Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

“Πυρά” Γ. Τσώνη σε Στ. Αναστασόπουλο για τη φιέστα της ορκωμοσίας στο Δήμο Μεσσήνης


“Πυρά” Γ. Τσώνη σε Στ. Αναστασόπουλο για τη φιέστα της ορκωμοσίας στο Δήμο Μεσσήνης 01/09/2014
tsonis parousiasi10Ο ε­πι­κε­φα­λής της «Α­δέ­σμευ­της Κί­νη­σης Πο­λι­τών Δή­μου Μεσ­σή­νης» Γι­ώρ­γος Τσώ­νης, σχε­τι­κά με τη φι­έ­στα της ορ­κω­μο­σί­ας των με­λών του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Μεσ­σή­νης, και τα πε­ρί ε­νό­τη­τας, προ­έ­βη στην α­κό­λου­θη δή­λω­ση:
«Με έκ­πλη­ξη πλη­ρο­φο­ρη­θή­κα­με τις με­γα­λό­στο­μες δι­α­κη­ρύ­ξεις του κ. Α­να­στα­σό­που­λου, πε­ρί ε­νό­τη­τας και συ­νερ­γα­σί­ας, κα­τά την τε­λε­τή της ορ­κω­μο­σί­ας του (προ­σω­ρι­νού μέ­χρι την έκ­δο­ση της α­πό­φα­σης του Δι­κα­στη­ρί­ου) Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Μεσ­σή­νης. Ε­κτός, και αν ό­ταν ο κ. Α­να­στα­σό­που­λος α­να­φέ­ρε­ται σε ε­νό­τη­τα, εν­νο­εί -με τη στε­νή έν­νοι­α- α­πλά και μό­νο τη «συ­νερ­γα­σί­α με τους προ­έ­δρους και τα συμ­βού­λια των το­πι­κών μας κοι­νο­τή­των αλ­λά και της δη­μο­τι­κής κοι­νό­τη­τας, α­νε­ξαρ­τή­τως πα­ρα­τά­ξε­ων», ό­πως α­νέ­φε­ρε σε α­πο­στρο­φή της ο­μι­λί­ας του, και ό­χι εν γέ­νει με τις μει­ο­ψη­φί­ες.
Ε­κεί­νο πάν­τως που α­πέ­δει­ξε ο κ. Α­να­στα­σό­που­λος με τη στά­ση του α­πό την πρώ­τη στιγ­μή, εί­ναι ό­τι τα πε­ρί ε­νό­τη­τας α­πο­τε­λούν για τον ί­διο κε­νά λό­για. Και για να γί­νου­με σα­φείς: Πα­ρ’ ό­τι εί­ναι γνω­στό ό­τι α­ριθ­μη­τι­κά, με α­πλές πρά­ξεις α­ριθ­μη­τι­κής, ο συν­δυα­σμός μας προ­η­γεί­ται ε­νός ψη­φο­δελ­τί­ου του αν­τί­στοι­χου του κ. Α­να­στα­σό­που­λου και πα­ρ’ ό­τι εκ­κρε­μεί η α­πό­φα­ση στο Δι­κα­στή­ριο, με την ο­ποί­α θα κα­θο­ρι­στεί η Δη­μο­τι­κή Αρ­χή Μεσ­σή­νης, ο κ. Α­να­στα­σό­που­λος κα­θό­ρι­σε μό­νος του -χω­ρίς α­πο­λύ­τως κα­μί­α δι­κή μας συμ­με­το­χή- τα της τε­λε­τής της ορ­κω­μο­σί­ας, τα ο­ποί­α πλη­ρο­φο­ρή­θη­καν εκ­πρό­σω­ποι του συν­δυα­σμού μας, μό­νο ό­ταν του ζη­τή­θη­κε.
Και πέ­ραν αυ­τού, α­φού αρ­χι­κά αν­τα­πο­κρί­θη­κε στο αί­τη­μά μας να α­νοί­ξει το βι­βλί­ο υ­πο­γρα­φών των νέ­ων συμ­βού­λων α­μέ­σως με­τά την ορ­κω­μο­σί­α και ό­χι στο τέ­λος της τε­λε­τής, με­τά το α­ναί­ρε­σε, ε­πει­δή εί­χα­με την “α­πε­ρί­σκε­πτη” τι­μι­ό­τη­τα να γνω­στο­ποι­ή­σα­με εγ­καί­ρως, μέ­σω των ΜΜΕ, ό­τι θα α­πο­χω­ρού­σα­με και δεν θα συμ­με­τεί­χα­με στη φι­έ­στα «πε­ρι­ο­ρι­ζό­με­νοι στα α­πο­λύ­τως α­ναγ­καί­α και προ­βλε­πό­με­να α­πό το νό­μο, στα της ορ­κω­μο­σί­ας, ώ­στε να μη δη­μι­ουρ­γη­θεί ο­ποι­ο­δή­πο­τε πρό­βλη­μα εύ­ρυθ­μης λει­τουρ­γί­ας στο Δή­μο, έ­ως την έκ­δο­ση της δι­κα­στι­κής α­πό­φα­σης», ό­πως α­να­φέ­ρα­με στη συγ­κε­κρι­μέ­νη α­να­κοί­νω­σή μας.
Η φι­έ­στα της ορ­κω­μο­σί­ας μά­λι­στα έ­φτα­σε σε τέ­τοι­ο ση­μεί­ο πα­ρα­θε­σμι­κό, που με ευ­θύ­νη του κ. Α­να­στα­σό­που­λου -για τους λό­γους που ε­κεί­νος γνω­ρί­ζει και ε­μείς αν­τι­λαμ­βα­νό­μα­στε- έ­δω­σε το λό­γο για χαι­ρε­τι­σμό στη νέ­α αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Μεσ­ση­νί­ας κα Ε­λέ­νη Α­λει­φέ­ρη (την ο­ποί­α τι­μού­με και υ­πο­λη­πτό­μα­στε) και ό­χι στον ε­πί­σης πα­ρι­στά­με­νο κ. Γιά­ννη Αρ­γυ­ρά­κη, νό­μι­μο αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχη μέ­χρι και τις 31 Αυ­γού­στου 2014, μέ­χρι και την Κυ­ρια­κή δη­λα­δή.
Και μί­α ε­ρώ­τη­ση: Α­φού ο κ. Α­να­στα­σό­που­λος δή­λω­σε στους εκ­πρό­σω­πους του συν­δυα­σμού μας, που τον συ­νάν­τη­σαν την προ­η­γού­με­νη Πα­ρα­σκευ­ή, ό­τι η δι­α­δι­κα­σί­α της ορ­κω­μο­σί­ας θα α­κο­λου­θή­σει το τε­λε­τουρ­γι­κό και των άλ­λων δή­μων, για­τί δεν δό­θη­κε, ό­πως στις άλ­λες πε­ρι­πτώ­σεις, ο λό­γος στον βου­λευ­τή κ. Δημ. Σαμ­πα­ζι­ώ­τη, ο ο­ποί­ος μά­λι­στα εί­ναι και ε­πι­κε­φα­λής μει­ο­ψη­φί­ας στο Δ. Σ. Μεσ­σή­νης; Δεν τον εν­δι­έ­φε­ρε να α­κού­σει τι θα πει, ή για να φι­μώ­σει και ε­μάς;
Να λοι­πόν πώς βλέ­πει την ε­νό­τη­τα ο κ. Α­να­στα­σό­που­λος, ό­ταν μά­λι­στα ορ­κί­ζε­ται (έ­στω και προ­σω­ρι­νά) για δή­μαρ­χος, μη έ­χον­τας τη νό­μι­μη πλει­ο­ψη­φί­α στο Δη­μο­τι­κό Συμ­βού­λιο, σύμ­φω­να με το α­πο­τέ­λε­σμα των ε­κλο­γών.

Υ.Γ. Εν­τύ­πω­ση πάν­τως προ­κά­λε­σε και το γε­γο­νός, ό­τι σε αρ­κε­τά το­πι­κά ΜΜΕ δεν α­να­φέρ­θη­κε καν το γε­γο­νός της α­πο­χώ­ρη­σής μας α­πό την τε­λε­τή της ορ­κω­μο­σί­ας. Και το πε­ρί­ερ­γο εί­ναι ό­τι α­κό­μα και αν και κά­ποι­οι δεν… πρό­σε­ξαν το συμ­βάν, αυ­τό εί­χε προ­α­ναγ­γελ­θεί μί­α μέ­ρα προ της ορ­κω­μο­σί­ας. Για τους λό­γους της μη προ­βο­λής της α­πο­χώ­ρη­σής μας, ο κα­θέ­νας ας βγά­λει τα συμ­πε­ρά­σμα­τά του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου