Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Αυτό είναι που λένε  με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια...
Μόνο που ο πυροβολητής-Δημοτικός άρχοντας θα πρεπε να γνωρίζει καλύτερα απ' όλους, πως η περίοδος "εκτέλεσης" αντιπάλων, σταματά μετά τις εκλογές,.
 Ειδικά όταν στα αθώα θύματα συμπεριλαμβάνονται και οι γνωστές (προστατευόμενες διεθνώς) χελώνες .
Με δυο λόγια η ιστορία για τους  μη παροικούντες την Ιερουσαλήμ του Σαμαρά (Μεσσηνία).
Σύμφωνα με...
καταγγελία του υποψ.Δημάρχου στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές  Ηλία Κανάκη, στο στόχαστρο του κ. Καφαντάρη  μπαίνει ο κ. Παυλόπουλος Βασίλειος  που συμμετείχε ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον αντίπαλο συνδυασμό  ’’ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ΄΄. και ο οποίος  τυγχάνει  να ενοικιάζει νομίμως  κατά την θερινή περίοδ,  έκταση για επαγγελματική χρήση (σε απόσταση από την θάλασσα) στην  παραλία Πετροχώρι Ρωμανού.
Εκεί (συμπτωματικά ?) επιλέγει ο Δήμος να δημοπρατήσει μπροστά από το υφιστάμενο κατάστημα, την χρήση αιγιαλού για τοποθέτηση Καντίνας !!!και τοποθέτηση καρεκλών-ομπρελών.
 Εν γνώσει των ντόπιων αρμοδίων όμως αυτό τoν χώρο εδώ και ...αιώνες χρησιμοποιεί και  η θαλάσσια χελώνα Caretta caretta για την ωοτοκία της, και γι αυτό απαιτείται η έγκριση του αρμόδιου Υπουργείου ΠΕΚΑ.
Οι άνθρωποι αυτοί επειδή στο παρελθόν ξέρουν  ότι η Ελλάδα έχει παραπεμθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για ανάλογα ζητήματα στις γειτονικές αμμώδεις παραλίες της Κυπαρισσίας, αποφασίζουν της 3-7-2014 να δώσουν  ΑΡΝΗΤΙΚΗ απάντηση στο αίτημα του Δημάρχου Πύλου Νέστορος.
 Και ενώ όλοι (ήδη) γνωρίζουν αυτό, οι "Εξυπνοι" ντόπιοι άρχοντες, προβαίνουν 4 μέρες πριν σε δημοπράτηση της παραλίας , και ο "κερδισμένος" ημέτερος, την επόμενη μέρα καταλαμβάνει τον γιαλό τοποθετώντας Καντίνα και καθίσματα.
Για την ιστορία η επιτροπή του Δήμου συνεδριάζει μια εβδομάδα αργότερα (7 Ιουλίου) για να επικυρώσει!!! την ΠΑΡΑΝΟΜΗ "κατάληψη" του Καντινιέρη, αφού το Υπουργείο έχει ήδη εκδώσει ΑΡΝΗΤΙΚΗ απάντηση.
Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης με τον θεσμικό του ρόλο απευθύνεται  στο (πρόσφατα μετατεθέντα) Διοικητή της Αστυνομίας για να ελέγξει  την νομιμότητα των "εχθρών" της χελώνας.
Αλλά (όπως 'ελεγε ο Ροΐδης , στην Ελλάδα χρειάζεται μόνο ένας νόμος που να επιβάλλει την τήρηση των ήδη υπαρχόντων), έτσι και ο προιστάμενος της ντόπιας Εκτελεστικής εξουσίας, δεν ίδρωσε  για την επιβολή του. Δυστυχώς σε κάποιους ανθρώπους η νοοτροπία του Ματατζή τους ακολουθεί και στην περιφέρεια.

Εκείνο πάντως που μας κάνει εντύπωση (κύριε Δήμαρχε) είναι, γιατί δεν δημοπρατείς και τον αμμώδη γιαλό βορείως του Πετροχωρίου?. Ξέρετε εκεί που βρίσκεται το κρατίδιο του Costa-Navaristan. Δεν νομίζω να πειράξει τις χελώνες . 
Τι φοβάστε .Τον Θεό (συνώνυμο του ήρωα της Τροίας)?
Ακολουθούν οι αποφάσεις και οι επιστολές.
Αν μας έχουν παρα-πληροφορήσει, ευχαρίστως να δημοσιεύσουμε τον αντίλογο... 

Επιστολή του Ηλία Κανάκη…!

Σκοπός της παρούσας επιστολής είναι να δοθούν στην δημοσιότητα όλες οι απαραίτητες διευκρινήσεις οι οποίες θα αιτιολογούν την εμμονή του Δημάρχου Πύλου –Νέστορος κ. Καφαντάρη Δημήτριου , για την παραχώρηση  έκτασης απλής χρήσης αιγιαλού  -παραλίας στις περιοχές   Γλυφαδάκι  & Πετροχωρί Ρωμανού.
Η χωρίς τέλος απίστευτη αυτή επιμονή του καθίσταται  περισσότερο αδικαιολόγητη  καθώς ο ίδιος αψηφά την αρνητική απάντηση που προσφάτως   δόθηκε   από το αρμόδιο Υπουργείο Π.Ε.Κ.Α.,στο αίτημα του  για την σύμφωνη γνώμη παραχώρησης επιπλέον έκτασης Αιγιαλού  στην εν λόγω παραλία(Αρ. Πρωτ.31385/1410 -03.07.2014).
Επιστολή του Ηλία Κανάκη…!Το συγκεκριμένο αίτημά του αφενός εάν πραγματοποιηθεί επιβαρύνει σημαντικά την οικολογική αξία  του περιβάλλοντος της συγκεκριμένης περιοχής και αφετέρου θα προκαλέσει επιπρόσθετες  απειλές στην ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας Caretta-Caretta.
Εφόσον όπως προκύπτει από τα ανωτέρω,  αναμφισβήτητα δεν εξυπηρετείται  κανένα δημόσιο συμφέρον ,ας μας  εξηγήσει  ο κ. Δήμαρχος Πύλου Νέστορος που τελικώς αποσκοπούν οι συγκεκριμένες αυτές ενέργειες. Ας μας εξηγήσει επιπρόσθετα την λογική με την οποία ενεργεί και τον λόγο που εστιάζει  στην  συγκεκριμένη περιοχή και όχι για παράδειγμα στην αντίθετη πλευρά  της Παραλίας που στεγάζονται οι εγκαταστάσεις της ξενοδοχειακής Μονάδας  Costa-Navarino . Ποιά συμφέροντα τελικώς  εκπροσωπεί?
Ας παραδεχτεί δημοσίως ότι χρησιμοποιεί την Ιδιότητα του ΄΄ Πρώτου Πολίτη της Πόλης΄΄ προκειμένου να πλήξει προσωπικά τον κ. Παυλόπουλο Βασίλειο  ο οποίος συμμετείχε ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον συνδυασμό μου ’’ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ΄΄ και   τυγχάνει  να ενοικιάζει νομίμως  κατά την θερινή περίοδο  έκταση για επαγγελματική χρήση  στην  συγκεκριμένη παραλία.
Με την παρούσα επιστολή  επιτείνω την προσοχή του αρμόδιου Αστυνομικού Τμήματος της Πύλου ώστε να υπηρετεί την Νομιμότητα και όχι να συγκαλύπτει την παρανομία όπως εκπίπτει λόγω αρμοδιότητας.Επιπρόσθετα επιζητώ την Δημόσια Συγνώμη του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος κ. Καφαντάρη Δημήτριου και του υπενθυμίζω ότι εξελέγη  ώστε να λειτούργει πάντοτε με γνώμονα το Δημόσιο Συμφέρον  μακριά από προσωπικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις.
                                       Με  εκτίμηση ,
                                    Ηλίας Κανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου