Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«Μα, είναι δυνατόν η ερώτηση να είναι εισήγηση; Μόνο ένας ανόητος θα μπορούσε να το εκλάβει έτσι.

Τι συμβαίνει με την υποτιθέμενη βάση εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων


pyraylos

Β. Καπερνάρος: Δεν εισηγήθηκα τη δημιουργία του, μία ερώτηση έκανα

Ουδέποτε εισηγήθηκε τη δημιουργία Παγκοσμίου Κέντρου Διαστημικού Τουρισμού στην Καλαμάτα με κατασκευή βάσης εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο διάστημα για τουριστικούς λόγους ο Βασίλης Καπερνάρος, όπως λέει στο newsbeast.gr.Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε ερώτηση, στην οποία επικαλείται δηλώσεις επιστημόνων και ερευνητών, σύμφωνα με τις οποίες «η Καλαμάτα, λόγω της θέσης της στον παγκόσμιο χάρτη, έχει τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα για να δημιουργήσουμε εδώ, στην Ελλάδα, τη μεγαλύτερη βάση εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο Διάστημα για τουριστικούς λόγους».
«Η ερώτηση που έκανα είναι με βάση αυτά που είπε ο έλληνας επιστήμονας που συμμετείχε για περισσότερο από δέκα χρόνια στο πρόγραμμα προσεδάφισης του διαστημικού οχήματος Curiosity στον πλανήτη Άρη και έχει τιμηθεί με ειδικό βραβείο από τη NASA. Την έρευνα αυτή τη δημοσίευσε ο Κώστας Χαρδαβέλας», δηλώνει ο κ. Καπερνάρος στο newsbeast.gr.
Και προσθέτει: «Εγώ δεν ζήτησα τίποτα. Εγώ έκανα ερώτηση. Ή κάποιος παρεξήγησε την ερώτηση ή κάποιος εξυπηρετεί σκοπιμότητες. Εγώ δεν εισηγούμαι τίποτα. Εγώ ρωτάω εάν έχει ενδιαφέρον αυτό και αν υπάρχουν μελέτες και τι σκοπεύει να κάνει το ελληνικό κράτος».
Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. πάντως μετά τα δημοσιεύματα στον Τύπο που αναφέρουν ότι εισηγήθηκε τη συγκεκριμένη δημιουργία, αναφέρει: «Μα, είναι δυνατόν η ερώτηση να είναι εισήγηση; Μόνο ένας ανόητος θα μπορούσε να το εκλάβει έτσι. Εγώ, απλώς, μεταφέρω το ανάγνωσμα που έχει βγάλει ο Κώστας Χαρδαβέλας. Και τόνισα ότι αν αληθεύουν αυτά, τι σκοπεύει το ελληνικό κράτος να κάνει».
Πάντως, το υπουργείο Ανάπτυξης απάντησε γραπτώς ότι, όπως ενημερώθηκε από το Invest in Greece, μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει σε γνώση του οποιαδήποτε επενδυτική πρόταση που να αφορά στον τομέα της Αεροδιαστημικής στην Ελλάδα.
Το υπουργείο Υποδομών επισημαίνει ότι χρειάζεται οικονομοτεχνική μελέτη κόστους-οφέλους και σκοπιμότητας, δεδομένου ότι μια τέτοια αλλαγή χρήσης θα απαιτήσει υποδομές, επεκτάσεις και έργα κόστους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα και αυτή τούτη η λειτουργία και συντήρησή τους θα πρέπει να εξετασθεί πολύ σοβαρά, σε σχέση με την ανάπτυξη τέτοιων υποδομών επί τη βάσει ευρωπαϊκών και διεθνών κανονισμών.
Η ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου