Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

αφου δεν μας εφερε ακτινολογο στο κεντρο υγειας Πυλου θα μας φερει διαστημικό κέντρο

Γεννηματά: Μελετάται η πρόταση δημιουργίας διαστημικού κέντρου στην Καλαμάτα                                  
Τη «σκοπιμότητα» της μετατροπής του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε βάση εκτόξευσης πυραύλων για τουριστικούς σκοπούς «εξετάζει, με δέουσα προσοχή, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας» όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώφη Γεννηματά. Συγκεκριμένα, σε γραπτή απάντησή της προς τον βουλευτή των
Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρο που έθεσε το ερώτημα, η υπουργός απάντησε: «Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει με τη δέουσα προσοχή τη σκοπιμότητα υλοποίησης τέτοιου τύπου επενδύσεων, εφόσον αυτές είναι υπαρκτές, εντός του πλαισίου των προβλέψεων της ισχύουσας νομοθεσίας».
Η κ. Γεννηματά ανακοίνωσε επίσης, την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη «Μεσσηνιακή Αμφικτυονία», μεταξύ των δραστηριοτήτων της οποίας είναι και η συνεργασία με τον καθηγητή αεροδιαστημικής Π. Παπαδόπουλο.
Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, με έδρα την Καλαμάτα είναι «το συλλογικό όργανο έκφρασης των μεσσηνιακών σωματείων της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Συμμετέχουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Μεσσηνίας καθώς και πολλοί ΟΤΑ της Μεσσηνίας», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.
Με το μνημόνιο, που υπογράφηκε στις 11 Νοεμβρίου 2013, αναφέρει η κ. Γεννηματά, συμφωνήθηκε «η αμοιβαία στήριξη Ελλήνων για σπουδές σε υψηλού κύρους εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού στους τομείς της αεροναυτικής, αεροδιαστημικής, την περιβαλλοντική επιστήμη κ.ά., ώστε εν συνεχεία η εμπειρία και η γνώση αυτή να επαναπατριστεί, παρέχοντας τη βάση για έναν νέο τομέα ανάπτυξης».
 Γεννηματά προς Καπερνάρο: "Εξετάζουμε τη σκοπιμότητα υλοποίησης της διαστημικής πύλης Καλαμάτας"Γράφτηκε από την 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η Φώφη Γεννηματά που απάντησε στον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέρει ότι εξετάζεται με προσοχή η σκοπιμότητα υλοποίησης τέτοιου τύπου επενδύσεων, εφόσον αυτές είναι υπαρκτές, εντός του πλαισίου της νομοθεσίας.
Αναγνωρίζει μάλιστα, τη σπουδαιότητα απόκτησης εθνικής τεχνογνωσίας αιχμής όπως η αεροδιαστημική και για αυτό το λόγο υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη «Μεσσηνιακή Αμφικτυονία», στις δραστηριότητες της οποίας είναι και η συνεργασία με τον καθηγητή αεροδιαστημικής κ. Παπαδόπουλο.
Με το μνημόνιο αυτό συμφωνήθηκε αμοιβαία στήριξη Ελλήνων για σπουδές σε υψηλού κύρους εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού στους τομείς της αεροναυτικής, αεροδιαστημικής, την περιβαλλοντική επιστήμη κ.α., ώστε εν συνεχεία η εμπειρία και η γνώση αυτή να επαναπατριστεί, παρέχοντας τη βάση για έναν νέο τομέα ανάπτυξης. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι το τρίτο υπουργείο που απαντά στην ερώτηση του Βασίλη Καπερνάρου.
Πηγή: antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου