Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Επιτέλους από αύριο σε διαβούλευση η ΜΠΕ για τα σκουπίδια

Επιτέλους από αύριο σε διαβούλευση η ΜΠΕ για τα σκουπίδια 26/11/2013
skoupidia6Στο πλαί­σιο της δι­α­δι­κα­σί­ας δι­α­βού­λευ­σης του έρ­γου «Ο­λο­κλη­ρω­μέ­νη Δι­α­χεί­ρι­ση Α­πορ­ριμ­μά­των Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου με ΣΔΙΤ» υ­πο­βλή­θη­κε σή­με­ρα Τρί­τη 26/11/2013 α­πό την Ει­δι­κή Υ­πη­ρε­σί­α Πε­ρι­βάλ­λον­τος του Υ­ΠΕ­ΚΑ η Με­λέ­τη Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κών Ε­πι­πτώ­σε­ων (ΜΠΕ) του έρ­γου στην Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου και σε άλ­λους φο­ρείς για τις προ­βλε­πό­με­νες α­πό το νό­μο ε­νέρ­γει­ες, σύμ­φω­να με το άρ­θρο 3 του Ν. 4014/2011, σε συν­δυα­σμό με το άρ­θρο 4 της ΚΥ­Α Η.Π.37111/2021/2003.
Πέ­ραν των προ­βλε­πό­με­νων δι­α­δι­κα­σι­ών, η Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου θα α­ναρ­τή­σει αύ­ριο στην ι­στο­σε­λί­δα της (w­ww.p­p­el.g­ov.gr) το σύ­νο­λο της Με­λέ­της Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κών Ε­πι­πτώ­σε­ων και των χαρ­τών και δι­α­γραμ­μά­των που τη συ­νο­δεύ­ουν, ού­τως ώ­στε να υ­πάρ­ξει η πλη­ρέ­στε­ρη κα­τά το δυ­να­τόν ε­νη­μέ­ρω­ση και συμ­με­το­χή.
Ό­πως πε­ρι­γρά­φε­ται στο δι­α­βι­βα­στι­κό της ΕΥ­ΠΕ/Υ­ΠΕ­ΚΑ οι ε­νέρ­γει­ες έ­χουν ως ε­ξής:
Το Πε­ρι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο Πε­λο­πον­νή­σου ο­φεί­λει να δη­μο­σι­ο­ποι­ή­σει τη ΜΠΕ και στη συ­νέ­χεια να α­πο­στεί­λει στην Ει­δι­κή Υ­πη­ρε­σί­α Πε­ρι­βάλ­λον­τος της Γε­νι­κής Δι­εύ­θυν­σης Πε­ρι­βάλ­λον­τος του Υ­ΠΕ­ΚΑ το φά­κε­λο με τη σχε­τι­κή γνω­μο­δό­τη­ση του Συμ­βου­λί­ου, τις γνώ­μες και προ­τά­σεις του κοι­νού και τα α­πο­δει­κτι­κά δη­μο­σι­ο­ποί­η­σης. Τα έ­ξο­δα δη­μο­σί­ευ­σης της σχε­τι­κής α­να­κοί­νω­σης στον Τύ­πο βα­ρύ­νουν το φο­ρέ­α του έρ­γου, ε­νώ οι ε­λά­χι­στες ε­νέρ­γει­ες στις ο­ποί­ες θα πρέ­πει να προ­βεί το Πε­ρι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο εί­ναι οι α­κό­λου­θες:

Εν­τός 5 η­με­ρών α­πό την πα­ρα­λα­βή του φα­κέ­λου της ΜΠΕ θα πρέ­πει να δη­μο­σι­ευ­τεί σε το­πι­κή και πε­ρι­φε­ρεια­κή ε­φη­με­ρί­δα α­να­κοί­νω­ση και πρό­σκλη­ση του εν­δι­α­φε­ρό­με­νου κοι­νού και του κοι­νού (ό­πως αυ­τά ο­ρί­ζον­ται στο άρ­θρο 19 του Ν. 4014/2011), για να λά­βουν γνώ­ση της ΜΠΕ και να δι­α­τυ­πώ­σουν τις α­πό­ψεις τους ε­πί του πε­ρι­ε­χο­μέ­νου της. Το πε­ρι­ε­χό­με­νο της α­να­κοί­νω­σης πε­ρι­γρά­φε­ται στο Πα­ράρ­τη­μα Β της ΚΥ­Α Η.Π.37111/2021/2003
Πα­ράλ­λη­λα η ως ά­νω α­να­κοί­νω­ση θα πρέ­πει να α­ναρ­τη­θεί και στον πί­να­κα α­να­κοι­νώ­σε­ων της Πε­ρι­φέ­ρειας.
Μέ­σα σε προ­θε­σμί­α ό­χι μι­κρό­τε­ρη των 30 η­με­ρών α­πό τη δη­μο­σί­ευ­σή της ως ά­νω α­να­κοί­νω­σης το εν­δι­α­φε­ρό­με­νο κοι­νό και το κοι­νό έ­χουν τη δυ­να­τό­τη­τα:
Να λά­βουν γνώ­ση ο­λό­κλη­ρου του πε­ρι­ε­χο­μέ­νου του φα­κέ­λου της ΜΠΕ. Το Πε­ρι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο ο­φεί­λει να θέ­τει στη δι­ά­θε­ση του εν­δι­α­φε­ρό­με­νου κοι­νού και του κοι­νού κά­θε σχε­τι­κό στοι­χεί­ο και να πα­ρέ­χει τις α­πα­ραί­τη­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες.
Να δι­α­τυ­πώ­σουν εγ­γρά­φως τη γνώ­μη τους και τις προ­τά­σεις τους, που πρέ­πει να εί­ναι ε­παρ­κώς τεκ­μη­ρι­ω­μέ­νες, και να τις δι­α­βι­βά­σουν προς την ΕΥ­ΠΕ/Υ­ΠΕ­ΚΑ και προς το Πε­ρι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο.
1.4.Με­τά την πα­ρέ­λευ­ση της α­νω­τέ­ρω προ­θε­σμί­ας δι­α­βι­βά­ζε­ται στην ΕΥ­ΠΕ/Υ­ΠΕ­ΚΑ φά­κε­λος, ο ο­ποί­ος πε­ρι­λαμ­βά­νει: α) τις δι­α­τυ­πω­θεί­σες γνώ­μες και προ­τά­σεις των πο­λι­τών και των φο­ρέ­ων εκ­προ­σώ­πη­σης τους που έ­χουν τυ­χόν υ­πο­βλη­θεί, β) τη σχε­τι­κή γνω­μο­δό­τη­ση του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου και γ) τα α­πο­δει­κτι­κά για την δη­μο­σι­ο­ποί­η­ση στοι­χεί­α, ό­πως α­πο­κόμ­μα­τα ε­φη­με­ρί­δων, ό­που έ­γι­ναν οι σχε­τι­κές δη­μο­σι­εύ­σεις και α­πο­δει­κτι­κό α­νάρ­τη­σης στον πί­να­κα α­να­κοι­νώ­σε­ων της Πε­ρι­φέ­ρειας.
Η κα­τά τα προ­η­γού­με­να δι­α­δι­κα­σί­α δη­μο­σι­ο­ποί­η­σης και δι­α­βί­βα­σης των α­πό­ψε­ων και προ­τά­σε­ων κα­θώς και της γνω­μο­δό­τη­σης του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου, δεν μπο­ρεί να υ­περ­βεί τις 45 ερ­γά­σι­μες η­μέ­ρες α­πό την η­με­ρο­μη­νί­α πα­ρα­λα­βής του προς δη­μο­σι­ο­ποί­η­ση φα­κέ­λου α­πό το Πε­ρι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο.
Η Δι­εύ­θυν­ση Αι­σθη­τι­κών Δα­σών, Δρυ­μών και Θή­ρας της Ει­δι­κής Γραμ­μα­τεί­ας Δα­σών του Υ­ΠΕ­ΚΑ και οι Δ/νσεις Δα­σών των Π.Ε., πα­ρα­κα­λούν­ται για τις ε­νέρ­γει­ές τους στο πλαί­σιο της παρ. 1.α του άρ­θρου 3 της Υ­Α 15277/2012,
Οι άλ­λες Υ­πη­ρε­σί­ες προς τις ο­ποί­ες α­πο­στέλ­λε­ται φά­κε­λος ΜΠΕ πα­ρα­κα­λούν­ται να εκ­φρά­σουν τυ­χόν πα­ρα­τη­ρή­σεις τους ε­πί του πε­ρι­ε­χο­μέ­νου του, εν­τός 45 ερ­γά­σι­μων η­με­ρών α­πό την πα­ρα­λα­βή του.
Τέ­λος ε­πι­ση­μαί­νε­ται ό­τι με­τά την πα­ρέ­λευ­ση της προ­θε­σμί­ας των 45 ερ­γά­σι­μων η­με­ρών, και εν­τός εί­κο­σι πέν­τε (25) ερ­γά­σι­μων η­με­ρών, α­πό την ο­λο­κλή­ρω­ση της α­ξι­ο­λό­γη­σης των υ­φι­στά­με­νων γνω­μο­δο­τή­σε­ων και α­πό­ψε­ων, η ΕΥ­ΠΕ/Υ­ΠΕ­ΚΑ συν­τάσ­σει σχέ­διο Α­πό­φα­σης Έγ­κρι­σης Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κών Ό­ρων (Α­Ε­ΠΟ) ή σχέ­διο α­πορ­ρι­πτι­κής σύμ­φω­να με το άρ­θρο 3 του Ν. 4014/2011, ό­πως ε­ξει­δι­κεύ­ται με το άρ­θρο 4 της ΚΥ­Α οικ. 167563/2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου