Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Η. Κανάκης: «Η απόφαση του Δ.Σ. Πύλου-Νέστορος πάρθηκε a la carte και σε χρόνο express για την δημιουργία αγκυροβολίου στην βίλα Καλτσίδη»

Η. Κανάκης: «Η απόφαση του Δ.Σ. Πύλου-Νέστορος πάρθηκε a la carte και σε χρόνο express για την δημιουργία αγκυροβολίου στην βίλα Καλτσίδη» 05/09/2014
kanakis5 Άμεσης απάντησης χρήζει το ερώτημα για το εάν κατά την διάρκεια του Δ.Σ. προσκομίστηκε η αντίστοιχη περιβαλλοντική μελέτη και ενημερώθηκαν ως όφειλαν όλοι ανεξαιρέτως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Για τον λόγο αυτό  κρίνεται απαραίτητη η δημόσια Διαβούλευση της περιβαλλοντικής μελέτης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι συμβατή με την απόφαση αρ. 138/2014 του Δ.Σ. Πύλου Νέστορος.  Από πληροφορίες γνωρίζουμε ότι η επίμαχη περιβαλλοντολογική μελέτη έχει έκταση άνω των 100 σελίδων, όπως επίσης γνωρίζουμε ότι δεν βρισκόταν στους φακέλους του θέματος που χορηγήθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. Αναρωτιόμαστε δε, αν αυτοί που ψήφισαν υπέρ πρόλαβαν τα διαβάσουν αυτές τις πάνω από 100 σελίδες σε διάστημα μιας ώρας και κυρίως αν τις διάβασε ο εισηγητής του θέματος Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Πετρόπουλος.  Τονίζει στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Πύλου – Νέστορος Ηλίας Κανάκης επιτηθέμενος στην δημοτική αρχή για την έγκριση της ΜΠΕ για την δημιουργία αγκυροβολίου στην βίλλα του μεγαλοεπιχειρηματία  Καλτσίδη.
Συγκεκριμένα ο κ. Κανάκης στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Σοβαρές προεκτάσεις που επιφέρουν την δυσαρέσκεια της Τοπικής Κοινότητας Κορώνης  αλλά και των Δημοτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πύλου-Νέστορος, έχει λάβει η απόφαση του Δ.Σ. Πύλου-Νέστορος  η οποία πάρθηκε a la carte και σε χρόνο express  σε τρεις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις εντός μιας ώρας την ίδια ημέρα (25.8.2014)  με την οποία  και με την διαδικασία του κατεπείγοντος χορηγήθηκε θετική  γνωμοδότηση για την δημιουργία του ιδιωτικού αγκυροβολίου  του Καλτσίδη, υπό τον φερετζέ την δήθεν  προστασίας των ακτών από διάβρωση.
Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά και επιβάλλουν της άμεσης και σαφής απάντησης από τους αρμοδίους.
Άμεσης απάντησης χρήζει το ερώτημα για το εάν κατά την διάρκεια του Δ.Σ. προσκομίστηκε η αντίστοιχη περιβαλλοντική μελέτη και ενημερώθηκαν ως όφειλαν όλοι ανεξαιρέτως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Για τον λόγο αυτό  κρίνεται απαραίτητη η δημόσια Διαβούλευση της περιβαλλοντικής μελέτης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι συμβατή με την απόφαση αρ. 138/2014 του Δ.Σ. Πύλου Νέστορος.  Από πληροφορίες γνωρίζουμε ότι η επίμαχη περιβαλλοντολογική μελέτη έχει έκταση άνω των 100 σελίδων, όπως επίσης γνωρίζουμε ότι δεν βρισκόταν στους φακέλους του θέματος που χορηγήθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. Αναρωτιόμαστε δε, αν αυτοί που ψήφισαν υπέρ πρόλαβαν τα διαβάσουν αυτές τις πάνω από 100 σελίδες σε διάστημα μιας ώρας και κυρίως αν τις διάβασε ο εισηγητής του θέματος Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Πετρόπουλος.  Επίσης πρέπει να απαντηθεί αλλά και να εκτιμηθεί πως το ως άνω θέμα εισήχθηκε για απόφαση χωρίς να υφίσταται στο φάκελο απόφαση του τοπικού συμβουλίου του Βασιλιτσίου και συγχρόνως  να διευκρινιστεί ο λόγος για τον οποίο αγνοήθηκε η ψήφος του Τοπικού Προέδρου Βασιλιτσίου ο οποίος επέλεξε να δηλώσει με λευκή ψήφο την δυσαρέσκεια του απέναντι στο καυτό αυτό θέμα .
Ο Δήμαρχος Πύλου –Νέστορος κ. Καφαντάρης Δημήτριος οφείλει να παραδεχτεί την σκοπιμότητα που υπάρχει πίσω από  τις ενέργειες του αυτές. Ακόμα οφείλει να μας ενημερώσει για το εάν για ένα τόσο σοβαρό θέμα έπραξε ως όφειλε δημόσια διαβούλευση με τους δημότες της Τοπικής Κοινότητα Βασιλιτσίου  οι οποίοι είναι και οι  άμεσοι αποδέκτες των συνεπειών από το εγχείρημα αυτό.
Είναι κοινό μυστικό ότι στην Περιοχή ΄΄Αρτάκι΄΄ της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης  η Διοίκηση του Δήμου Πύλου Νέστορος εκτελείται με δύο διαφορετικές ταχύτητες.
Αφενός, γεγονός αναμφισβήτητο αποτελεί η μεγάλη διάβρωση που έχει προκληθεί από τα θαλάσσια κύματα, και η πρωτοφανής αδιαφορία των Δ.Σ. της  πλειοψηφίας του Δήμου Πύλου –Νέστορος με επικεφαλής τον κ. Καφαντάρη Δημήτριο οι οποίοι σκοπίμως αγνοούν τα υπ΄αριθ.1009/194 -09.04.2012  & 611/147-28.03.2014 επίσημα έγγραφα πρωτοκόλλου κατεδαφίσεως αυθαίρετων κατασκευών στον χώρο Αιγιαλού θέσεως «Αρτάκι» της Δ.Ε. Κορώνης .Συστηματικά  κωλυσιεργούν προκειμένου να  μην υλοποιείται η επί χρόνια απόφαση κατεδαφίσεων της Κτηματικής Υπηρεσίας του Ν. Μεσσηνίας, ενέργειες που αποσκοπούν  στην συστηματική απαξίωση της συγκεκριμένη περιοχής αλλά και τις  αρνητικές συνέπειες που η κατάσταση αυτή επιφέρει στον κλάδο των  ελεύθερων επαγγελματιών οι οποίοι  δρουν και επιφέρουν οικονομικά οφέλη στην συγκεκριμένη περιοχή.
Αφετέρου οι παραπάνω ενέργειες  της Δημοτικής Αρχής  έρχονται  σε πλήρη αντίφαση  με τις πρόσφατες ενέργειες τους να περάσουν με την διαδικασία του κατεπείγοντος   την μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων  για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Προστασία ακτή (επέκταση) από διάβρωση  εντός της θάλασσας και σε απόσταση από την ακτή,δημιουργία μεμονωμένου αγκυροβολίου εντός της θάλασσας και τεχνικών ύφαλων στον πυθμένα της θάλασσας» που σημειωτέο βρίσκεται στη θέση με τοπωνύμιο «Αγιος Νικόλαος » , της Τοπικής Κοινότητας Βασιλιτσίου της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης  έμπροσθεν της ιδιοκτησίας JAROSITE. Αξίζει να σημειωθεί ότι  όπως προκύπτει από την απόφαση του Δ.Σ. αρ.138/2014 η συγκεκριμένη ιδιοκτησία JAROSITE αποτελεί ταυτοχρόνως  και φορέας υλοποίησης του  συγκεκριμένου έργου με ότι αυτό συνεπάγεται . Ας μας απαντήσουν οι αρμόδιοι ποια εταιρεία είναι αυτή , ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, ποιοι προΐστανται αυτής  και αν υπάγεται φορολογικά στην ελληνική νομοθεσία ή αν  αποτελεί εταιρεία offshore.
Κατά συνέπεια είναι ηλίου φαεινότερο  ότι στην συγκεκριμένη περιοχή λειτουργούν  ταυτοχρόνως δύο μέτρα και δύο σταθμά  επισπεύδοντας τις διαδικασίες   για τους ΄΄λίγους ΄΄ και  ΄΄εκλεκτούς ΄΄  .
Στο σημείο αυτό επιτακτική κρίνεται η παρέμβαση  του Βουλευτή  Μεσσηνίας κ. Πετράκου Αθανάσιου  ο οποίος κυρίως λόγω της  εντοπιότητας του οφείλει να μας ενημερώσει για το τι ακριβώς σχεδιάζεται  στην συγκεκριμένη περιοχή.
Ας καταλάβει επιτέλους η Δημοτική Αρχή ότι  ο ρόλος της είναι να λειτουργεί πάντοτε με γνώμονα το Δημόσιο συμφέρον προς όφελος των Δημοτών και όχι προς όφελος μεμονωμένων  ιδιωτικών συμφερόντων της περιοχής.
Το ζήτημα της νομιμότητας της υπ’ αρ. 134/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα τεθεί προκειμένου να ελεγχθεί στα αρμόδια όργανα με την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία. Μέχρι τότε, παραμένει το ζήτημα της πολιτικής ευθύνης της δημοτικής Διοίκησης του Δήμου Πύλου-Νέστορος και κυρίως του Δημάρχου, ο οποίος με τις ενέργειες του δικαιολογεί την διαπίστωση ότι τελικά ο βασιλιάς του τσιμέντου Καλτσίδης, έχοντας βίλα στην Κορώνη έχει και μπάρμπα στην Πύλο. Καταλήγοντας, αξίζει δημόσια μνεία στη λευκή ψήφο του Προέδρου του Βασιλιτσίου Βασίλη Μάραντου και του δημοτικού συμβούλου Νικόλαο Βάγγαλη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου