αγαπάω πάρα πολύ", είπε η αντιπεριφερειάρχης σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση της Ρεβέκκας Σγουρέα (ΝΕΤ) σχετικά με το ενδιαφέρον της για το Δήμο Καλαμάτας. Και πρόσθεσε: "Είναι αναπτυσσόμενη, με προοπτικές, αλλά λείπει ο σχεδιασμός και το όραμα. Συνεχίζω να δουλεύω σκληρά δίπλα στον περιφερειάρχη και είναι τιμή μου".
Η κ. Νικολάκου επιβεβαίωσε το στήσιμο δικού της γραφείου στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, δυο-τρία γραφεία δίπλα από κείνο του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, καθώς και την παρουσία της σ’ αυτό τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Αφήνει ανοιχτή την απορία στον μεσσηνιακό λαό αν είναι επαρκής ο αντιπεριφερειάρχης Π. Αλευράς ή θέλει να τον ελέγξει, μπαίνοντας "καπέλο" στο κεφάλι του.
Η αντιπεριφερειάρχης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην "Ε", αναφερόμενη και σε παλιότερα ζητήματα με τα οποία βρέθηκε σε αντιπαράθεση με την εφημερίδα, απειλώντας πως δε θα επιτρέψει άλλη κριτική στο μέλλον. Μίλησε για μεγάλο προσωπικό πόλεμο, για μεγάλη δυσφήμηση από την "Ε" για τις μετακινήσεις της, και υποστήριξε ότι "δε θα επιτρέψω να παίξουν μικροπολιτικά και πολιτικά παιχνίδια". Χαρακτήρισε την "Ε"... επίσημο έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρίστηκε για τον εαυτό της ότι "κινούμαι μέσα στη νομιμότητα. Δε δέχομαι πολιτικό κουμανταδόρο να συνδιοικεί με την περιφερειακή αρχή" - θεωρώντας προφανώς ότι η κριτική είναι συνδιοίκηση.
Ανέφερε ακόμη ότι 3 συνεχιζόμενες 4ετίες την ψηφίζει ο λαός της Μεσσηνίας, έκανε λόγο για δυσφήμηση με εμμονή και υποστήριξε πως  ξεπεράστηκαν τα όρια. Αναφερόμενη μάλιστα σε παλιές αντιδικίες της με την "Ε", είπε "μου ζήταγε χρήματα, δικαιώθηκα στα δικαστήρια" -  αποκρύπτοντας φυσικά το γεγονός ότι επρόκειτο για προεκλογικές της καταχωρίσεις τις οποίες δεν πλήρωσε στην εφημερίδα, κι ότι το θέμα δεν έχει τελεσιδικήσει.
Ακόμη, πρόσθεσε ότι "θα μου δημιουργούσε οικογενειακό πρόβλημα", αναφερόμενη προφανώς στο θέμα των αδειών του συζύγου της από το ΙΚΑ.
Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη δικαστική διαμάχη της "Ε" με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, λέγοντας ότι "με μήνυσε γιατί δεν έπαιρνε πληρωμένες ανακοινώσεις, αλλά δεν έχω σχέση μ’ αυτά". Παραδέχτηκε δηλαδή ότι η "Ε" είχε αποκλειστεί από την Περιφέρεια, από τις πληρωμένες ανακοινώσεις που δικαιούτο - αποκρύπτοντας μάλιστα ότι η εφημερίδα μας δικαιώθηκε στα ασφαλιστικά μέτρα.
Η κ. Νικολάκου είπε ότι ακολουθεί πολιτική σύνεσης και σκληρής δουλειάς κι εκτίμησε πως θα ενταθούν οι ρυθμοί της επίθεσης και θα έχει απίστευτο πόλεμο... Παρατήρησε ότι "θέλουν" να περάσει η άποψη ότι σπαταλάει χρήματα, αλλά υποστήριξε πως η ίδια θα παραμείνει "άνθρωπος της καθημερινότητας".
Σχολίασε ότι ο συνδυασμός του Πέτρου Τατούλη "ήταν και θα παραμείνει ανεξάρτητος", ανέφερε πως "κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κατευθύνει τους πολίτες" και ισχυρίστηκε ότι "οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ακριβώς αντίθετο για τον Τατούλη στη Μεσσηνία", ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα. Είπε ακόμα ότι "οι ανεκπλήρωτοι πόθοι Πλεμμένου, αρχισυντάκτη και οποιουδήποτε άλλου δεν μπορούν να μεταφέρονται ως ειδήσεις".
Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση της Βίκυς Βετουλάκη από το "Θάρρος" για το τι λεφτά της ζήτησε η "Ε", η κ. Νικολάκου απάντησε ότι "μου ζήτησε 10.000 ευρώ για δημοσιεύσεις. Δημοσίευε τα δελτία Τύπου και μου ζήτησε χρήματα, μου έκανε αγωγή και το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν υπήρχε οφειλή" - αποφεύγοντας και πάλι να πει ότι επρόκειτο για προεκλογικές καταχωρίσεις (όταν ήταν υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) και τις οποίες ουδέποτε εξόφλησε.
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Σε ερώτησή μας για τις μετακινήσεις της από την Καλαμάτα στην Τρίπολη με επιστροφή, που κρίθηκαν μη νόμιμες από τον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, απάντησε πως "υπήρξε ένα έγγραφο από τον υπουργό ότι υπάρχει νομοθετικό κενό. Δεν υπήρχε ξεκάθαρη άποψη. Εντός των ημερών τακτοποιείται από τον νέο υπουργό".
Για τις οφειλές της Π.Ε. Μεσσηνίας σε καύσιμα που ξεπερνούν τα 30.000 ευρώ, υποστήριξε ότι "είναι διαδικαστικό πρόβλημα μ’ έναν προμηθευτή. Υπάρχει πλήθος προμηθειών που ελέγχονται αν είναι νόμιμες". Ανέφερε, όμως, ότι οι οφειλές δεν είναι μόνο για τις δικές της μετακινήσεις, αλλά και για τις μετακινήσεις υπηρεσιακών παραγόντων και υλικού. Δήλωσε δε ότι πλέον μετακινείται με το δικό της αυτοκίνητο, τη στιγμή που ο προσωπικός της οδηγός - υπάλληλος της Π.Ε., περίμενε απέξω για να τη μεταφέρει στην Τρίπολη...
Επιβεβαίωσε για το γραφείο που θα έχει στο Διοικητήριο ότι "θα  παραβρίσκομαι όσο συχνότερα μπορώ στη Μεσσηνία, δύο φορές τουλάχιστον την εβδομάδα για τα θέματα της αρμοδιότητάς μου". Και δικαιολογήθηκε γι' αυτό λέγοντας ότι "στην Π.Ε. Μεσσηνίας γίνεται το μεγαλύτερο έργο. Εχει πολύ μεγάλες προοπτικές. Αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης, αλλάζει η Μεσσηνία". Εκανε μάλιστα λόγο για 23.000 νέους τουρίστες από το αεροδρόμιο Καλαμάτας, σαν να τους έφερε εκείνη - λέγοντας μάλιστα πως ο αερολιμένας "εκσυγχρονίζεται με πάνω από 15 εκ. ευρώ".

Επίσης η κ. Νικολάκου ανέφερε ότι "όλοι οι οδικοί άξονες που έχουν μελετητική ωριμότητα θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Εχει ξεμπλοκάρει το Ρωμανού - Γαργαλιάνοι". Πρόσθεσε πως "βρέθηκαν χρήματα για να μελετήσουμε όλους τους οδικούς άξονες κι εξασφαλίστηκαν 2,5 εκ. ευρώ για μελέτη για το δρόμο Αρεόπολη - Καλαμάτα". Υποστήριξε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με τις δημοτικές αρχές και πως "μας ενδιαφέρει η ουσία κι όχι η ένταξη για την ένταξη".                                                       Πάνε για δήμαρχοι Γράφτηκε από τον 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΟΧΙ, δεν θέλει να "καπελώσει" η αντιπεριφερειάρχης Ντ. Νικολάκου τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Π. Αλευρά, όπως είπε η ίδια.
Γι’ αυτό κι έσπευσε στο γραφείο του με την ολοκλήρωση της συνέντευξής της. Πάντως μεταξύ σοβαρού κι αστείου δήλωσαν ότι η μία πάει για το Δήμο Καλαμάτας και ο άλλος για το Δήμο Οιχαλίας. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/stiles-sxolia/sxolia/item/27139-dimarxoi
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/27132-nikolakoy-ypopsifia-dimarxos-kalamatas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου